• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
40-thee-is-gezond-genoeg-redenen-om-thee-te-drinken

Thee is gezond; genoeg redenen om thee te drinken

30-09-2021

Een beetje theeliefhebber heeft natuurlijk helemaal geen reden nodig om thee te drinken. Dat warme drankje is altijd lekker, op elk moment van de dag en bij elke gelegenheid. Maar behalve dat thee gewoon heel lekker is, heeft het ook een aantal positieve effecten op je gezondheid. Nog meer reden dus om lekker veel thee te drinken!

Groene thee, altijd goed 

Drink je graag groene thee? Dan is er goed nieuws; 3 koppen groene thee per dag verlaagt de bloeddruk en het wordt aangenomen dat het ook LDL-cholesterol (het slechte cholesterol) verlaagt. Drink je 4 koppen groene thee, dan zou dat het risico op diabetes type 2 kunnen verkleinen. Ook zou groene thee de vetverbranding stimuleren en kan beschermend werken tegen ziektes als Alzheimer en Parkinson. 

De voordelen van zwarte thee 

Ook zwarte thee zou het risico op diabetes type 2 kunnen verlagen en kan bloeddrukverlagend werken. Je moet daarvoor dan wel 5 koppen zwarte thee per dag drinken. Ook wordt gezegd dat zwarte thee kan beschermen tegen Parkinson. Het Voedingscentrum adviseert trouwens om 3 koppen thee per dag te drinken, dat zou het risico op een beroerte verkleinen. Dit kan zwarte thee maar ook groene thee zijn. 

Antioxidanten in thee 

Wat de reden is van deze vermeende gezondheidseffecten, is niet duidelijk. Aangenomen wordt dat het door de antioxidanten komt die in thee voorkomen. In groene thee meer dan in zwarte. Antioxidanten beschermen tegen schadelijke stoffen, dus bij genoeg thee profiteer je daar ook van. 

Fitter met rooibosthee 

Ook aan rooibosthee worden veel gezondheidsvoordelen toegedicht. Rooibosthee bevat geen cafeïne en is daarmee een goed alternatief als je liever geen zwarte thee drinkt. Thee van rooibos wordt vaak aanbevolen aan mensen die zich energieker willen voelen. De reden daarvoor is dat het diverse mineralen bevat; van ijzer en calcium tot magnesium en zink. Elk heeft verschillende gezondheidsvoordelen en met elkaar zorgen ze ervoor dat jij je fitter voelt. Ook bevat het polyfenolen, een antioxidant die bacteriën bestrijdt en je immuunsysteem versterkt. En rooibosthee bevat ook antioxidanten die huidveroudering tegen zouden gaan. 

Nog meer voordelen van rooibosthee 

De lijst aan voordelen van rooibosthee gaat nog wel even door. Het zou als een antihistamine werken waardoor de thee het ontstaan van allergieën kan afremmen. Ook kan het verlichtend werken bij mensen die door astma last hebben van een piepende ademhaling of hoesten. Er wordt gezegd dat het kan helpen bij kinderen die buikpijn hebben, alhoewel de reden hiervan onduidelijk is. Doordat rooibosthee weinig tannines bevat, neemt het geen ijzer op en blijft het ijzergehalte in je lichaam op peil. En je kunt rooibosthee ook als haarspoeling gebruiken als je last hebt van roos. Wel wordt gewaarschuwd dat het drinken van veel rooibosthee de oestrogeenproductie kan verhogen. Dit kan daarmee een risico zijn voor vrouwen met hormoongevoelige ziektes of borstkanker. 

De gunstige bijwerkingen van kruidentheeën 

Ook het drinken van kruidenthee kent zo z’n voordelen. Zoals kamillethee dat kalmerend werkt. Muntthee of pepermuntthee helpt tegen buikpijn, misselijkheid en maagpijn. En gemberthee werkt ontstekingsremmend en stimuleert je immuunsysteem. Ook werkt gemberthee goed tegen misselijkheid en wordt vaak aangeraden aan zwangere vrouwen die veel last hebben van ochtendmisselijkheid. 

Zoethoutthee; lekker en verzachtend 

Zoethoutthee of thee met zoethout is lekker zoet en werkt verzachtend voor de keel. Ideaal dus bij een kriebelhoest of als je verkouden bent. Zeker met een lepeltje honing! Maar te veel zoethout kan, net als met drop, een verhoogde bloeddruk veroorzaken. Heb je al een hoge bloeddruk, ben je zwanger of wil je dit aan een kind geven? Beperk het dan tot maximaal 2 kopjes zoethoutthee per dag. 

Eerlijk genieten van Fairtrade thee 

Hoeveel voordelen er ook aan thee worden toegeschreven, de belangrijkste is misschien toch wel dat je er lekker van kunt genieten. En dat kan zeker met de thee uit ons assortiment. Die is niet alleen heel lekker, het is ook een Fairtrade thee. Heel verantwoord dus zodat je er eerlijk van kunt genieten. Welke thee jouw favoriet ook is, je bestelt het altijd gemakkelijk bij de koffieleverancier bij jou in de buurt.


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.