• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Tussen welke soorten koffie kan ik kiezen?

10-07-2023

Dat koffie niet overal hetzelfde smaakt is natuurlijk een feit. Maar welke koffie vind jij het lekkerste? En weet je ook tussen welke soorten koffie je kunt kiezen? Wij hebben vier verschillende soorten koffie in ons assortiment en elke soort heeft weer meerdere variaties in smaken. Het is dus niet de vraag of er een koffie is die jij het lekkerste vindt, maar wat jouw favoriete koffie is! Gelukkig kun je daarvoor rekenen op jouw regionale koffieadviseur. Die helpt je er graag bij. Om je alvast op weg te helpen hebben wij hier de verschillende soorten koffie voor je op een rij gezet.

Bonenkoffie: Kopje koffie van versgemalen bonen

Als je een koffietent bezoekt en je de geur van versgemalen bonen ruikt weet je het zeker: daar wordt bonenkoffie gezet. De geur van versgemalen bonen is wereldwijd geliefd. En dat geldt ook voor bonenkoffie. Je herkent deze koffie aan het mooie crema-laagje dat bovenop de koffie ligt. Er zijn verschillende smaken koffiebonen om uit te kiezen; van mild tot heel robuust. Dat smaakverschil wordt veroorzaakt door het verschil in branding en door de melange; de verhouding tussen Arabica en Robusta koffiebonen. Heb jij de tijd om in alle rust een heerlijke kopje koffie te zetten? Dan is bonenkoffie een absolute aanrader.

Fresbrewkoffie: klassiek kopje koffie

Freshbrewkoffie wordt het meest vergeleken met de klassieke filterkoffie die veel thuis werd gedronken of die je misschien nog steeds thuis drinkt. De zettijd is korter dan de zettijd van bonenkoffie en het blijft bij veel mensen een favoriet. Freshbrewkoffie is er in een aantal smaakvariaties: van vol en pittig tot fris en mild. Het is dus een koffiesoort waarmee je iedereen tevreden stelt en die ook nog lekker vlot gezet kan worden.

Vriesdroogkoffie: snel smakelijke koffie op het werk

Soms is er niet veel tijd om op een kopje koffie te wachten maar moeten er een paar koppen tegelijk worden gezet. In die situaties kies je voor vriesdroogkoffie. Deze koffiesoort wordt snel gezet van gevriesdroogde koffiekorrels. Hiervoor wordt eerst hele sterke koffie gezet die vervolgens razendsnel wordt bevroren. Van die massa worden korrels gemaakt die, zodra er warm water bijkomt, weer omgezet worden tot een kopje koffie. De variaties in smaak bij vriesdroog zijn divers; ze zijn er van vol en mild tot een heuse espressokoffie. Ook heb je vriesdroogkoffie met een vleugje mokka, een pittige variant met een vleugje cacao en een zachte versie die heel geschikt is om daar bijvoorbeeld een latte macchiato van te maken. Vriesdroogkoffie ligt trouwens ook niet zwaar op de maag, deze koffie kun je dus de hele dag door blijven drinken.

Koffiecups: koffie op de kleinste werkplekken

Heb je weinig ruimte? Of is er geen watertoevoer? Dan is cups koffie dé oplossing. Deze koffie zet je heel gemakkelijk met een cups koffiemachine die overal geplaatst kan worden. In een bouwkeet, in een vergaderzaal of in jouw eigen kantoor. Bij Fortune Coffee hebben we hiervoor cups die wel 40% meer koffie bevatten dan de reguliere koffiecups. Hierdoor is de smaak van deze koffie meer dan goed. En dat is altijd zo, want doordat de capsulekoffieautomaat heel solide gemaakt is, is de kwaliteit ook heel constant.

Maak zelf je cappuccino of latte macchiato

Vind jij een cappuccino of een latte macchiato de lekkerste koffie die er is? Dan is het goed om te weten dat je die zelf kunt maken met al deze koffiesoorten. Het maakt wat dat betreft niet uit welke soort je kiest. Veel koffieautomaten hebben al verschillende opties in koffievariaties. Een cappuccino of latte maak je dan met maar één druk op de knop. Heb jij die keuze niet, of vind je het gewoon leuker en lekkerder om het zelf te maken? Zorg dan dat je koude melk en een melkopschuimer in de buurt hebt. Daarmee verwarm je de benodigde melk en giet je die over de koffie uit jouw koffieapparaat. Of, schenk eerst de verwarmde en opgeschuimde melk in de beker en laat de automaat de koffie daarin gieten. Als je een glazen mok hebt, verschijnt er een zo’n mooie koffiebruine laag in het midden.

IJskoffie of iced latte

Vind je het deze zomer te warm om steeds maar koffie te nemen? Maak dan eens een frisse ijskoffie! Vul een glas met een paar ijsklontjes en schenk daar een beetje suikersiroop overheen of voeg een schepje suiker toe. Giet vervolgens een sterke espresso over het ijs en giet een scheutje (plantaardige) melk erbij. Voor het effect kun je de melk ook nog opschuimen, maar kies dan als het mogelijk is voor het koud laten opschuimen. Zo blijft jouw ijskoffie, of iced latte, ook echt lekker koud!

Welke soort koffie kies jij? Jouw regionale Fortune koffieadviseur helpt je kiezen!

Weet jij al welke soort koffie jij het lekkerste vindt? Wij snappen dat het een lastige keuze is en we helpen je er dan ook graag bij. Wist je dat je de verschillende koffiesoorten gewoon kunt proeven? De regionale koffieadviseur kan je daar meer over vertellen en zal je ook adviseren welke koffieautomaat het beste bij jouw bedrijf past. Zo weet je zeker dat je straks dubbel en dwars kunt genieten van de lekkerste koffie bij jou op het werk.

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.