• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Vaker water op het werk werkt beter

12-04-2024

Hoeveel liter water drink jij op een dag? Maar liefst één op de drie werknemers drinkt elke dag te weinig. Terwijl het drinken van water gedurende de dag ervoor zorgt dat je je beter kunt concentreren en veel productiever bent. Met een waterdispenser op kantoor of op de werkvloer pak je sneller een glas fris water. Fortune Coffee helpt je daarbij, met een tijdelijke actie op onze waterautomaten.

Hoeveel liter water per dag?

Volgens het Voedingscentrum zou elke volwassene per dag tussen de 1,5 tot 2 liter moeten drinken. Dat kan water, koffie, thee, melk of sojadrank zijn. Ook wordt als vuistregel wel eens gesteld dat je zo’n 35 ml water per kilo lichaamsgewicht moet drinken. Iemand die 70 kilo weegt, zou dan op één dag 2,4 liter water moeten drinken. Dat is natuurlijk best veel, maar combineer het met een paar glazen thee, koffie en bijvoorbeeld een glas melk en je bent al een goed eind op weg!

Zo drink je op het werk meer water

Door schoon, fris water te drinken houd je je lichaam gehydrateerd en kan het goed functioneren. Je hebt vast wel eens gemerkt dat je hoofdpijn krijgt als je te weinig gedronken hebt. Of sneller spierkrampen tijdens het sporten na een drukke dag waarbij je vergat te drinken. Om dat te voorkomen, moet je gedurende de dag dus genoeg vocht binnen krijgen. Zet daarvoor een groot glas water of een bidon op je bureau, dan neem je namelijk al snel ongemerkt steeds weer wat te drinken. Voor je het weet grijp je mis doordat je glas of bidon ineens leeg is. Door die weer te vullen, pak je snel weer een nieuwe slok water. Doe dat tijdens je werkdag en je hebt zo al een liter water gedronken, zonder dat je er erg in hebt.

Lekker water met een smaakje

Ben je geen fan van gewoon water? Help jezelf dan een handje door wat smaak aan het water toe te voegen. Zet bijvoorbeeld eens een karaf koud water klaar met wat takjes munt en een paar schijfjes citroen erin. Of een paar sinaasappelschijfjes. En wat aardbeien en een paar blaadjes basilicum zijn ook heel lekker in het water. Zonder de suikers van bijvoorbeeld limonade kun je water zo ook al heel lekker maken! En kan dit je nog niet helemaal overtuigen? Bedenk dan ook eens dat het drinken van water al snel zichtbaar resultaat kan hebben. Je lichaam en huid knappen ervan op en als je frisdranken met suikers soms al vervangt door een glas water, merk je dat ook aan je gewicht.

Waterdispensers voor koud en warm water op kantoor

Met een waterdispenser op kantoor kan iedereen snel een glas water pakken of een bidon vullen. Uit zo’n waterautomaat komt natuurlijk koud water, maar er zijn ook waterdispensers waar je bruisend en ook heet water uit kunt tappen. Handig om bijvoorbeeld thee of een soepje mee te maken! Een bijkomend, en volgens ons heel belangrijk voordeel van zo’n waterdispenser op kantoor is dat je daarmee al heel snel heel veel plastic bespaart. Mensen vullen dan snel een bidon of glas bij en hoeven geen flesje water meer te kopen.

Actie: korting én 5 gratis Doppers bij een Bisina waterautomaat!

Een waterdispenser op het werk is dus goed voor de medewerkers, voor de productiviteit én het is heel duurzaam. Als Fortune Coffee willen we onze klanten hier graag bij helpen. Daarom hebben we een tijdelijke actie op de Bisina waterautomaten. Schaf nu een Bisina waterautomaat aan en je ontvangt daarop € 50,- korting én je krijgt er 5 gratis Doppers bij. Zo zal iedereen snel vaker water drinken, en dat werkt meteen beter! Meer over deze actie staat hier op de website. Of neem contact op met de koffieadviseur bij jou in de buurt, die vertelt je er graag meer over en kan zo’n waterautomaat ook snel voor je regelen.

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.