• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Wat is de ideale herfstthee?

06-11-2023

Als het hard waait, kouder wordt en elke keer net begint te regenen als jij naar buiten gaat, dan weet je dat de herfst echt is begonnen. Hoe mooi het buiten ook kan zijn, het is dan toch wel heel erg fijn om binnen op te warmen. Met een goede kop thee bijvoorbeeld. Echte herfstthee natuurlijk. Wat dan de ideale thee is voor dit jaargetijde? Dat zochten wij voor je uit.

Kruidige thee van typische herfstsmaken

Ben je buiten verkleumd of nat geworden, dan is het tijd om op te warmen. Een warme kop thee is dan natuurlijk een goed begin. Maar sommige theesoorten helpen je daar nog net even meer bij, doordat ze gemaakt zijn met typische herfstkruiden. Zo maak je bijvoobeel van kaneel, gember, kruidnagel, kurkuma en pompoen kruidige herfsttheeën die verwarmen en relaxen. Die kun je nu wel gebruiken!

Chai thee, speculaas in een kopje!

Chai thee is een theesoort die in de herfst niet mag ontbreken. In een goede chai thee zitten pittige kruiden waardoor je het al snel warm krijgt. Het woord ‘chai’ betekent al thee, maar hier gebruiken we het om een pittige ofwel verwarmende kruidenthee te omschrijven. Per merk kan het verschillen welke kruiden gebruikt worden, maar onze chai thee bestaat uit een zwarte thee met daarbij een mix van gember, kaneel, kardemom, kruidnagel en nootmuskaat. Een kruidenmengsel dat je misschien ook wel herkent van speculaas of pepernoten. Chai thee is wat ons betreft dan ook wel dé herfstthee!

Rooibosthee, lekker en gezond

Rooibosthee is eigenlijk altijd lekker, dus ook in de herfst. De mooie warme kleur van deze lekkere thee ziet er vrolijk uit, iets dat op een sombere herfstdag altijd welkom is. En geniet je juist van de mooie herfstkleuren op een zonnige dag? Ook dan past een kop rooibosthee er heel goed bij. Bovendien heeft rooibosthee ook verschillende gezonde eigenschappen. Het bevat veel goede mineralen, zou helpen tegen ontstekingen, een hoge bloeddruk en nog veel meer. We schreven hier eerder al een blog over. Maar het allerbelangrijkste is dat rooibosthee gewoon heel erg lekker is.

Hibiscusthee als herfstthee

Hibiscusthee is misschien minder bekend, maar zeker niet minder lekker. Hibiscus is een bloem dat als kruid aan thee kan worden toegevoegd. De smaak heeft wat weg van cranberry en het geeft de thee een rode tint. Daarbij zit hibiscus vol antioxidanten. Omdat pure hibiscusthee door veel mensen als wat zuur wordt ervaren, hebben wij een theemelange gekozen waarin munt en hibiscus geblend zijn met groene thee. Subtiel fris met een zachte ondertoon. Deze thee kan zowel warm als koud gedronken worden, maar in de herfst raden wij je aan om het lekker warm te drinken.

Zoete herfstthee zonder suiker: Marokkaanse thee

Geef jij de voorkeur aan zoete thee maar doe je daar liever geen suiker in? Dan is deze Marokkaanse thee wat voor jou. Daarin zit al kaneel waardoor de thee verwarmt. En door de toevoeging van zoethout is het meteen ook lekker zoet, zonder de suikers. Marokkaanse thee is een typische kruidenmelange om op een gure herfstdag lekker van te genieten, zoals. Heb je een hoge bloeddruk? Dan kun je hier beter niet te veel van drinken vanwege het zoethout.

Losse thee als de blaadjes vallen…

Drink jij graag thee die je zelf hebt gezet van losse thee? Dan kan dat natuurlijk ook; verschillende theemelanges voor een echte herfstthee zijn er ook als losse thee. Terwijl buiten de blaadjes van de bomen vallen, kies jij de losse theebladeren voor jouw verwarmende kop thee. Als dat niet een typische herfstthee is, wat dan nog wel?!

Verwarmende thee voor de herfst, bij Fortune Coffee

Bij Fortune Coffee hebben we verschillende heerlijke theesoorten die gemaakt worden van groene thee, zwarte thee, kruiden of rooibos. Kies een verwarmende kruidenmelange en je bent zo weer opgewarmd met jouw kopje herfstthee, of je nu net thuiskomt van een frisse wandeling of op je werk nadat je door regen en wind hebt gefietst. Al onze theesoorten staan op de website, of vraag jouw regionale Fortune koffieadviseur om advies. Want naast koffie weten zij ook alles over de vele theemelanges die wij aanbieden!

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.