• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
07-wat-voor-koffiedrinker-ben-jij

Wat voor koffiedrinker ben jij?

08-05-2018

Wat zegt jouw keuze voor koffie over je? Dat smaken verschillen is algemeen bekend, zo ook met het drinken van koffie. De één zweert bij een sterke bak zwarte koffie, de ander bij een cappuccino met lekkere melkschuimlaag. Maar wist je dat jouw voorkeur voor dit zwarte goud iets zegt over je persoonlijkheid? Dat blijkt uit psychologisch onderzoek*, uitgevoerd bij 1.000 koffieliefhebbers. Wij zetten het voor je op een rij.

De zwarte koffie-drinker 

Mensen die een goede bak zwarte koffie wel waarderen, zijn vaak recht voor hun raap. Geen poespas, gewoon waar het op staat. Vaak zijn deze mensen van nature rustig maar kunnen ook wel eens ongeduldig of kortaf uit de hoek komen. 

De cappuccino-drinker 

Cappuccino-drinkers zijn graag helemaal ‘in control’. Ze zijn creatief, eerlijk en makkelijk in de omgang. Toch zijn de cappuccin-drinkers vaak vergeetachtig. Ze nemen daarom ook graag even een welverdiende koffiepauze om de zaakjes weer op orde te krijgen. 

De espresso-drinker 

Espresso-drinkers zijn vriendelijk en passen zich snel aan. Ze nemen vaak de leiding, werken hard maar kunnen soms ook humeurig zijn. Met een (dubbele) espresso kunnen zij er dan weer goed tegen aan om hun doelen te bereiken. 

De frappuccino-drinker 

De bezige bijtjes die voor ijskoffie met een flinke toef slagroom gaan, zijn echte trendsetters en zoeken graag het avontuur op. Ze switchen snel van het één naar het ander. Het kan dus zomaar dat ze binnenkort geen frappuccino-drinker meer zijn! 

De oploskoffie-drinker 

Deze koffieliefhebbers zijn optimistisch en vrolijk. Ze doen het lekker rustig aan, maar stellen wel vaak zaken uit. Hun levensmotto is: ‘we zien wel hoe het loopt.’ Een simpel bakkie oploskoffie past daar goed bij. 

De Fortune Coffee-drinker 

Mensen die koffie van Fortune drinken, hebben het goed bekeken! Zij drinken namelijk de lekkerste koffie op het werk. Doordat er altijd een Fortune koffieadviseur in de regio is, hebben zij geen omkijken naar het onderhoud aan de automaat en de voorraad. De Fortune Coffee-drinkers staan erom bekend erg relaxed te zijn. Dankzij de heerlijke bakkies focussen zij zich goed op hun werk, maar ontspannen ook echt tijdens een welverdiende koffiepauze. 

 En, herken jij je in bovenstaande beschrijving? 

 * Bron: https://psychcentral.com/blog/what-does-your-coffee-reveal-about-you/


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.