• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Welke koffieautomaat past bij mijn bedrijf?

04-07-2023

Als je dacht dat je met koffie alleen al veel keuze had, dan heb je de verschillende koffieautomaten nog niet gezien! Je kunt kiezen uit een bonenkoffieautomaat, een koffieautomaat die werkt op capsules, een freshbrew- en een vriesdroogkoffieautomaat. Allemaal zetten ze koffie, maar toch zijn ze net even anders. En het belangrijkste is: ze hebben hun eigen kenmerken. Maar welke automaat is dan het meest geschikt voor jouw bedrijf? Dat vertellen we je hier!

Wat voor soort bedrijf heb jij?

Het type koffieautomaat dat geschikt is voor jouw bedrijf is sterk afhankelijk van de specifieke situatie. Het maakt namelijk een groot verschil of je dagelijks enkele klanten ontvangt die alle tijd hebben om rustig van hun kop koffie te genieten, of dat je een grote groep medewerkers in korte tijd snel wilt voorzien van een goede kop koffie. Naast voorkeuren voor de smaak en het type koffie, moet je vooral de volgende vraag stellen voor het maken van de eerste selectie voor een koffieautomaat: wat voor soort bedrijf heb jij?

Vriesdroogkoffieautomaat: voor razendsnelle koffie

Heb je een koffieautomaat nodig die razendsnel veel kopjes koffie kan zetten? Dan kies je voor een vriesdroogkoffieautomaat. Dat is een automaat die van hele fijne koffiekorrels in korte tijd een kopje koffie kan zetten; in wel 8 seconden. De snelste koffieautomaten kunnen tot wel 665 kopjes koffie per uur zetten! De vriesdroogkoffieautomaat wordt veel gekozen bij hele grote bedrijven, in fabrieken, sportkantines en bijvoorbeeld in kantines van scholen.

Voordelen van de vriesdroogkoffie

Vriesdroogkoffie is een smakelijke koffie die niet zwaar op de maag ligt. Deze koffie kan heel goed de hele dag door gedronken worden, ideaal dus voor de echte koffie-addicts! Daarnaast heeft de automaat heel weinig onderhoud nodig. De naam komt voort uit het bereidingsproces. Het wordt namelijk gemaakt van hele sterke koffie die na bereiding snel wordt ingevroren. Daarvan worden de korrels gemaakt die in deze koffieautomaten, door in aanmerking te komen met heet water, weer in hoog tempo tot smaakvolle kopjes koffie worden omgezet.

Freshbrew koffieautomaat: voor een ouderwets kopje filterkoffie

Wil je koffie schenken die doet denken aan de klassieke filterkoffie van thuis? Dan kies je een freshbrew koffieautomaat. Die zijn er in talloze, moderne, uitvoeringen met elk een ruim aanbod aan verschillende soorten koffie. Ook deze koffie wordt snel gezet, maar niet zo snel als de vriesdroogkoffieautomaat dat doet. Voor een kopje freshbrewkoffie moet je zo’n 20 tot 25 seconden wachten. Daarmee zet die nog steeds zo’n 180 kopjes koffie in een uur. Deze koffieautomaat is daarmee ook nog steeds geschikt voor grote locaties. Wel moet je bij deze koffieautomaat rekenen op dagelijks onderhoud.

Voordelen van de freshbrewkoffie

Freshbrewkoffie zit eigenlijk tussen de snelle vriesdroogkoffie en de beleving van een bonenkoffie in. Het gaat snel, maar niet zo snel als vriesdroog. Het smaakt wel heel lekker, maar heeft niet de luxe uitstraling en beleving van een kopje bonenkoffie. Het voordeel is dus vooral de snelheid terwijl je daarbij ook nog een goede smaak behoudt.

Bonenkoffieautomaat: luxe beleving met een kopje koffie

De bonenkoffieautomaat is de koffieautomaat voor het meest luxueuze kopje koffie dat we kennen: bonenkoffie. Uit deze automaat komt koffie met een heerlijk aroma en een mooie cremalaag. En ja, dat kost tijd. Zo’n 25 tot wel 45 seconden per kopje koffie. De koffieautomaten voor bonenkoffie worden veelal geplaatst in showrooms, kapperszaken, op kantoren en op locaties waar het niet met vlagen ineens heel druk is. Er is tijd nodig om dit kopje bonenkoffie te zetten, maar dan heb je ook wat! De bonenkoffieautomaat vereist dagelijks onderhoud.

Voordelen van de bonenkoffie

Bonenkoffie staat bekend om de uitstekende smaak en de mooie cremalaag. Wil je indruk maken bij jouw klanten? Of gewoon samen met jouw medewerkers keer op keer genieten van echt goede, smaakvolle en heerlijk ruikende koffie? Dan kies je voor de bonenkoffie. Overigens ook een ideale koffiesoort voor andere koffievarianten zoals de latte machiatto, een cappuccino of een espresso. En de koffieautomaten zijn stuk voor stuk heel stijlvol waardoor ze ook goed tot hun recht komen in een mooie koffiecorner.

Cups koffiemachine voor koffie in kleinere ruimtes

Wil je lekkere koffiedrinken maar heb je daar eigenlijk niet veel ruimte voor? Dan hebben wij de cups koffiemachine, een compacte koffieautomaat die in een paar minuten al geïnstalleerd is. Ideaal voor in een directiekamer, vergaderzaal of een unit die tijdelijk tot werkplek is omgebouwd. Deze koffieautomaat heeft namelijk geen vaste wateraansluiting nodig! Koffie uit deze cupsautomaat is in ongeveer 1 minuut gezet en je hebt daarvoor de keuze uit een drietal soorten koffie: 100% Arabica, een zachte blend en een stevigere blend.

Voordelen van cups koffie

Het grote voordeel van de cups koffiemachine is vooral dat je die op elke plek kunt plaatsen. De automaat is namelijk heel compact, heeft geen vaste wateraansluiting nodig en levert ook nog eens een constante kwaliteit aan koffie. De smaakbeleving is beter dan van reguliere cups doordat er per capsule tot wel 40% meer koffie in zit. En dat proef je!

Liever persoonlijk advies voor jullie koffieautomaat? Dat kan!

De keuze in koffieautomaten bij Fortune Coffee is zogezegd reuze. Want bij elk type automaat heb je ook nog eens keuze uit meerdere soorten. Behalve bij de capsuleautomaat, daar hebben we alleen de Modesto van. Wil je liever met iemand persoonlijk overleggen wat het beste bij jullie bedrijf past? Dat kan, er is altijd een regionale koffieadviseur bij jou in de buurt. Hij/zij adviseert je graag persoonlijk, kan je nog veel meer over de koffieautomaten vertellen en laat je natuurlijk graag de koffie proeven. Wil jij ook zo’n persoonlijk koffie-adviesgesprek? Maak dan snel een afspraak met jouw regionale Fortune koffieadviseur.

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.