• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Zijn de kartonnen wegwerpbekers verboden in 2024?

29-12-2023

Dit is een vraag die bij heel veel mensen door het hoofd spookt, omdat er aardig wat verwarring is ontstaan over dit onderwerp. Wij hebben zelf actief gewerkt aan een alternatief voor kartonnen wegwerpbekers. Vanuit onze MVO-drijfveer geloven wij in het goede van de verduurzaming van de samenleving. Door een alternatief voor de wegwerpbekers te gebruiken draag je bij aan het verminderen van plastic afval en help je dus het milieu!

De nieuwe wetgeving gaat in per 1 januari 2024

In een brief naar aanleiding van vragen uit de Tweede Kamer geeft de staatssecretaris aan dat de nieuwe regelgeving over wegwerpbekers per 1 januari 2024 gewoon ingaat. Wel geeft ze daarbij aan dat er niet gehandhaafd gaat worden op deze nieuwe regelgeving. Voorlopig ontvang je nog geen boete als je toc de kartonnen bekers blijft gebruiken, maar dit kan in de toekomst veranderen. Wil jouw organisatie wel een steentje bijdragen aan de verduurzaming van de samenleving? Dan helpen wij jou graag! Met onze kwalitatieve en milieuvriendelijke alternatieven, in de vorm van herbruikbare & recyclebare bekers, servies en glaswerk.

Onze alternatieven

Ondanks het uitbljiven van de handhaving bliijven wij ons focussen op de switch van wegwerp naar duurzaam drinkgerei! Onder ons duurzaam drinkgerei vallen de volgende producten:

  • Herbruikbare bekers;
  • Duurzaam servies van porselein of glas;
  • Gepersonaliseerd servies en glaswerk;
  • Bamboe To Go thermosbeker.

Herbruikbare bekers 

De herbruikbare beker is de ideale vervanger voor de kartonnen wegwerpkoffiebeker op de werkvloer. Je gebruikt de beker de hele dag door en aan het eind van de dag zet je hem in de vaatwasser. De bekers zijn beschikbaar in twee maten, namelijk 250cc en 180cc. Bovendien zijn ze gemaakt van polypropyleen, wat betekent dat ze recyclebaar zijn.

Duurzaam servies van porselein of glas 

Servies heeft een luxe uitstraling en geeft een extra kwaliteitsbeleving aan onze heerlijke koffie en thee. Je kunt kiezen uit ons uitgebreide assortiment van porselein of glas, beide materialen gaan lang mee én zijn recyclebaar. Dit servies is vaatwasser bestendig.

Gepersonaliseerd servies en glaswerk

Met gepersonaliseerd servies en glaswerk combineer je jouw merkuitstraling met prachtig servies. Met bedrukking op maakt krijg je koppen, schotels en glaswerk in de huisstijl van jouw organisatie. Zo is jouw merk altijd zichtbaar met de juiste kwaliteits- uitstraling. Het gepersonaliseerde servies is, net als het gewone servies, gemaakt van porselein of glas. Beide zijn recyclebaar en vaatwasser bestendig. 

Bamboe To Go thermosbeker

De To Go thermosbeker is ideaal voor op de werkvloer, onderweg of in de auto. Het is dé oplossing voor collega’s die veel onderweg zijn. Doordat de beker dubbelwandig is, blijft jouw warme drank ook daadwerkelijk warm. Verder is de To Go beker lekvrij en past hij in vrijwel iedere bekerhouder. 

Heeft jouw organisatie hulp nodig met een overstap? 

Wij snappen dat een verandering lastig kan zijn, daarom helpen wij graag met een soepele overstap van kartonnen wegwerpbekers naar herbruikbaar duurzaam drinkgerei. Jouw regionale Fortune koffieadviseur licht graag de verschillende opties toe. Je kunt hier meer informatie opvragen!

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.