• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
09-zo-maak-je-de-leukste-koffiecorner-op-kantoor

Zo maak je de leukste koffiecorner op kantoor

02-07-2018

De koffiecorner, dat is the place to be op kantoor! Een gezellige plek waar je lekkere koffie haalt, even bijpraat met collega’s of een snel overleg hebt. Die koffiecorner is vaak de plek die als eerst bezocht wordt, het meest druk is en waar waardevolle ontmoetingen plaatsvinden. Aangezien koffie bijdraagt aan het geluk, de productiviteit en creativiteit van werknemers, is er dus genoeg reden om de koffiecorner aandacht te geven. Een investering in de werknemers en daarmee in het bedrijfsresultaat, zeg maar.

Goede koffie en 7 tips voor een fijne koffiecorner 

Dat goede koffie een basisvereiste is voor een goede koffiecorner is natuurlijk een no-brainer… Met een koffieautomaat en koffie van Fortune Coffee hoef je je daar niet meer druk om te maken, maar wat doe je met de koffiecorner? Hoe regel je nu dat dat ook echt een fijne plek is? Wij verzamelden daarom voor jou 7 praktische tips om de koffiecorner op de zaak op te leuken: 

1. Aparte plek op kantoor 

Het begint natuurlijk met de plek van de koffiecorner. Heb je de mogelijkheid om die af te schermen van de rest van kantoor? Doen! Zo kunnen mensen daar zich echt even ontspannen en kunnen er overleggen plaatsvinden zonder dat anderen gehinderd worden. Met wanden, planten of rekken kun je de plek rondom de koffieautomaat al afschermen, als je geen aparte ruimte hebt. 

2. Inrichting in stijl 

Kies voor de inrichting een stijl die past bij het kantoor en natuurlijk bij de identiteit van het bedrijf. Zijn jullie een duurzaam bedrijf? Dan passen meubels of accessoires van hergebruikte materialen er natuurlijk heel goed bij. Werk je op een school? Kijk dan eens naar een leuk krijtbord aan de wand of barkrukken gemaakt van oude schoolstoeltjes. 

3. Planten 

Ook planten doen het altijd goed; ze zorgen voor een aangename atmosfeer, een betere luchtvochtigheid en stimuleren de concentratie en creativiteit. Reden genoeg om voldoende planten op kantoor te plaatsen, in de koffiecorner maar ook op de werkplek natuurlijk! 

4. Goede akoestiek 

Is de ruimte erg ‘hard’ door betonnen vloeren en muren? Kies dan voor stof om het geluid wat te dempen. Een mooi kleed op de vloer, stoeltjes met stoffen bekleding of wat doeken aan de wand zijn dan heel handig, zorgen voor een betere akoestiek en geven bovendien sfeer! 

5. Aangenaam en voldoende licht 

Let ook op het licht; tl-verlichting is kil en onaangenaam en nodigt absoluut niet uit om even lekker te brainstormen of bij te praten. Maar je wilt natuurlijk ook geen obscuur sfeertje creëren met te weinig licht. Leuke industriële lampen met led-verlichting of van die sfeervolle lampen met spiraalverlichting geven voldoende licht terwijl het toch heel sfeervol is. 

6. Inspiratie aan de wand 

Wil je nieuwe contacten en inspirerende gesprekken stimuleren? Geef de bezoekers van de koffiecorner dan inspiratie met fotowanden, tijdschriften en kranten in de hoek, kunst aan de muur of een krijtbord waarop ze zich kunnen uitleven. Via de kunstuitleen of een lokale kunstenaar is er altijd genoeg te vinden! 

7. Kastjes en accessoires 

In zo’n prettige, inspirerende koffiecorner wil je natuurlijk geen rommel. Kijk daarom ook naar de praktische inrichting en zorg voor bijvoorbeeld handige kastjes onder de koffieautomaat waar de bekers en voorraden koffie, thee en suiker bewaard kunnen worden. 

Wil je ook een leuke koffiecorner? 

Wil jij hulp bij het inrichten van de ideale koffiecorner bij jou op het werk? Wij helpen je hier graag bij! Onze koffieleverancier bij jou in de buurt staat natuurlijk voor je klaar om persoonlijk advies te geven. Te beginnen met hele lekkere koffie! Bellen kan ook, via 0800 - 10 12.


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.