Kalimi 750 gr.

Een mooie krachtige bonenkoffie afkomstig uit Oeganda. Met een volle aroma met zachte karamel smaak.

Lees meer

  • 65% Arabica en 35% Robusta
  • Koffiebonen uit Oeganda
  • Karaktervol en aromatisch
€ 14,25 (ex. BTW)

Dit product is standaard verpakt per 8 stuks (= 1 doos)

Omschrijving

De Kalimi bonenkoffie is een espressokoffie van bijzondere kwaliteit en met een bijzonder verhaal. Deze koffie is een blend van 35% Robustabonen uit Oeganda aangevuld met 65% Arabicabonen. Samen maakt dit een koffie met een vol aroma en zachte karamelsmaak. Het wordt gekenmerkt door een delicate frisheid van bessen en een afdronk waarin nuances van pure chocolade en noten terug te vinden zijn. Deze bonenkoffie is geschikt voor de bonenkoffieautomaat.

Betty Kalimi en haar gezin

Betty Kalimi is een koffieboerin uit Oeganda en de naamgeefster van deze koffie. Betty, weduwe en moeder van zes kinderen, is een van de inmiddels duizend koffieboeren in Oeganda die via de Focusplaza Foundation een eigen koffieplantage startte. En met succes! Ze begon in 2010 met 300 planten en wist dat uit te breiden tot een koffieplantage van maar liefst 550 koffieplanten. Dankzij die plantage is Betty onder meer in staat om haar kinderen een opleiding te laten volgen.

Met het drinken van deze smaakvolle koffie steun je naast Betty ook andere Oegandese gezinnen in hun eerste levensonderhoud. Meer weten? Lees dan nog meer over ons Oegandaproject

Kenmerken Kalimi 750 gr.

Koffiesoort Bonen
Melange Arabica en Robusta
Branding Medium
Karakter Vol
Smaak Karamel
Fruitig
Chocolade
Inhoud 750 gram
Gem. aantal kopjes per zak 93 kopjes
Type verpakking Zak
Verpakkingseenheid 8 stuks
Collectie Royaal
Artikelnummer 1989201068

Mogelijk interessant voor jou