Nationale Koffiedag

Nationale Koffiedag, elke vierde dinsdag van september

Waarmee kom je makkelijk met anderen in gesprek? Ontstaan ideeën, nieuwe relaties en samenwerkingen? Inderdaad, met koffie! Koffie verbindt, altijd en overal. Vandaar dat wij in 2016 de Nationale Koffiedag in het leven hebben geroepen. Jaarlijks op de vierde dinsdag in september vieren we al het moois waar koffie voor zorgt en genieten we nog eens extra van deze lekkere warme drank. Dit doen wij aan de hand van drie pijlers, namelijk ontmoeten, verbinden, creëren.

Ontmoeten
Even een koffie doen?”, hiermee begint vaak een nieuwe ontmoeting. Een moment waarop we elkaar leren kennen, kunnen bijpraten of kunnen brainstormen voor nieuwe ideeën. Ontmoetingen die een nieuwe impuls en een nieuwe energie geven, aan je bedrijf of aan jou persoonlijk. Vaak gebeurt dit in een koffiecorner, dé ontmoetingsplek voor zakelijke besprekingen en privégesprekken. Als Fortune Coffee zorgen we er dagelijks voor dat in al die ontmoetingsplekken steeds weer een lekkere kop koffie gepakt kan worden. Van kantoren, bedrijfshallen, showrooms en sportkantines tot de kapper, fysiotherapeut, scholen, ziekenhuizen en op nog veel meer locaties. Overal waar mensen elkaar ontmoeten, zorgen wij voor de koffie en de koffieautomaat. En voor een mooie koffiecorner natuurlijk! 

Koffie verbindt
Een goede kop koffie zorgt als vanzelf al voor verbinding. Dit komt doordat je even tijd voor de ander hebt. Of dat nu op het werk is met een collega, na een uurtje sporten met vrienden of in een showroom met een klant. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat samen een warme kop koffiedrinken ervoor zorgt dat je positiever naar je gesprekspartner kijkt. Het kan dan ook net het zetje geven om jouw prospect te doen besluiten toch voor jou te kiezen, of toch dat product bij jou aan te schaffen. Of het geeft het team waar je mee werkt net die positieve vibe om samen de uitdaging aan te gaan. De verbindende kracht van koffie is heel waardevol.  

Creëren dankzij koffie
Door de ontmoetingen tijdens een kop koffie en door die verbindende kracht, ontstaat veel moois. Zoals nieuwe ideeën, productinnovaties, samenwerkingen of een verdieping van een zakenrelatie of een vriendschap. Ook hier geldt dat je door die kop koffie even stilstaat en even de tijd neemt. Tijd waarin je onbewust creëert, zoals die nieuwe ideeën en nieuwe samenwerkingen. In plaats van steeds maar door te hollen, zorgt de koffie ervoor dat er ruimte komt in je drukke dag. Ook al is het maar even. En in die ruimte kan veel ontstaan, of dat nu een nieuw product is, een verdieping van een zakelijke of vriendschappelijke relatie of gewoon even rust om adem te halen en tot jezelf te komen. Met een kop koffie creëer je letterlijk ruimte in je dag en ruimte voor nieuwe creaties.

Nationale Koffiedag, voor onze favoriete warme drank
Een warme drank die zoveel bijdraagt op het werk en in privé, die verdient natuurlijk een eigen ‘nationale’ dag. We hadden al International Coffee Day, altijd op 1 oktober. Maar wist je dat we in Nederland de meeste koffie ter wereld drinken; 2,4 kopjes koffie per dag. Dat 8 op de 10 Nederlanders koffiedrinkt? En dat alle koffie die we samen per dag drinken genoeg is om maar liefst 2 olympische zwembaden mee te vullen? Een nationale dag ter ere van dit favoriete drankje mocht dan natuurlijk niet ontbreken! 

Ontmoeten, verbinden en creëren, met en dankzij koffie
Op Nationale Koffiedag staan we stil bij de ontmoetingen, verbindingsmomenten en nieuwe ideeën en creaties die bij en dankzij de koffie zijn ontstaan. Elke dag zetten wij ons bij Fortune Coffee al in om nieuwe momenten van verbinding te creëren. En op Nationale Koffiedag doen we dat nog eens extra. Met jaarlijks een actie waarbij onze klanten kans maken op mooie prijzen. Zoals een keer een geheel verzorgd ontbijt voor het hele bedrijf zodat die verbinding nog eens een extra stimulans kreeg. Of die update van een koffiecorner. Per jaar kunnen de acties en prijzen natuurlijk verschillen, maar centraal staat altijd het idee om verbinding te creëren met een moment waar je met een kop koffie extra van kunt genieten.

Elke dag lekkere koffie, dat regelen wij
Op Nationale Koffiedag staan we stil bij de meerwaarde van een goede kop koffie op het werk en op andere plaatsen. Maar natuurlijk is elke dag een prima dag voor koffie, als die maar lekker en eerlijk geproduceerd is. En daarvoor mag je op ons rekenen, op elke dag van het jaar. Samen met al onze regionale koffieadviseurs zorgen we voor een goede, eerlijke en heerlijke kop koffie, ook op jullie locatie. Wil jij dat ook voor jouw bedrijf of vereniging? Vraag het dan aan de Fortune koffieadviseur bij jou in de buurt. Zodat ook jullie op Nationale Koffiedag én op alle andere dagen met elkaar kunnen genieten van een fijne kop koffie.