Koffiedik

Koffiedik inzamelen

Koffiedik wordt geproduceerd nadat jij een (h)eerlijke kop koffie hebt gezet van koffiebonen of freshbrew. Veel mensen denken dat koffiedik afval is, maar dit is zeker niet het geval. 

Circulaire economie

In een circulaire economie bestaat geen afval, maar worden grondstoffen steeds opnieuw gebruikt. Zo kan het maximale uit de grondstof worden gehaald! Jij kunt ook je steentje bijdragen aan een circulaire economie, namelijk door het verzamelen van koffiedik. 

koffiedik

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig, zie hieronder de stappen:

  1. Meld bij jouw koffieleverancier dat je graag wil bijdragen aan het verzamelen van koffiedik. Hiervoor is een vereiste dat de producten bij ons worden afgenomen, de koffieautomaat hoeft niet van ons te zijn;
  2. Fortune Coffee verzorgt een verzamelpunt op je werk (een bak of een afvalcontainer);
  3. Vang jouw koffiedik op in de daarvoor bestemde bak (tip: laat de deksel op een kier staan, dit vermindert de kans op schimmelvorming!);
  4. Bij een nieuwe levering neemt jouw koffieleverancier het verzamelde koffiedik mee*;
  5. Al het koffiedik uit de regio wordt bij jouw koffieleverancier verzameld;
  6. Het koffiedik wordt opgehaald door de afvalverwerker;
  7. Van koffiedik naar... bijvoorbeeld biobrandstof! Dit is één van de eindproducten die wordt geproduceerd vanuit jouw verzamelde koffiedik. Zo bespaar je mee in de CO2! 

* Wordt er bij jullie meer dan 60 liter koffiedik per kwartaal verzameld? Dan loopt dit direct met de afvalverwerker.  

Recycle jij mee?

Je weet nu alle praktische zaken over het verzamelen van koffiedik. Wil je meer weten over wat het allemaal oplevert of waar je op moet letten tijdens het verzamelen? Lees dan ons blog! Ben je al helemaal overtuigd dat je ook koffiedik wilt gaan verzamelen? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen contact met je op!