Schaatsteam

Marathonschaatsteam Fortune Coffee

Sporten en koffie, een gouden combinatie vinden wij! Koffie brengt namelijk samen, net als dat sport verbindt. Daarom sponsoren wij sinds 2019 ‘Team Fortune Coffee’. Dit is een damespeloton team marathon schaatsen.

Na een succesvol eerste seizoen (2019/2020) in de landelijke beloftendivisie, mocht Team Fortune Coffee uitkomen in de landelijke topdivisie! Twee seizoenen achter elkaar werd er geschaatst in de topdivise en beloftendivisie. Sinds afgelopen seizoen (2022/2023) schaatst Team Fortune Coffee niet meer in de topdivisie, maar in de beloftendivisie en de regionale 6 banencompetitie.

Team Fortune Coffee seizoen 2023/2024

Na een prachtig seizoen waarbij het team samen derde geworden was in het ploegenklassement en Eline (derde in het klassement geworden) door kon stromen naar de topdivisie, staat er weer een nieuw seizoen voor de deur. Komende seizoen zullen we als team weer actief zijn in de beloftendivisie. Na afgelopen seizoen hebben 4 rijdsters het team verlaten:

  • Eline van Voorden (promotie naar topdivisie)
  • Madelief de Jong (naar ander team gegaan dichter bij huis)
  • Heleen van der Hulst (gestopt)
  • Ariane Smit (gestopt)

Nieuw in het team komend seizoen is Kaat van Steekelenburg. De begeleiding zal verzorgd worden door Eva van Til en Remco de Mik.

Na een goede zomer waarin we een aantal keer als team hebben kunnen trainen, hebben we erg veel zin in het winterseizoen. Omdat 3 van de 4 meiden in het team zijn gebleven hebben we als hoofddoel om alles een stapje beter te gaan doen dan vorig seizoen, zowel individueel als als team. Tijdens ons trainingsweekend afgelopen zomer hebben we op individueel en op team niveau specifiekere doelen opgesteld om dit hopelijk te bereiken.

Hoogtepunten waar we als team naar uit kijken zijn:

  • Trainingsweekend 13-15 oktober ter voorbereiding op het seizoen;
  • Eerste wedstrijd in Groningen op 21 oktober;
  • Onze team thuiswedstrijd in de Uithof in Den Haag op 11 november;
  • De wedstrijden op de Weissensee (25-31 januari 2024). 

Hopelijk zien we jullie een keer terug langs de kant van de ijsbaan om ons aan te moedigen! Laatste nieuwtjes over het team zijn terug te vinden op onze social media kanalen FacebookInstagram en LinkedIn. Bekijk onder aan deze pagina het wedstrijdschema!

Fortune Coffee en schaatsen?

Ja zeker! Naast dat het heerlijk is om jezelf een beetje op te warmen in de kou met een kopje koffie of juist een warme chocolademelk, staat sport dichter bij ons dan je denkt. Wij geven in onze 5 beloftes al aan dat MVO ons richting geeft, daar hoort sport ook bij. Wij streven ernaar om een positieve bijdrage te leveren aan gezondheid en een sociale cohesie, sport is daar een goed middel voor.

Wat is marathonschaatsen?

Maar wat is dat marathonschaatsen nu precies? Zo snel mogelijk een lange afstand schaatsen samen met je team. Het is daarmee één van de wedstrijddisciplines binnen de schaatssport. Wedstrijden kunnen zowel op een schaatsbaan binnen, als buiten op natuurijs zijn. Meerdere rijders en ploegen starten gezamenlijk in een peloton. Degene die als eerst de eindstreep bereikt wint. Ploegentactiek en teamwerk spelen een hele belangrijke rol. Een team bestaat uit 4 tot 6 schaatsers, waarbij ieder teamlid een eigen rol heeft.

Er zijn wedstrijden op landelijk niveau in twee divisies, namelijk de topdivisie en de beloftendivisie. ‘Team Fortune Coffee’ schaatst in de beloftendivisie. De doelstelling van het team is om jonge meiden de kans te geven om door te groeien naar de topdivisie. Wij dragen daaraan bij door middel van onze sponsoring.

Wil jij niets missen van ons schaatsteam? Volg ze dan op FacebookInstagramLinkedIn of op hun eigen website!

Team Fortune Coffee 2023 / 2024

Beloftendivisie: Heleen Docter, Iris Mulder, Maaike Koelewijn en Kaat van Steekelenburg

Ploegleiders: Remco de Mik en Eva van Til

Fotograaf: Focus by Hanneke

Westrijdschema 2023/2024