• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

5 goede redenen om een oude koffieautomaat in te ruilen

04-05-2023

Je koffieautomaat is misschien wat ouder, maar zorgt nog elke dag voor een kop koffie. Prima toch? Tja, goed is soms natuurlijk goed genoeg, maar wat nu als het beter kan? Met koffie die beter smaakt, met meer koffievariaties om uit te kiezen en met minder energieverbruik? Dan is het inruilen van je oude koffieautomaat eigenlijk een heel goed idee. Waarom je nu je oude koffieautomaat zou inruilen? Wij hebben daarvoor wel 5 goede redenen!

1: Meer smaken, betere koffie 

Is je huidige koffiemachine al wat ouder? Dan is de kans groot dat sommige onderdelen langzamerhand wel versleten zijn. Hoe goed het onderhoud ook is, bij dagelijks gebruik slijt het binnenwerk. Zoals het maalsysteem van de koffiebonen. En dat beïnvloedt uiteindelijk ook de smaak. Iets wat je waarschijnlijk pas merkt als je koffie drinkt uit een nieuwere automaat. Bovendien heeft een nieuwe koffieautomaat meer opties zoals meer smaakvariaties. Er is dan altijd wel een koffiesoort voor elke collega en elke klant. Met een nieuwe koffieautomaat heb je dus meer smaakvariaties én betere koffie.

2: Gewaardeerd door collega’s en klanten

Vraag aan je medewerkers en collega’s wat ze belangrijk vinden op het werk en je krijgt ongetwijfeld te horen dat goede koffie erg wordt gewaardeerd. Net zoals klanten het heel belangrijk vinden dat de koffie die ze bij een verkoopgesprek of tijdens een vergadering aangeboden krijgen, ook echt goede koffie is. En dat ze kunnen kiezen uit een gewone koffie, espresso, latte macchiato of bijvoorbeeld een cappuccino. Wel zo handig dus als je zowel veel soorten koffie als echt goede koffie kunt aanbieden. Heb je die opties nu nog niet? Of twijfel je over de smaak van de koffie bij jullie op het werk? Vraag dan eens aan je lokale koffieadviseur welke koffieautomaat hij/zij jullie kan aanbevelen. We weten wel zeker dat het smaakverschil je zal verrassen!

3: Duurzamer

Duurzaamheid is steeds belangrijker, en terecht vinden wij. Om te kunnen genieten van een heerlijke kop koffie, moeten we ook met elkaar goed zorgen voor de wereld om ons heen. En dat doen wij, met de verantwoorde, duurzame koffie in ons assortiment. Maar ook met de manier waarop wij de koffieautomaten recyclen. Jouw oude koffieautomaat halen wij namelijk op en brengen we naar een gespecialiseerd recycle bedrijf. Dat bedrijf haalt jouw oude automaat uit elkaar en verwerkt de onderdelen tot nieuwe grondstoffen. Met jouw oude koffieautomaat zorg je er dus voor dat nieuwe producten gemaakt kunnen worden zonder dat de aarde daar onnodig voor wordt uitgeput.

4: Energiezuiniger 

Een nieuwe koffieautomaat is gemaakt met de techniek van nu. En daarbij wordt veel meer op duurzaamheid en energiebesparing gelet dan een paar jaar terug. Zo zijn de huidige koffieautomaten veel energiezuiniger. Onder meer doordat ze vanzelf op stand-by gaan als die een tijdje niet gebruikt wordt. Per jaar bespaart een nieuwe, A+ of A++ koffieautomaat daarmee gemiddeld zo’n 130 kWh1. Prettig voor het milieu, maar ook voor jullie portemonnee!

5: Maatschappelijk verantwoord

De oude koffieautomaten worden dus uit elkaar gehaald om te recyclen. Dat alleen is al mooi. Maar weet je dat het proces van recycling gebeurt bij een bedrijf waar ze mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben werken? Jouw oude koffieautomaat geeft deze mensen dus werk, een zinvolle dagbesteding én een waardevolle bijdrage aan de samenleving. Met het inruilen van jouw oude koffieautomaat draag je dus bij aan een maatschappelijk verantwoorde onderneming. Goed toch?! 

Welke nieuwe koffieautomaat past bij jullie op het werk? 

Kunnen jullie op het werk ook wel een nieuwe koffieautomaat gebruiken? Dan is het nu dus dé tijd om dat te regelen! Neem daarvoor contact op met je lokale Fortune koffieadviseur. Hij/zij zal je adviseren welke nieuwe koffieautomaat het beste past bij jullie bedrijf en laat je graag de verschillende koffiesoorten proeven. En het hele omruilen, daar zorgt hij/zij ook voor. Je hebt er dus geen omkijken naar… En dat is eigenlijk ook nog een heel goede reden!

Bronvermelding: 1) https://www.eceee.org/library/conference_proceedings/eceee_Summer_Studies/2021/9-products-appliances-ict/energy-efficiency-labels-for-residential-and-commercial-coffee-machines/

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.