• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

De beste koffieautomaat voor mijn organisatie, welke is dat?

12-04-2024

Natuurlijk wil je de beste koffieautomaat voor jouw bedrijf. Maar wat goed is voor de ene organisatie, is niet per se ook geschikt voor een ander bedrijf. Welke koffieautomaat het beste voor jouw bedrijf is, valt dus niet zo 1-2-3 te zeggen. Maar gelukkig hebben we voor iedere organisatie een koffieautomaat die het beste past, dus ook voor jullie bedrijf. En wij helpen je die te vinden, beloofd!

Een keuze maken met persoonlijk advies

Er zijn een paar soorten koffiemachines. En daarbinnen heb je weer talloze variaties. Er is dus heel veel keus. Gelukkig maar, want dan is er altijd een koffiemachine die bij jullie wensen en jullie bedrijf past. En denk je dat het vinden van die ene perfecte automaat lastig is? Dat valt eigenlijk erg mee. Onze koffieleveranciers helpen je daar namelijk bij. Persoonlijk en net zo lang totdat je die ene koffiemachine hebt gevonden die naadloos aansluit bij jullie organisatie, smaak en wensen.

6 vragen om de beste koffiemachine te vinden

Om de koffiemachine te vinden die het beste bij jullie bedrijf past, is het volgende belangrijk: 1. Hoeveel kopjes koffie heb je normaal gesproken in een uur nodig? 2. Hoe snel moet de koffie gezet worden (per kopje koffie)? 3. Hoe belangrijk is het om een koffie met een mooie cremalaag te serveren, aan je collega’s of bijvoorbeeld klanten? 4. Hoeveel tijd wil je, of kun je, aan het schoonmaken van de koffieautomaat besteden? 5. Hoeveel ruimte is er voor de koffieautomaat? 6. Is er een wateraansluiting op de plek waar de machine moet komen te staan? Met onder andere deze vragen helpt een Fortune koffieadviseur jou te bepalen welke koffiemachine past bij jullie bedrijf.

Bonen-, instant- of freshbrewkoffie?

Stel dat je alleen voor een kleine groep collega’s en een paar klanten wat koffie wilt zetten, dan zul je per uur niet zoveel kopjes koffie nodig hebben. Ook maakt het dan waarschijnlijk niet zo heel veel uit of je eventjes op je koffie moet wachten. Heb je de tijd en waardeer je de echte koffiebeleving? Dan is een bonenkoffieautomaat een goede optie. Moet er bij jou op het bedrijf daarentegen juist in heel korte tijd voor een grote groep mensen koffie zijn, dan is snelheid het belangrijkste. In zo’n geval is een instantkoffieautomaat de beste oplossing. Om je een idee te geven: op een kopje bonenkoffie moet je gemiddeld zo’n 25 tot 45 seconden wachten terwijl een kopje instantkoffie in slechts 8 seconden gezet is. Een alternatief voor deze koffiemachines is de freshbrewkoffiemachine. Een kopje koffie zetten duurt daarmee ongeveer 20 seconden.

Ook belangrijk bij de keuze voor een koffiemachine

Behalve de snelheid kan ook het onderhoud een reden zijn om voor een bepaalde koffiemachine te kiezen. Zo vergt een instantkoffiemachine veel minder schoonmaakwerk en onderhoud dan een bonenkoffiemachine. Ook dat is iets waar je dus rekening mee moet houden. Verder is het natuurlijk van belang waar je de koffieautomaat wilt plaatsen. Hoeveel ruimte is daar? En is er wel of geen wateraansluiting voor de koffiemachine op die plek?

Eerst advies, dan proberen met een proefplaatsing

De koffieadviseur bij jou in de regio helpt je een keus te maken. Hij of zij weet als geen ander welke koffieautomaten er zijn, wat elk voor eigenschappen heeft en welke koffiesoorten ze kunnen zetten. Samen met jou gaat hij in gesprek en zal je daarna adviseren welke machine het beste past. Wil je die eerst proberen? Dat kan met een proefplaatsing, zodat je in de praktijk de koffiemachine kunt ervaren.

Welke koffiemachine komt bij jullie op het werk?

Het aanbod in koffiemachines is bij Fortune Coffee heel groot én er is altijd een koffieadviseur dichtbij. Een ideale combinatie, want daardoor weet je ook zeker dat je bij ons altijd de beste automaat vindt voor jouw bedrijf. Wil je daar meer over weten? Neem dan contact op met jouw regionale koffieadviseur en hij of zij komt graag langs zodat ook bij jullie binnenkort de beste koffiemachine voor jullie organisatie staat.

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.