• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
05-nieuw-kalimi-coffee-de-eerste-koffie-uit-het-oegandaproject

Kalimi Coffee, de eerste koffie uit het Oegandaproject!

05-03-2018

Tadatatataaaa….. met trots presenteren wij onze allernieuwste koffie: de Kalimi koffie uit ons Oegandaproject! We hebben er al eerder over geblogd en nu is het dan ein-de-lijk zover, deze heerlijke, smaakvolle en verantwoorde bonenkoffie kan bij ons besteld worden. Online of via de koffieleverancier bij jou in de buurt.

200 koffieboeren in 2010 

Even een terugblik; Fortune Coffee startte in 2010 als hoofdsponsor om het Oegandaproject te ondersteunen. Met koffieplanten, scholing en gereedschap hielpen we 200 koffieboeren op weg om zelf in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Een succesvol project want inmiddels zijn er al 1.000 koffieboeren die via dit project goede koffiebonen produceren en steeds betere toekomstperspectieven krijgen. Toch was het nog niet gelukt om genoeg koffiebonen van voldoende kwaliteit te produceren om ze op te nemen in ons assortiment. Tot nu toe dan….

Betere kwaliteit koffiebonen 

In 2017 werd een koffiesorteermachine geïnstalleerd waardoor de aangeboden koffiebonen van betere kwaliteit werden. Dit was gunstig voor de koffieboeren omdat zij ze sneller en tegen betere prijzen konden verkopen. Maar het was ook heel gunstig voor ons omdat het smaakvolle eindresultaat nu als koffie van Fortune Coffee verkocht kan worden!

Melange van Arabica- en Robustabonen 

Dat eindresultaat is dus een bonenkoffie die bestaat uit een melange van Arabica- en Robustabonen. 65% Arabica en de overige 35% Robusta komt uit het Oegandaproject. De branding is 6 wat betekent dat het medium gebrand is. De bonen zijn daardoor lichtbruin van kleur en hebben een volle, milde en ronde smaak met een friszure nuance. Deze koffie is dus gewoon lekker op elk moment van de dag!

Vernoemd naar de succesvolle koffieboerin Betty Kalimi 

De bonenkoffie is vernoemd naar Betty Kalimi. Als koffieboerin en moeder van zes heeft zij haar koffieplantage weten uit te breiden waardoor haar kinderen naar school kunnen en ’s avonds thuis het licht veilig aan kan voor het huiswerk. Een mooi voorbeeld voor de vele succesverhalen die er met het Oegandaproject bereikt zijn en dus een terechte naamgeefster voor deze mooie bonenkoffie.

Espressokoffie met karamelsmaak 

De koffie wordt verkocht als een espressokoffie omdat het een mooie, krachtige kop koffie geeft. Het smakenpallet is heel breed; zo is het aroma vol met een zachte karamelsmaak en een delicate frisheid van rode bessen. In de afdronk proef je nuances van pure chocolade en hazelnoten. De Kalimi Coffee is verkrijgbaar in zakken van 750 gram. Die zakken zijn natuurlijk van aluminiumvrij materiaal gemaakt zodat het milieu niet onnodig wordt belast.

Een betere toekomst voor de koffieboeren in Oeganda 

Wij vinden het belangrijk dat de ontwikkeling van het Oegandaproject niet ophoudt nu wij een koffie van het project in ons assortiment hebben. Daarom gaat een deel van de opbrengst van de Kalimi Coffee naar de Oegandese koffieboeren. Hiermee wordt het project verder uitgebouwd waardoor de koffieboeren nieuwe investeringen kunnen doen. Zo doen zij uiteindelijk betere zaken en werken aan een toekomst voor henzelf en hun gezinnen.

Ook de Kalimi koffie proeven? 

Wil jij ook meer weten over deze nieuwe bonenkoffie? De koffieleverancier bij jou in de buurt kan je er alles over vertellen en, niet onbelangrijk, je de Kalimi koffie natuurlijk ook laten proeven. Enjoy!

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.