• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
21-koffie-vet-lekker

Koffie: vet lekker!

13-04-2019

Lik jij ook altijd stiekem het cremalaagje van je koffielepeltje en voelt het als een guilty pleasure? Dan is deze blog speciaal voor jou geschreven. Want er is helemaal niks mis met dat lekkere vette laagje bovenop je koffie. Sterker nog, het is goed voor je. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen! En koffie heeft nog meer te bieden. Lees in deze blog meer over dit gezonde laagje op de koffie en geniet er nog meer met volle teugen van!

Koffie als energizer 

Veel mensen starten de dag met koffie. Hun dag begint pas écht goed na zo’n lekkere dampende kop aan het ontbijt. Maar koffiedrinken is meer dan alleen een gezellig ochtendritueel tijdens het lezen van de krant. Het is ook een lekkere, slimme energizer waarmee je je lichaam wakker schudt. Je krijgt namelijk een behoorlijke energieboost én handige voedingsstoffen binnen. Daardoor raak je meer gefocust en voel je je klaar voor de dag. 

Mineralen detoxen je lijf 

Je ziet ze niet, maar ze zijn er wél: de mineralen in je koffie. Kalium steekt daarbij met kop en schouders boven de rest uit. Dit mineraal draagt bij aan een gezonde bloeddruk en houdt je cellen goed op spanning. Dat helpt vochtophopingen voorkomen en houdt je figuur lekker strak. Bovendien is kalium nodig om je lichaam te ontdoen van gifstoffen. Voor dit reinigingsproces is ook magnesium onmisbaar. Ook dat mineraal vind je terug in je koffie. Zo dragen de mineralen in je kopje koffie ongemerkt een steentje bij aan het detoxen van je lijf. 

Geen suikers in je kopje koffie 

Van nature bevat een koffieboon koolhydraten in de vorm van suikers. Door het brandingsproces worden deze suikers afgebroken. Je vindt ze dus niet terug in je kopje koffie. Met koffie houd je je bloedsuikerspiegel dan ook goed in balans. Bovendien bevat zwarte koffie geen calorieën. Het is dan ook geen slechte keuze als je straks in de zomer weer in bikini wil. Tenminste, als je de verleidingen van zo’n lekker koekje kunt weerstaan, maar dat is natuurlijk weer een ander verhaal! 

Goede vetten = afvallen 

Koffiebonen bevatten van nature olie, die bestaat uit vetachtige stoffen. Hoeveel van die vetten uiteindelijk in jouw kopje koffie belanden, hangt af van de zetmethode en de soort koffie. “Ouderwetse” filterkoffie bevat weinig tot geen vetten; die blijven namelijk grotendeels hangen in de filter. Bij andere zetwijzen is het cremalaagje bovenop de koffie het bewijs dat de vetten nog wel aanwezig zijn. De meeste mensen vinden dat heerlijk, maar zijn ook bang dat dit een dikmaker is. Maak je niet ongerust: deze vetten zijn niet slecht voor je. Sterker nog, gezonde vetten zoals deze zijn zelfs nodig om af te vallen. 

Cremalaagje: niet verkeerd! 

Gezonde, onbewerkte vetten (zoals in koffie) dragen bij aan je vitaliteit. Je hersenen bestaan namelijk grotendeels uit vet en je hart gebruikt vet als brandstof. Een aantal vitamines hebben vet nodig om opgenomen te kunnen worden door het lichaam. Bovendien gaan vetten het hongergevoel tegen en laten ze hormonale processen soepeler lopen. 

…en hoe zit dat met Fortune Coffee? 

Dat zit wel goed! Iedere melange van Fortune Coffee is niet alleen aromatisch en lekker, maar bevat ook die gezonde vetten. Hoeveel dat is, hangt af van verschillende factoren. Zoals de brandingstijd. Hoe korter de bonen gebrand zijn, des te meer natuurlijke vetten in de koffie. Een mooi voorbeeld daarvan is Fortune Eccellente bonenkoffie. Bekijk hier ons assortiment bonenkoffie

Versgemalen bonen: vet de lekkerste! 

Wil je echt verzekerd zijn van koffie met de meeste goede vetten? Tap dan je koffie uit een bonenautomaat van Fortune. Die maalt voor ieder kopje de koffiebonen waar je bij staat. Welke bonenvariant je ook kiest, je kunt rekenen op een prachtige, stevige cremalaag en een ongekend volle smaak. Daarmee droom je bij iedere slok een beetje weg naar verre, tropische koffieplantages. Dat is met recht genieten van vet lekkere koffie!


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.