• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
81-recyclen-hoort-bij-mvo-en-dus-bij-fortune-coffee

Recyclen hoort bij MVO, en dus bij Fortune Coffee

14-06-2023

MVO geeft ons richting, dat is een van de beloftes van Fortune Coffee. Daarom doen we ook aan recycling. Dit is een heel concrete manier om onze impact op het milieu te beperken en die op de mensen om ons heen, te verbeteren.

Wat is MVO?

Maatschappelijk verantwoord ondernemen, MVO, is ondernemen op een manier waarbij een goede balans wordt gezocht tussen people, planet en profit. Het wordt vaak door elkaar gehaald met duurzaamheid, maar MVO is breder dan dat: duurzaam ondernemen focust vooral op het milieu. Bij MVO gaat het ook om de sociale en economische aspecten. Stuk voor stuk onderdelen waar we bij Fortune Coffee heel veel belang aan hechten en waar we ons steeds weer voor proberen in te zetten met nieuwe ontwikkelingen en keuzes.

Koffieautomaten recyclebaar

Een van de keuzes die we vanuit onze MVO-gedachte gemaakt hebben, is het laten recyclen van de koffieautomaten. Circulair ondernemen is onderdeel van maatschappelijk verantwoord ondernemen en betekent zoveel als dat je producten zo lang mogelijk gebruikt. Circulair ondernemen is dus heel belangrijk, maar de koffieautomaat die een paar jaar terug nog prima bij een bedrijf paste, kan nu niet meer geschikt zijn. Omdat het bedrijf bijvoorbeeld gegroeid is en er veel meer en veel sneller koffiegezet moet kunnen worden. Of omdat de automaat simpelweg ‘op’ is. Zo’n koffieautomaat dan gewoon maar weggooien is natuurlijk heel erg zonde én niet circulair. Daarom kiezen we ervoor om alle grondstoffen die nog gebruikt kunnen worden, ook te hergebruiken via recycling. En dat kan met een groot deel van de koffieautomaat: heel circulair dus!

Social return met recycling

De recycling van oude koffieautomaten begint bij het uit elkaar halen ervan. En dat gebeurt bij Road2Work door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Precies waar social return over gaat. Social return is de ‘sociale winst’ van een onderneming, naast het gewone rendement dus. Door de arbeidsparticipatie van mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt te stimuleren, krijgt die groep weer een kans om deel te nemen aan de maatschappij. Road2Work doet dat door e-waste te recyclen waarbij ze de medewerkers intensief en persoonlijk begeleiden. Zo helpen ze deze mensen van een werkloos naar werkzaam bestaan en creëren ze de ruimte om verborgen talenten te ontplooien.

Korting op de nieuwe koffieautomaat bij recycling van de oude

De recycling van koffieautomaten is een klassieke ‘win-win-situatie’. Iedereen heeft hier profijt van. Ook onze klanten! Want zonder jullie hebben wij geen koffieautomaten om te laten recyclen. Vandaar dat we nu een tijdelijke kortingsactie hebben: lever je een oude koffieautomaat in, dan krijg je een korting tot € 300,- op de aanschaf van een nieuwe. De regionale Fortune koffieadviseur kan je hier alles over vertellen en bepaalt ook de hoogte van de korting.

Energiezuinige koffieautomaat, ook op jullie werkplek?

Wist je dat de oude koffieautomaten veel minder zuinig zijn dan nieuwe modellen? Vroeger verbruikte een koffieautomaat tot wel 180 kWh per jaar, tegenwoordig is dat nog minder dan 50 kWh1. Hiervoor moet je natuurlijk wel een automaat kiezen met een energielabel A+ of A++, maar gelukkig zijn er daarvan genoeg in ons assortiment. Er is dus altijd een energiezuinige koffieautomaat die perfect past bij jullie bedrijf en jullie wensen. Vraag de regionale Fortune koffieadviseur welke het meest geschikt is voor jullie en proef dan meteen een kopje van onze koffie. En ook daarvan hebben we er veel met een duurzaam keurmerk. Dat wordt straks dubbel genieten van de heerlijke, eerlijke koffie!

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.