• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Tea of Life: betere thee, beter leven

08-12-2023

Een beter leven met een kopje thee? Het klinkt heel simpel, maar dat is wel de kern van Tea of Life. En dat is dan ook precies de reden waarom wij dit theemerk in ons assortiment hebben. Het smaakt niet alleen goed, het zorgt ook goed voor de mensen op de plek waar deze thee z’n oorsprong heeft: Sri Lanka. Een echt MVO-merk dus, net zoals Fortune Coffee.

Meer impact op mensen, minder impact op het milieu

Een groot deel van ons theeassortiment is van het merk Tea of Life. Een Fairtrade-theemerk dat met hun aanpak meer impact wil maken op de mensen die erbij betrokken zijn en minder impact wil maken op het milieu. Dit doen ze onder meer door de thee geheel in het land van oorsprong te produceren. Hiermee gaat Tea of Life een flinke stap verder dan andere theemerken. Verder dan Fairtrade zelfs. Door de keuze voor een geheel lokale productieketen hebben meer mensen in Sri Lanka een baan. Ook helpt Tea of Life de mensen daar door onderwijs mogelijk te maken en de gezondheidszorg te verbeteren.

Kopjes thee voor een apotheek en kinderdagverblijven

Per kilo verkochte thee wordt € 0,25 geïnvesteerd in sociale initiatieven rondom de theevelden. En dat heeft al veel opgeleverd. Op dit moment zijn hiermee al 6 kinderdagverblijven, 1 apotheek, 3 speeltuinen, 1 community center en 15 verschillende projecten mogelijk gemaakt. In totaal hebben al die kopjes thee daarmee bijna 7.000 mensen bereikt!

Hoge kwaliteit thee door lokale kennis

Een ander groot voordeel van de lokale productie in Sri Lanka is dat de lokale kennis ook benut wordt. Sri Lanka is een theeland bij uitstek. De lokale theeproducenten weten dan ook als geen ander wat het beste moment voor de pluk is, de thee wordt met de hand geplukt. Ook weten ze hoe de thee het beste verwerkt, gedroogd, geblend en verpakt kan worden. De kennis en liefde voor het product zorgt voor een heerlijk kopje thee van hoge kwaliteit.

Milieuvriendelijk

Een beter leven betekent ook dat je moet zorgen voor de omgeving, en dat doet Tea of Life. Bij de productie van de thee is zoveel mogelijk aan het milieu gedacht. Zo is bijvoorbeeld hun productielocatie CO2-neutraal en de thee wordt op een natuurlijke en biologische wijze gemaakt. Tea of Life is dan ook biologisch gecertificeerd. De theezakjes zijn ongebleekt, 100% plasticvrij en geheel composteerbaar. Je kunt ze dus gewoon bij het GFT-afval gooien.

Biologisch en lekker: van groene thee tot gemberthee

Al die bewuste keuzes van Tea of Life zijn dus goed voor de mensen daar en het milieu, maar jij proeft het ook. Hun assortiment thee is heel ruim zodat je kunt kiezen uit veel verschillende soorten lekkere thee. Zoals de vele varianten groene thee, heerlijke rooibosthee, zowel puur als met smaakjes, en diverse soorten zwarte thee. Drink jij liever infusies zoals gemberthee of gemberthee met citroen? Ook die vind je bij Tea of Life. En ook al zit daarin geen enkel blaadje thee maar bestaat het uit biologische gember, toch draag je ook hiermee bij aan de goede initiatieven die Tea of Life ondersteunt.

Een betere wereld door betere thee op het werk? Vraag het jouw koffieadviseur!

Biologisch, duurzaam en met oog voor de lokale bevolking; Tea of Life is hét theemerk met een positieve impact. Wij ondersteunen dat graag en hebben daarom deze smaakvolle thee al een tijd in ons assortiment. Wil jij ook met elk kopje thee bij jou op het werk bijdragen aan een betere wereld en een beter leven voor de mensen op en rond de theeplantages in Sri Lanka? Dan bestel je bij jouw regionale Fortune koffieadviseur de lekkerste smaken van Tea of Life.

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.