• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
41-thee-met-chocolade-samen-nog-lekkerder

Thee met chocolade, samen nog lekkerder!

30-09-2021

Thee met chocolade, allebei zijn ze al lekker maar samen is het helemaal een heerlijke combinatie. En het leuke van deze twee is dat ze elkaar nog lekkerder kunnen maken. Door de juiste combinatie te nemen. Eigenlijk net zoals met wijn dus. Welke combinatie thee-chocolade jij het lekkerste vindt, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Maar we geven je hier een paar tips om je op weg te helpen.

Smakelijke combinaties 

Thee en chocolade zijn er allebei in heel verschillende smaken en met verschillende aroma’s. Van complex tot licht en van bloemig tot nootachtig. Sommige smaken en aroma’s vullen elkaar perfect aan terwijl andere smaakstructuren botsen. Door hier rekening mee te houden, kun je al makkelijker een smakelijke combinatie vinden. 

In balans 

Smaken die te dicht bij elkaar liggen, worden samen vlak. Dat wil je natuurlijk niet. Zoek dus smaken in thee en chocolade die verschillen maar wel mooi met elkaar in balans zijn. We hebben er een paar voor je uitgezocht. 

Zwarte thee met melkchocolade 

Een mooie contrasterende smaak is een pittige zwarte thee samen met melkchocolade. Dat kan een klassieke Engelse melange zijn die je wat langer laat trekken maar ook een zwarte thee met chai-kruiden of een zwarte thee waar je zelf een paar schijfjes gember aan toevoegt worden al wat pittiger. En heb je een stevige Assamthee in de kast staan? Dan is dat ook een goede match bij witte chocolade of bij melkchocola. 

Chai thee met sinaasappelchocolade 

Chai thee wordt in Nederland meestal zonder melk gedronken waardoor het nog kruidiger wordt. Juist die pittige kruiden combineren goed met melkchocolade of chocola met sinaasappelsmaak. 

Thee bij pure chocola 

Pure chocolade is wat steviger van smaak en dat combineert weer heel goed met theesoorten die wat frisser en fruitiger zijn zoals een Darjeeling, Earl Grey of een rooibosthee. Heb je een stukje pure chocola met citrussmaak? Dan raden we je aan die te proeven bij een zachte, zoetere thee zoals de Oolong. 

Witte chocolade bij gemberthee of groene thee 

Witte chocolade is vaak wat vlakker van smaak en vooral zoet. Kies daarom een pittige tegenhanger daarbij, zoals gemberthee. Vind je dat te stevig? Dan kun je het ook goed combineren met een groene thee die je wat langer laat trekken. Door de frisheid van de groene thee krijgt de witte chocolade wat meer smaak. Probeer hierbij ook eens witte chocolade met bijvoorbeeld pistachenootjes, een echte aanrader! 

Nootjes in thee en chocolade 

Ben jij sowieso een liefhebber van chocolade met nootjes? Combineer dat dan eens met een fijne zwarte thee. Die theesoort heeft van zichzelf ook al een nootachtige smaak en samen met een stukje chocolade met nootjes worden die tonen nog eens versterkt. 

Zo proef je chocolade met thee 

De beste manier om chocolade goed te proeven bij thee is door het op kamertemperatuur te serveren. Neem vervolgens een stukje chocolade in je mond en laat het smelten. Neem dan pas een slokje thee erbij en slurp gerust (net als met wijn!). Doordat er lucht bijkomt, worden de smaken versterkt. Bovendien geeft de warmte van de thee een extra beleving aan de chocolade en zorgt dat ook voor een aangename nasmaak. 

Verantwoorde chocolade is extra lekker 

In chocolade is veel keuze, qua smaken maar ook qua herkomst. Gelukkig zijn er steeds meer merken die bewuste keuzes maken en alleen verantwoorde cacaobonen gebruiken voor hun chocolade. Je herkent deze merken aan het Fairtrade-logo. Bij die chocolade is gekeken naar onder meer betere arbeidsomstandigheden en het milieu. Kies je zo’n stukje chocolade bij een verantwoord, Fairtrade kopje thee, dan kun je nog meer genieten van eerlijke, heerlijke smaken! 

Ook zin in thee? Vraag het de koffieadviseur! 

Heb jij ook zo’n zin gekregen in een lekker, eerlijk kopje thee? Dan kun je ook daarvoor terecht bij onze koffieleveranciers. Want behalve koffie en koffieautomaten, leveren zij ook thee van Tea of Life. Een Fairtrade-theemerk met veel keus in smaken en soorten. Ontdek het zelf en vergeet niet om daarbij lekker wat chocolade te proeven.


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.