• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
32-waterkoelers-zonder-plastic-fles-de-slimste-oplossing

Waterkoelers zonder plastic fles: de slimste oplossing

09-09-2020

Denk je bij een waterkoeler op kantoor aan zo’n onhandig groot apparaat waar je elke keer weer die zware watertank op z’n kop in moet plaatsen? Dan ken je onze waterkoelers nog niet! Die zijn van een strak design en vooral direct aangesloten op de waterleiding. En dat is om meerdere redenen echt de slimste oplossing!

Direct water uit de waterleiding 

Het meest voor de hand liggende voordeel van een waterkoeler die water direct uit de waterleiding tapt, is natuurlijk dat er geen plastic fles meer bij komt kijken. Geen onnodig plastic meer en geen gestuntel met die zware tanks. Dat laatste is al heel prettig, maar de verspilling die voorkomen wordt, maakt echt veel verschil. 

CO2-reductie tot wel 70% 

Een flesloze waterkoeler bespaart namelijk meer dan alleen het vele plastic. Zonder de regelmatige levering van plastic flessen, is er ook geen vervoer door vrachtwagens of busjes nodig die de grote waterflessen heen en weer rijden. Bovendien bespaart het flink in de opslagruimte waar de volle en lege tanks bewaard worden. Deze besparingen samen kunnen een reductie in CO2-uitstoot tot wel 70% realiseren. 

€ 130 of € 0,15 voor 100 liter water? 

Een andere grote besparing die een waterkoeler zonder plastic flessen oplevert, is er een die direct merkbaar is. De inkoop van het water. Water uit de kraan is vele malen voordeliger dan flessenwater. Om maar een voorbeeld te geven; in Nederland betaal je ongeveer € 0,15 voor 100 liter drinkwater uit de kraan. Koop je een flesje drinkwater in een supermarkt, dan betaal je al snel € 0,65 voor een halve liter. Dat is € 130 voor 100 liter water die je dus ook zo uit de kraan kunt halen… En dat terwijl het kraanwater in heel Nederland van prima kwaliteit is! 

Energiebesparend dankzij de SleepMode™ 

Natuurlijk kost een waterkoeler ook geld, in aanschaf, onderhoud en de energie die het verbruikt. Maar dat is al snel terugverdiend met de besparing op de inkoop van het water. En doordat een duurzame waterkoeler veel minder energie verbruikt dan die oude, bekende watertanks. Zo hebben wij Bisina waterkoelers in verschillende varianten. Elk heeft een energiebesparende stand, de SleepMode™. De waterkoeler staat dan niet constant aan, wat ook niet nodig is want er is geen water in opslag die steeds gekoeld moet worden. Deze energiebesparende stand scheelt dus al snel zo’n 75% op het energieverbruik. En dat is een flinke slok op de in dit geval sprankelend koele borrel. 

Altijd fris, helder en schoon water 

Een paar andere, praktische voordelen van de flesloze waterkoelers zijn onder meer dat ze geen risico op bacteriën en schimmels hebben. Of dat ineens het water op is. De waterkoelers tappen immers het water rechtstreeks vanuit de waterleiding. En doordat het uitwendige kraantje in deze flesloze versies vervangen is door een verzonken tapkraan, is het veel hygiënischer. Ook wordt het water gefilterd voordat het getapt wordt. En er is geen sprake van stilstaand water. Kortom, het water uit de flesloze waterkoelers is er altijd en is fris, helder en helemaal schoon. 

Koud, warm of bruisend water 

Qua soort water heb je bij de flesloze waterkoelers ook volop keus. Koud water, op kamertemperatuur en zelfs bruisend of heet. Het kan allemaal, er zijn namelijk verschillende varianten dus je kunt kiezen wat het beste past bij jouw kantoor. 

Flesloze waterkoelers dus, ook voor jouw bedrijf? 

Waterkoelers zonder plastic flessen bieden dus echt veel voordelen; voor het milieu, voor de portemonnee en voor de gebruikers zelf. Vandaar dat wij dit zonder twijfel de slimste oplossing vinden. Wil je daar meer over weten? Of ook direct veel geld besparen op de inkoop van flessenwater? Neem dan contact op met de koffieleverancier bij jou in de buurt. Hij kan je er alles over vertellen en die waterkoeler bij jou op kantoor snel installeren!


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.