Sponsoring

Mogelijk dankzij koffie

Via koffie willen wij mensen met elkaar verbinden en organisaties helpen groeien. En dat is ook precies de reden dat we via sponsoring teams, organisaties en mensen ondersteunen. Zodat zij groeien in hun mogelijkheden, hun ambities kunnen waarmaken of via sport, religie of maatschappelijke activiteiten in contact komen met anderen. Sponsoring die mogelijk is dankzij onze onderneming in koffie.

Hoofdsponsor van het Oegandaproject

Sinds 2010 helpen wij koffieboeren in Oeganda om een beter leven voor zichzelf en hun gezinnen mogelijk te maken via de teelt en verkoop van koffiebonen. Het Oegandaproject dat begon met 200 koffieboeren ondersteunt er nu al 1.000 met koffieplanten, materialen, educatie en de garantie op een eerlijke prijs. Ook hebben we geïnvesteerd in belangrijk materieel zoals een koffieopslagloods en sorteermachine voor de bonen. Hierdoor kunnen ze gunstiger verkopen en betere kwaliteit leveren. Het gevolg daarvan is nu zelf te proeven met de Kalimi Coffee; een bonenkoffie met in de melange Robustabonen uit dit Oegandaproject.

De sponsoring van het Oegandaproject is een concrete invulling van onze missie om verantwoord te ondernemen, mensen te verbinden en te laten genieten van koffie. Wie onze koffie drinkt, draagt mede bij aan dit waardevolle project. Een wetenschap waardoor de koffie nog lekkerder smaakt!

Meer met koffie in Oeganda
Koffie en Oeganda, het is voor ons een onlosmakelijk verhaal. Een succesverhaal gelukkig ook. We vertellen je er alles over, op onze pagina Koffieproject in Oeganda. En regelmatig via onze blogs waarin we updates geven over de nieuwste ontwikkelingen, feiten en weetjes over Oeganda, het koffieproject daar en veel meer.

Koffieproject Oeganda

Sport

Koffie en sport is een prima combinatie! De cafeïne geeft energie en zorgt voor betere resultaten. Langs de lijn wordt koffie zeer gewaardeerd. En bij Fortune zelf dragen we sport en sporters ook een warm hart toe. Zoals ambitieuze jonge sporters die hard werken om de top te bereiken. Die mensen willen we ondersteunen, en dat doen we met sponsoring. Zoals van het marathon schaatsteam waarbij we twee damespelotons ondersteunen. Deze teams in de eerste en tweede divisie komen landelijk uit en de sponsoring loopt in ieder geval tot en met het schaatsseizoen 2021/2022. Eerder hebben we een wielerteam gesponsord. En lokaal sponsoren de ondernemers de nodige voetbal-, hockey- en andere sportverenigingen en sportevenementen.

Fortune schaatsteam

Maatschappij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Fortune Coffee heel belangrijk. En daar geven we op meerdere manieren invulling aan. Zoals met onze sponsoring van een organisatie die wij voor de maatschappij heel belangrijk vinden; het KNRM . De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij verleent met vrijwilligers spoedeisende en niet-spoedeisende hulp op het water. Die vrijwilligers staan dag en nacht klaar om onder alle omstandigheden anderen te redden. Een essentiële waarde voor onze maatschappij waar wij graag als sponsor onze bijdrage aan leveren.

Naast deze sponsoring geven we ook op andere manieren invulling aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Omdat wij het echt heel belangrijk vinden dat je kunt genieten van een goede kop koffie. En dat gaat nu eenmaal beter als je weet dat die koffie op elk vlak duurzaam en verantwoord is.

KNRM

Vrienden van het Rode Kruis

Iets voor de maatschappij kunnen doen vinden wij erg belangrijk. Dit hebben wij kunnen versterken als Vriend van het Rode Kruis. Er gebeurt namelijk een hoop in de wereld waar wij als organisatie niet direct aan kunnen bijdragen, terwijl we dat wel zouden willen.

Als Vriend bieden wij financiële ondersteuning en dragen wij een steentje bij. Door deze steun kunnen projecten zoals het planten van mangrovebomen op de Filipijnen worden opgezet. Hierdoor is het land beter bestand tegen het jaarlijkse natuurgeweld. Zo helpen we elkaar verder te komen en werken we samen aan een betere wereld!

fortune-coffee-rodekruis

Geloof

Ons woord is ons woord. Voor een ander misschien een mantra of norm, voor ons een leidraad die z’n herkomst vindt in onze religieuze overtuiging. En vanuit ons geloof willen we anderen helpen. Dat doen we dus onder meer met de sponsoring van sport- en maatschappelijke activiteiten. Maar ook door verschillende christelijke organisaties te ondersteunen zoals:

 

Lokaal

De lokale ondernemers zijn het gezicht van Fortune Coffee. Zij zijn de koffieleveranciers in de buurt en verzorgen persoonlijk de leveringen, adviezen, installaties, het onderhoud en reparaties. Zij kennen dus hun omgeving en de ondernemers en verenigingen daar als geen ander. En die ondersteunen ze dan ook graag. Elke ondernemer sponsort verschillende lokale initiatieven. Van de eerder genoemde sportverenigingen tot goede doelen, sponsorlopen en events. Kijk maar eens rond bij jou in de buurt, heel waarschijnlijk dat je ineens onze naam op een shirt, bord of doek ziet!

Onze 5 beloftes

Wil je meer weten over hoe Fortune Coffee bijdraagt aan de omgeving; dichtbij, op jouw werkvloer en aan de andere kant van de wereld? Lees dan eens onze 5 beloftes. Daarin vertellen we je hoe we ons elke dag weer inzetten om met koffie, of via koffie, de wereld van iedereen een beetje beter te maken. Met een goede kop koffie, uitstekende service, een duurzame aanpak en, of sponsoring.