Sponsoring

Mogelijk dankzij koffie

Fortune Coffee is gericht op samenwerken. We werken samen met onze franchisenemers, met onze medewerkers, leveranciers en zoveel anderen waarmee we samen resultaten willen behalen. Samen kom je écht verder, daarvan zijn we hartstochtelijk overtuigd. Een van onze kernwaarden is bijvoorbeeld ‘groeien door te geven’. Wij zijn namelijk dankbaar voor wat we hebben gekregen. Deze waarden zijn ons ingegeven door de persoonlijke geloofsovertuiging van de oprichters en eigenaren van Fortune Coffee. Via koffie willen wij mensen met elkaar verbinden en organisaties helpen groeien. En dat is ook precies de reden dat we via sponsoring teams, organisaties en mensen ondersteunen.

Regionaal en landelijk

Sponsoring kan je bij ons onderverdelen in landelijke en regionale sponsoring. Op deze pagina staat de sponsoring die we landelijk doen en onder verantwoording en beslissing valt van de centrale organisatie.

De lokale ondernemers zijn het gezicht van Fortune Coffeein de regio. Zij zijn de koffie-leveranciers in de buurt en verzorgen persoonlijk de leveringen, adviezen, installaties, het onderhoud en reparaties. Zij kennen dus hun omgeving en de ondernemers en verenigingen daar als geen ander. En die ondersteunen ze dan ook graag. Elke ondernemer sponsort verschillende lokale initiatieven. Van sportverenigingen tot goede doelen, sponsorlopen en events. De regionale sponsering wordt per vestiging door de ondernemer afzonderlijk gewogen en besluit de regionale ondernemer zelfstandig over een sponsorvoorstel. Kijk maar eens rond bij jou in de buurt, heel waarschijnlijk dat je ineens onze naam op een shirt, bord of doek ziet!

Uitgangspunten 

Het sponsorbeleid van Fortune Coffee landelijk is gericht op organisaties. In veel situaties is er een directe relatie tussen ons bedrijf en het leveren van koffie aan de organisaties en de mensen die er werken. Het beoordelen van sponsorvoorstellen is ook mensenwerk. Om je enige handvatten te geven moet je weten dat we gevoelig voor de (combinatie) van de volgende woorden: duurzaam, teamverband, hulpverlenen, Christelijke hulpverlening, actief in heel Nederland, ontmoeten, gezond….

Verzoeken tot sponsoring die voldoen aan onze uitgangspunten, kun je sturen aan info@fortune.nl. Alle verzoeken tot ondersteuning met een meer regionaal karakter kunnen gericht worden aan de vestiging bij jou in de buurt

Inspiratie

Hoofdsponsor van het Oegandaproject in de regio Rakai

Sinds 2010 helpen wij koffieboeren in Oeganda om een beter leven voor zichzelf en hun gezinnen mogelijk te maken via de teelt en verkoop van koffiebonen. Het Oegandaproject dat begon met 200 koffieboeren ondersteunt nu al 1.500 boeren met koffieplanten, materialen, educatie. Ook hebben we geïnvesteerd in belangrijk materieel zoals een koffieopslagloods en sorteermachine voor de koffiebonen. Hierdoor kunnen ze gunstiger verkopen en betere kwaliteit leveren. Het gevolg daarvan is nu zelf te proeven met de Kalimi Coffee; een bonenkoffie met in de melange 35% Robusta-bonen uit het gebied Rakai. Ook andere koffiesoorten van ons bevatten Oegandese koffie zoals de Wakiso.

De sponsoring van het Oegandaproject is een concrete invulling van onze missie om verantwoord te ondernemen, mensen te verbinden en te laten genieten van koffie. Wie onze koffie drinkt, draagt mede bij aan dit waardevolle project. Een wetenschap waardoor de koffie nog lekkerder smaakt!

Meer met koffie in Oeganda

Koffie en Oeganda, het is voor ons een onlosmakelijk verhaal. Een succesverhaal gelukkig ook. We vertellen je er alles over, op onze pagina Koffieproject in Oeganda. En regelmatig via onze blogs waarin we updates geven over de nieuwste ontwikkelingen, feiten en weetjes over Oeganda, het koffieproject daar en veel meer.

Koffieproject Oeganda

Sport

Koffie en sport is een prima combinatie! De cafeïne geeft energie en zorgt voor betere resultaten. Langs de lijn wordt koffie zeer gewaardeerd. En bij Fortune zelf dragen we sport en sporters ook een warm hart toe. Zoals ambitieuze jonge sporters die hard werken om de top te bereiken. Die mensen willen we ondersteunen, en dat doen we met sponsoring. Zoals van het marathon schaatsteam waarbij we twee damespelotons ondersteunen. Deze teams in de beloftendivisie en sinds 2021 een topdivisie komen landelijk uit en de sponsoring loopt in ieder geval tot en met het schaatsseizoen 2021/2022. Eerder hebben we een wielerteam gesponsord. En lokaal sponsoren de ondernemers de nodige voetbal-, hockey- en andere sportverenigingen en sportevenementen.

Fortune schaatsteam

Maatschappij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor Fortune Coffee heel belangrijk. En daar geven we op meerdere manieren invulling aan. Zoals met onze sponsoring van een organisatie die wij voor de maatschappij heel belangrijk vinden; het KNRM . De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij verleent met vrijwilligers spoedeisende en niet-spoedeisende hulp op het water. Die vrijwilligers staan dag en nacht klaar om onder alle omstandigheden anderen te redden. Een essentiële waarde voor onze maatschappij waar wij graag als sponsor onze bijdrage aan leveren.

Naast deze sponsoring geven we ook op andere manieren invulling aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Omdat wij het echt heel belangrijk vinden dat je kunt genieten van een goede kop koffie. En dat gaat nu eenmaal beter als je weet dat die koffie op elk vlak duurzaam en verantwoord is.

KNRM

Vrienden van het Rode Kruis

Iets voor de maatschappij kunnen doen vinden wij erg belangrijk. Dit hebben wij kunnen versterken als Vriend van het Rode Kruis. Er gebeurt namelijk een hoop in de wereld waar wij als organisatie niet direct aan kunnen bijdragen, terwijl we dat wel zouden willen.

Als Vriend bieden wij financiële ondersteuning en dragen wij een steentje bij. Door deze steun kunnen projecten zoals het planten van mangrovebomen op de Filipijnen worden opgezet. Hierdoor is het land beter bestand tegen het jaarlijkse natuurgeweld. Zo helpen we elkaar verder te komen en werken we samen aan een betere wereld!

fortune-coffee-rodekruis

Christelijke hulpverlening

Ons woord is ons woord. Voor een ander misschien een overtuiging of norm, voor ons een leidraad die z’n herkomst vindt in de Protestants-christelijke levensovertuiging van de oprichters van Fortune Coffee. En vanuit dat geloof willen we anderen helpen. Dat doen we dus onder meer door verschillende christelijke organisaties te ondersteunen zoals:

 

Onze 5 beloftes

Wil je meer weten over hoe Fortune Coffee bijdraagt aan de omgeving; dichtbij, op jouw werkvloer en aan de andere kant van de wereld? Lees dan eens onze 5 beloftes. Daarin vertellen we je hoe we ons elke dag weer inzetten om met koffie, of via koffie, de wereld van iedereen een beetje beter te maken. Met een goede kop koffie, uitstekende service, een duurzame aanpak en, of sponsoring.