Nationale Koffiedag 2021: een koffiedag met een zilveren randje

Leestijd: 4,5 minuut

De vierde dinsdag van september is het Nationale Koffiedag. De dag waarop we, nog meer dan anders, ondernemers en mensen bij elkaar willen brengen. En waar kan dat beter mee dan met koffie?! Dit jaar, het jaar waarop Fortune Coffee 25 jaar bestaat, maken we deze Nationale Koffiedag nog eens extra feestelijk. Een jubileumeditie zeg maar, want deze koffiedag heeft een zilveren randje!

4e dinsdag van september

Met koffie ontmoeten mensen elkaar, ontstaan nieuwe ideeën en samenwerkingen. Reden genoeg dus voor ons om de Nationale Koffiedag in 2016 in het leven te roepen. Sinds dat jaar hebben we elke vierde dinsdag van september iets extra’s gedaan; bijeenkomsten, prijzenfestivals en lokale events. En ook dit jaar maken we er weer een mooi feestje van!

Koffieleuten

Dat wij een dag tot Nationale Koffiedag hebben uitgeroepen, vinden we zelf niet zo vreemd. Er was al wel een International Coffee Day, maar voor een land met zoveel koffieleuten als Nederland, moest er natuurlijk ook een ‘national coffee day’ komen. Eigenlijk vonden we het heel vreemd dat die er nog niet was…

2 zwembaden vol koffie

Nederland is namelijk het land waar de meeste koffie wordt gedronken; per persoon maar liefst 2,4 kopjes1 per dag (waarvan journalisten de grootste koffieleuten zijn met wel 4,5 kop koffie per dag!!). Een flinke slok meer dan de Finnen en Zweden die ons volgen op de 2e en 3e plek met (maar) 1,8 en 1,4 kopjes koffie. Die koffie drinken we ook bijna met z’n allen. 8 op de 10 Nederlanders drinkt namelijk koffie, mannen iets vaker dan vrouwen. Al die koffie samen is per dag genoeg om zo’n 2 zwembaden van olympische afmetingen te vullen… Met zulke indrukwekkende cijfers kon een Nationale Koffiedag natuurlijk niet uitblijven!

Populair

Waarom koffie zo populair is, alleen water wordt meer gedronken, is niet heel zeker. De gewoonte om je dag met koffie te beginnen, speelt zeker mee. Door de cafeïne verdwijnt de slaperigheid en word je alert. Ook voelen koffiedrinkers zich blijer en meer geconcentreerd na een bakje koffie. En dat de smaak van een goede kop koffie ook meespeelt, lijkt ons nogal duidelijk.

Valt een winnende code bij jullie op de deurmat?

Onder het motto ‘wie jarig is, trakteert’ is deze Nationale Koffiedag extra bijzonder. Met een nog groter Prijzenfestival en verschillende regionale events. Voor het Prijzenfestival ontvangen al onze klanten een unieke code in een flyer die half september op de mat valt. Wie de code online invult, maakt kans op een van de prijzen. En dat zijn er dit jaar dus veel meer!

Prijzenfestival: prijzen voor het hele bedrijf

Met het Prijzenfestival worden altijd prijzen verloot voor het gehele bedrijf. Van pakketten koffie of Cup-a-Soup tot bidons met waterfilter, gebak voor het hele bedrijf, een borrel of ontbijt. En dit jaar is er ook een mooie voetbaltafel te winnen. Altijd prijzen dus waar iedereen in het bedrijf plezier van heeft, net zoals iedereen in het bedrijf of de organisatie kan genieten van de koffie die we leveren.

Nationale Koffiedag in de regio

Ook lokaal wordt er van alles georganiseerd rondom Nationale Koffiedag. Zo zijn er regio’s die met een koffiekar de bedrijventerreinen bezoeken om koffie uit te delen, zijn er lokaal prijzen te winnen met rebussen en een Rad van Fortune en er wordt een live podcast georganiseerd die later door iedereen beluisterd kan worden. En krijg je op deze Koffiedag toevallig een levering van Fortune, dan zit er waarschijnlijk nog een lekkere doos koekjes voor jou en je collega’s ook bij!

Vier je met ons mee?

Elke dag is natuurlijk een prima dag voor een goede kop koffie. Maar de vierde dinsdag van september, 28 september a.s., is het extra feestelijk bij de koffie! Vier het met ons mee en vul snel de code van de flyer in op onze website. Dat kan tot en met 2 oktober 2021 hier op de site, daar vind je ook de voorwaarden. Laten we op Nationale Koffiedag van de koffie genieten, met elkaar, met je collega’s of klanten. Wij heffen die dag een kop koffie op alle ondernemers, en dat we samen onder het genot van goede koffie weer veel nieuwe, mooie ontwikkelingen meemaken en nieuwe contacten opdoen. Santé!

 

Bronnen:

1) https://www.welingelichtekringen.nl/samenleving/412599/verrassend-dit-land-drinkt-de-meeste-koffie-ter-wereld.html

2) https://www.nemokennislink.nl/publicaties/waarom-drinken-we-zoveel-koffie/

 

Labels: