Recept voor koffie met chocolate salted caramel

Leestijd: 2 minuten

Van je koffie echt iets speciaals maken in minder dan 10 minuten? Ga dan voor koffie met gezouten karamel en chocolade twist! Een ultieme combinatie van heerlijke warme smaken die zorgen voor een écht koffie verwenmoment. En dat gun je jezelf of je naaste natuurlijk. In dit blog vertellen we hoe je dit kunt maken.

Zout en zoet samen

In de keuken wordt zout gebruikt als smaakversterker. Zout zorgt er namelijk voor dat op een subtiele manier de smaakt van zoete ingrediënten wordt versterkt. Dat zorgt er dan ook voor dat de combinatie van zoete karamel en zout zó lekker is! Je ervaart een nog intensere karamelsmaak in je gerecht, of in ons geval in de koffie met chocolade twist.

Wat heb je nodig?

Om de specialty coffee voor 2 personen te maken heb je de volgende spullen en ingrediënten nodig:

  • 2 hoge glazen
  • 200 ml melk
  • 2 espresso’s
  • 100 gr salted caramel chocolade (bijvoorbeeld van Verkade of Tony Chocolonely)
  • Snufje zout
  • Geklopte slagroom
  • Karamelsaus en cacaopoeder

Verder heb je ook een pannetje nodig om de melk in op te warmen.

Bereidingswijze

Nu we de ingrediënten hebben, kunnen we aan de slag om deze koffielekkernij te maken. Dat doe je als volgt:

Verwarm als eerst in het pannetje de melk, maar laat deze niet koken. Zodra de melk goed warm is, voeg je de stukjes chocolade en een snufje zout toe. Meng dit totdat de chocolade gesmolten is. Zet ondertussen een espresso in de twee hoge glazen. Voeg hierbij het mengsel van de warme melk met chocolade en het snufje zout. Nu heb je koffie met salted caramel smaak.

Maak je koffie helemaal af

Maar dat is nog niet alles! Om je koffie helemaal af te maken gaan we nog een stapje verder. Spuit op de koffie een lekkere toef slagroom en maak het geheel af met de karamelsaus en een beetje cacaopoeder on top.

Wat vind jij?

Heb jij deze heerlijke koffievariatie gemaakt? En wat vond je ervan? Wij zijn erg benieuwd! Deel jouw creatie op social media en tag ons via @fortunecoffee_nl!

 

Meer blogs over koffierecepten:

Recept voor Carrot Cake met koffietwist

Recept voor ijs met koffiesmaak

Labels: