Recycle de koffieautomaat, dat is beter voor het milieu en je budget

Leestijd: 4 minuten

 *Dit is een actie die inmiddels in verlopen

Iets dat goed en solide gebouwd is, gaat lang mee. Zoals onze koffieautomaten. Maar zelfs die zijn op enig moment aan vervanging toe. Gelukkig betekent dat niet dat ze zo weggegooid worden, integendeel. We laten ze recyclen. Dat is wel zo goed voor het milieu en ook voor jou. Want lever je nu de oude koffieautomaat in om te laten recyclen, dan ontvang je een inruilkorting tot wel € 300,-!

Robuust gemaakt

Bij Fortune werken we het liefst zo duurzaam mogelijk. En dat betekent dat we onder andere zoveel als mogelijk afval proberen te voorkomen. Dat begint met het leveren van robuuste koffiemachines die lang meegaan. Want wat je niet hoeft te vervangen, scheelt in afval en voorkomt dat nieuwe grondstoffen gebruikt moeten worden waarmee de aarde nog meer uitgeput raakt.

Goed en regelmatig onderhoud

Ook zorgen we ervoor dat die koffiemachines lang mee kunnen gaan door standaard regelmatig onderhoud te leveren. De Fortune-ondernemers onderhouden de automaten minstens jaarlijks en helpen onze klanten om het ook dagelijks of wekelijks zelf te doen. Daardoor blijft de koffieautomaat langer functioneren en blijft de koffie ook langer goed smaken. Want ook dat is natuurlijk heel belangrijk!

‘Op’

Ondanks dit alles, komt er toch altijd een moment waarop de koffieautomaat ‘op’ is. Sommige onderdelen slijten nu eenmaal sneller bij dagelijks gebruik, zoals het maalsysteem van de koffiebonen. Maar ook raakt de hardware op enig moment zo verouderd, dat een update niet meer mogelijk is.

Tot wel 95% gerecycled

Als de koffieautomaat aan vervanging toe is, dan betekent dat niet het einde van de automaat. Wij verzamelen de oude automaten en leveren die in bij Road2Work. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het recyclen van allerlei producten en verwerkt voor ons de koffieautomaten. Zij demonteren de automaten en zorgen dat verschillende onderdelen weer verwerkt worden tot nieuwe zuivere grondstoffen waarna daar weer nieuwe producten van gemaakt kunnen worden. Doordat zij handmatig demonteren, kunnen ze tot wel 95% recyclen!

Redenen om je oude koffieautomaat in te leveren

Het inleveren van de oude koffieautomaat is dus echt de moeite waard. Het scheelt het gebruik van nieuwe grondstoffen waardoor we het milieu een stuk minder belasten. Plus het voorkomt zo ook onnodig afval. 

Ook liever (h)eerlijke koffie?

Is de koffieautomaat bij jullie ook toe aan een nieuw leven? Ruil hem dan in voor een nieuwe. De kopjes koffie smaken daarna nog (h)eerlijker! Wil je meer weten over deze inruilactie, de waarde van jullie huidige automaat en welke nieuwe koffieautomaat het beste past bij jullie organisatie en wensen? Neem dan contact op met de koffieleverancier bij jullie in de buurt. Hij kan je hier alles over vertellen.

Labels: