Bonenkoffie bij de hockeyclub; betere smaak, meer soorten en meer baromzet

Hockeyclub Mistral uit Rucphen is een van de kleinste hockeyverenigingen van Nederland maar stelt, natuurlijk, dezelfde eisen aan de koffie als elke andere hockeyclub; uitstekende smaak, professioneel apparaat en met meerdere koffiesoorten. Nadat een filterkoffie-apparaat na jaren trouwe dienst in de kantine de geest gaf, werd het tijd voor een nieuwe. En die leverde Klaas-Jan Verkade van Fortune Coffee aan deze hockeyvereniging, waarmee hij meteen zijn eerste klant noteerde.

De deal gunnen

“We kennen Klaas-Jan, Rucphen is immers een klein dorp. We wisten dus ook dat hij net bezig was met het opstarten van zijn bedrijf bij Fortune Coffee. En ook al hadden we al een paar offertes van andere koffieleveranciers, we wilden toch graag even met Klaas-Jan praten. Zijn aanbod was beter en natuurlijk gunden we hem de deal.” Voorzitter Rutger van der Ven besloot met het bestuur dat de nieuwe koffieautomaat van Fortune Coffee zou komen.

Warme chocolademelk voor de jeugd

Behalve dat de koffieautomaat snel geleverd moest worden, waren er ook meer eisen aan de koffie die geschonken moest worden. Zo wilde het bestuur dat er ook een aanbod in luxere koffiesoorten zou zijn zoals espresso, cappuccino en latte macchiato. En natuurlijk warme chocolademelk voor de jeugdteams.

Voorkeur voor bonenkoffie

Er was een sterke voorkeur voor bonenkoffie vanwege de smaak, maar een bonenkoffieautomaat heeft een wat langere zettijd dan andere koffieautomaten. Toch was dat bij deze hockeyclub geen probleem. De club is immers niet heel groot en tijdens wedstrijden worden alleen de spelende teams en toeschouwers van warme dranken voorzien. En zoals verwacht blijkt nu ook in de praktijk dat dat prima lukt.

Meer baromzet

Een extra pluspunt van de nieuwe bonenautomaat is dat het ook tot meer baromzet leidt. Men is bereid voor een goede kop bonenkoffie net wat meer te betalen dan voor een gewoon kopje filterkoffie. “Dit was zeker niet het belangrijkste, maar het beetje extra baromzet is wel mooi meegenomen voor de club!”

Toevoeging voor de club

De koffieautomaat staat er nu een maand en de reacties zijn heel erg goed. De leden en bezoekers proeven dat de koffie beter smaakt en waarderen die smaak. Zo zijn de grootafnemers, de seniorenteams, er ook heel tevreden mee. Rutger: “We wilden snel een goed apparaat en dat is door Klaas-Jan geregeld. En dat we nu meerdere soorten en die warme chocolademelk kunnen schenken is voor ons echt een toevoeging. Fijn dat het met deze automaat kan!”

Ook goede koffie en warme choco op jouw sportvereniging?

Wil jij op jouw sportvereniging ook goede koffie en warme chocolademelk aanbieden en de baromzet vergroten? Hoe groot jullie vereniging ook is, wij hebben koffieautomaten en koffiemelanges die geschikt zijn en in de smaak vallen. Wil je dat wel eens zelf proeven? Dat kan! Neem gewoon contact op met de koffieleverancier bij jou in de buurt en hij komt snel langs om je meer te vertellen, jou te adviseren en je natuurlijk echt lekkere koffie te laten proeven!

Labels: