Terugblik themadag Educatie ‘Kennis delen is kracht!’

Op donderdag 15 maart organiseerden wij voor alle Fortune-ondernemers en medewerkers een nieuwe versie van de jaarlijkse themadag, namelijk de themadag Educatie. Want kennis delen is kracht! De dag stond bol van de trainingen en workshops waarin we kennis deelden die soms direct in praktijk is gebracht. En natuurlijk was er ook genoeg tijd om bij te kletsen met een kop koffie!

Rond half negen druppelden de ondernemers en medewerkers vanuit het hele land binnen op de locatie Kameryk in Utrecht. Hein van Baalen opende de dag en werd gevolgd door Martijn van Expoints die ons meer vertelde over het belang van klantfeedback. Want hoe beter je weet wat de klant van je vindt, hoe meer je daarop in kan spelen.

Koffie en thee proeven

Na de gezamenlijke opening volgde iedereen een ‘koffie cupping’ sessie onder leiding van TB Brown en UCC of een theeproeverij door Tea of Life. Tijdens het koffie cuppen leerden we hoe je optimaal de smaken en aroma’s van koffie proeft. Hierdoor kan je beter uitleggen waarom een koffie lekker is, en bewaak je de kwaliteit. Bij de theeproeverij vertelde Tea of Life meer over nieuwe theesoorten en -smaken. Ook werd de theekennis op de proef gesteld met een quiz waarbij een stedentrip te winnen was!

Verschillende trainingen

Naast de koffie- en theeproeverij volgden nog drie trainingen. Van koffiekeurmerken tot het regionaal inzetten van social media en van een waterproeverij tot de 5 beloften, er kwam van alles voorbij! Een aantal van de sessies werd gegeven door medewerkers van de centrale organisatie en andere sessies door sprekers van buitenaf.

Interactief bezig zijn

Omdat je vaak het beste leert door het te doen, was het doel van de dag om interactief bezig te zijn. Zo werd bij de sessie ‘Online zijn in je regio’ meteen een leuke foto gemaakt voor op social media. Bij de waterproeverij van Brita proefden de deelnemers water uit verschillende regio’s en gefilterd water. Want wist je dat het water uit de ene regio heel anders smaakt dan uit een andere regio? Dit heeft weer invloed op de smaak van je kopje koffie. Ook bij andere sessies werden de deelnemers aan het werk gezet zodat zij het meeste uit de sessie haalden.

Puzzelen

Naast de leerzame sessies was er ook tijd om te puzzelen. Puzzelen? Ja zeker! Aan het begin van de dag ontving iedereen een stukje van een puzzel. Elk puzzelstukje staat symbool voor een persoon en samen maken we de puzzel van Fortune Coffee compleet.

Op naar de volgende themadag

Kortom, we kunnen terugkijken op een dag vol met leerzame sessies, verbindingen en koffie. De eerste editie van de themadag Educatie was een succes en we kijken uit naar de themadag Inspiratie, in september. Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes rondom Fortune Coffee? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Labels: