• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Een betere wereld begint bij je kopje koffie (of thee)

06-03-2024

De wereld een beetje beter maken met kopjes koffie? Dat is wel de bedoeling van Fortune Coffee. Wij maken zo veel als mogelijk duurzame en milieubewuste keuzes. Dat is goed voor de wereld, voor de koffieboeren en voor al onze klanten. Want de koffie die toch al zo lekker is, smaakt hierdoor nog net een beetje beter.

Verantwoorde koffie en keuzes

Bij Fortune Coffee werken we al jaren zo verantwoord mogelijk. Met onder andere het Oegandaproject waarbij we lokale koffieboeren ondersteunen met opleidingen, kennis en materialen zodat zij en hun gezinnen meer toekomstperspectief krijgen. En halen we de koffie van een andere plek op de wereld? Dan kiezen we zo veel mogelijk voor verantwoorde koffie. Dit betekent dat de koffieboeren een eerlijke prijs voor hun product ontvangen en dat de koffie geteeld wordt zonder het milieu onnodig te belasten of dat er mensen voor zijn uitgebuit. Datzelfde geldt trouwens ook voor de thee in ons assortiment; vrijwel alle thee is Fairtrade én wordt verkocht tegen dezelfde prijzen als gewone thee. Een kopje koffie of thee van Fortune is er dus vrijwel altijd één met een goed verhaal.

Duurzame producten

Ook bij onze producten en accessoires werken we er hard aan om de voetafdruk zo klein mogelijk te houden. We zoeken constant naar duurzame en verantwoorde alternatieven. Zo hebben we steeds meer producten van bamboe; een duurzame houtsoort doordat het heel snel groeit, zonder pesticiden wordt gekweekt en meer zuurstof produceert dan andere bomen. En waar we houten producten verkopen, zijn ze altijd van 100% FSC-hout. Zoals de houten roerstaafjes; gemaakt van hout uit verantwoord beheerde bossen en die in een FSC-gecertificeerde handelsketen worden verwerkt.

Milieuvriendelijke alternatieven voor in de koffiecorner

Wegwerpplastic is al een paar jaar verboden en sinds dit jaar zijn ook de kartonnen wegwerpbekers niet meer toegestaan. Een goede zaak wat ons betreft, want zo verminderen we de afvalberg en helpen we het milieu. Om het voor onze klanten mogelijk te maken om ook zo duurzaam mogelijk te zijn, hebben wij een hele reeks milieuvriendelijke alternatieven met herbruikbare en recyclebare bekers, servies en glaswerk. Die kun je na een dag werken zo in de vaatwasser zetten, wat natuurlijk beter is dan het weggooien na gebruik! Ook hebben we voor recyclebare materialen gekozen. En om het nog mooier te maken kun je op dit servies een eigen logo plaatsen.

Kwalitatief goed

Behalve duurzaam en verantwoord willen we ook dat onze producten kwalitatief goed zijn. Zo is het servies van duurzaam porselein of glas, met een luxe uitstraling én prettig in gebruik. De houten roerstaafjes laten geen houtsmaak na in jouw cappuccino of thee als je na het roeren het staafje meteen uit je warme drank haalt. En de bamboe producten zien er ook nog eens heel mooi uit. Een strak en modern design dat het goed doet in elke koffiecorner of vergaderzaal.

Duurzame, energiezuinige koffieautomaten

Naast alle duurzame en verantwoorde producten en accessoires, letten we natuurlijk ook op de duurzaamheid bij de koffieautomaten. Daarin kiezen we voor energiezuinige automaten, assembleren de koffieautomaten op zonne-energie en zorgen we ervoor dat oude koffieautomaten tot nieuwe grondstoffen verwerkt worden. En verder maken we duurzame keuzes waar maar mogelijk. Zo hebben we de verpakkingen al heel snel zo aangepast, dat er meer op een pallet passen. Waardoor er meer tegelijk vervoerd kunnen worden. Ook heeft elke klant een regionale koffieadviseur zodat die niet alleen handig dichtbij is, maar die ook niet onnodige kilometers hoeft af te leggen.

Ook koffie of thee van Fortune Coffee?

De koffie of thee van Fortune Coffee is dus op vele vlakken milieubewust en duurzaam. Dat maakt het voor elk bedrijf weer een stuk eenvoudiger om ook duurzame stappen te zetten: je hoeft alleen maar voor Fortune Coffee te kiezen! Wil jij ook eerlijke en heerlijke koffie of thee serveren, mét een goed verhaal? Maak dan nu kennis met de koffieadviseur vlakbij jou.

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.