• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
37-geen-zuivere-koffie-dat-spreekwoord-gaat-bij-ons-niet-op

Geen zuivere koffie? Dat spreekwoord gaat bij ons niet op!

07-04-2021

Eerder blogden we al over koffie-taal; spreekwoorden en gezegdes over koffie en thee. En de koek was daarmee nog lang niet op, er zijn nog veel meer mooie, leuke en onbekende spreekwoorden. Daarom nu nog een paar spreekwoorden over onze favoriete warme drank!

“Dat is straffe koffie” 

Bij straffe koffie dachten wij altijd aan hele sterke koffie. Maar het staat ook voor iets ‘gewaagds’ of ‘geweldigs’. Of dat nu komt omdat het best gewaagd is om hele sterke koffie te drinken, of juist een geweldige ervaring… wij weten het niet. Feit blijft dat als iemand zegt dat het straffe koffie is, dat niets over de koffie hoeft te zeggen. Je moet het maar weten. 

“De koffie is daar maar koud” 

Een voor ons geheel onbekende uitspraak: “De koffie is daar maar koud”. En zo onaantrekkelijk als koude koffie klinkt, zo is ook precies de bedoeling van dit gezegde. Het wordt gebruikt als iemand als een koel persoon wordt omschreven. Niet degene waar je graag even een kop koffie gaat drinken zeg maar. Vandaar, koude koffie. Je bent gewaarschuwd. 

“De koffie geen twee keer meer opgieten” 

Een leuke uitspraak: “De koffie geen twee keer meer opgieten”. Dit is een beetje het tegenovergestelde van elk dubbeltje moeten omdraaien. Wie de koffie niet twee keer meer hoeft op te gieten, die heeft het breed genoeg en kan dus wat royaler zijn. En dus genieten van steeds weer een goede, lekkere koffie. Wat dat betreft zit je al snel goed bij Fortune Coffee; wij hebben koffie en automaten voor elk budget en werken niet met langdurige contracten. Twee keer koffie pakken is bij ons heel normaal, maar wel twee keer een nieuwe kop koffie. Gewoon omdat het zo lekker is! 

“Thee met witte puntjes” 

Deze uitspraak doet al vermoeden wat het bedoelt: het is niet zo goed. Dit gezegde refereert aan de theeplanten met witte puntjes. Dat zijn de niet-ontwikkelde bladknoppen. Als theeplantage wil je die natuurlijk niet, vandaar dat de ‘witte puntjes’ geen goed nieuws betekent. 

“Door de koffie kun je de gazet lezen” 

Gezien het taalgebruik is dit mogelijk een uitspraak met Vlaamse oorsprong, maar dat weten we niet zeker. Wat we wel weten is wat het betekent: de koffie is heel erg slap. Een kopje koffie bij de ochtendkrant is prima, maar zorg er dus maar wel voor dat je de koffie ernaast moet houden. Dat is wel zo lekker. 

“Geen zuivere koffie” 

Zal dit de meest bekende koffie-uitspraak zijn? Mogelijk wel, maar bij ons gaat dit spreekwoord zeker niet op! Als iets geen zuivere koffie is, is het verdacht, onbetrouwbaar en foute boel. Daar houden wij niet van. Wij doen zaken op vertrouwen, om elkaar verder te helpen. Koffie verbindt immers, dat is ons motto. Vandaar dat eerlijk zakendoen voor ons de norm is. In onze afspraken, in onze dienstverlening en in onze producten. Zo kiezen we bewust voor verantwoorde koffie waar de boeren een eerlijke prijs voor krijgen, koffieautomaten die duurzaam geassembleerd zijn en verantwoord worden gerecycled. Maar ook voor eerlijke adviezen zodat de automaat zo lang mogelijk mee gaat. Eerlijke service dus, zodat het bij ons wel altijd hele goede, zuivere koffie is. 

Hoe smaakt de koffie bij jullie bedrijf? 

Wil je ook op de zaak of in de kantine genieten van eerlijke, smaakvolle koffie? En kunnen rekenen op de service van je koffieleverancier? Laten we dan eens kennismaken. Er is altijd een koffieleverancier bij jou in de buurt. Maak een afspraak en we plannen snel een goede bak koffie in.


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.