• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract
42-mooi-servies-bij-de-koffieautomaat-wel-zo-duurzaam

Mooi servies bij de koffieautomaat, wel zo duurzaam

27-12-2021

Geen wegwerpbekers meer op kantoor maar mokken of mooi servies, dat wordt vanaf 2023 de norm. Wegwerpplastic is al verboden en door ook de wegwerpbekers die gebruikt worden voor koffie of thee te verminderen, moet de hoeveelheid plastic, zwerfafval en CO2-uitstoot drastisch afnemen. Een goed streven vinden wij; beter voor het milieu en beter voor de koffiebeleving. Want hoe gemakkelijk zo’n kartonnen bekertje ook is, koffie of thee uit echt servies of een glas smaakt toch wel veel beter!

7 miljard per jaar 

Per dag worden in Nederland alleen al zo’n 19 miljoen drinkbekers en voedselverpakkingen gebruikt en dus ook weggegooid.* Dat zijn er 7 miljard per jaar! Niet alles belandt netjes in de afvalbak maar eindigt dan langs de berm van de weg of ergens op straat. En wat wel bij het afval terecht komt, kan moeilijk gerecycled worden. 

Extra CO2-uitstoot 

De wegwerpkoffiebekers bijvoorbeeld, zijn grotendeels van karton maar bevatten een klein laagje plastic. Dat is nodig omdat in die beker warme drank geschonken moet kunnen worden. Maar dat maakt het ook weer lastig te recyclen waardoor het verbrand wordt, en dat veroorzaakt weer extra CO2-uitstoot. 

Afwasbare mokken, bekers of glazen 

Vanaf 2023 zijn afwasbare mokken, bekers of glazen dus de norm. En bedrijven waar dit echt niet lukt, mogen de wegwerpbekers wel blijven gebruiken mits ze voor ten minste 75% ingezameld worden voor hoogwaardige recycling. En met ingang van 2026 moet dat zelfs minimaal 90% zijn. 

Servies ontwikkeld om echt lekker koffie te drinken 

Wil je helemaal geen wegwerpkarton meer? Dan hebben we een mooi servies voor je. Mokken, theeglazen en kop en schotels voor gewone koffie, espresso of cappuccino. Dit Kahla-servies is heel compleet en heel geschikt voor een fijne kop koffie, het is namelijk speciaal ontwikkeld om maximaal van koffie te kunnen genieten! Zo heeft het een eiervormige bodem waardoor de koffie walst in de kop en de aroma’s beter mixen. Het is dikbuikig zodat de koffie warm blijft maar de rand loopt weer spits toe omdat dat fijner is voor het mondgevoel. En het oortje is ergonomisch; je kunt het makkelijk stevig vasthouden. 

Voor koffie, espresso, cappuccino, lungo of thee 

De koffiekopjes zijn er in verschillende maten zodat ze geschikt zijn voor gewone koffie, espresso, cappuccino, een lungo of thee. En de schoteltjes zijn asymmetrisch gemaakt, er is dus altijd plek voor een lepeltje of een koekje. Het porselein is krasvast en blijft wit. Koop je later nieuwe kopjes erbij, dan is er geen kleurverschil! 

Geniet ook maximaal en duurzaam van de koffie op je werk 

Bij Fortune zijn we er om jou, je medewerkers en klanten maximaal van goede koffie te laten genieten. Maar we willen ook zo duurzaam mogelijk zijn in alles wat we doen. Met dit servies combineren we dit; een duurzaam en heel erg smakelijk kopje koffie. Wil jij dat ook op de zaak? Vraag er dan naar bij de koffieleverancier bij jou in de buurt. 

 *) Bron: https://nos.nl/artikel/2403513-kopjes-en-mokken-vanaf-2023-de-norm-op-kantoor-wegwerpbekers-worden-geweerd


46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.