• Persoonlijke service met een glimlach
  • Snelle levering, altijd dichtbij
  • 60 maanden gratis service & onderhoud
  • Geen contract

Nieuw: verbeterde smaak van de Lento koffie

21-11-2023

De smaak van de Lento koffie is verbeterd. Deze koffieblend, een slow roast, heeft wat meer pit gekregen waardoor het krachtiger smaakt en beter tot z’n recht komt in koffiesoorten met melk, zoals een cappuccino. Om deze nieuwe smaak ook goed te kunnen proeven, stelt de regionale koffieadviseur de koffieautomaat opnieuw in. Voor een maximale smaakbeleving! Deze vernieuwde bonenkoffie is vanaf nu in ons assortiment.

Slow roast bonenkoffie

Lento is een bonenkoffie die alweer een paar jaar in ons assortiment zit. Deze koffie is een echte slow roast; de koffiebonen worden op lage temperatuur gebrand waardoor de smaak anders is dan bij andere bonenkoffie. De aroma’s komen zo langzamer vrij waardoor de koffie een volle smaak krijgt. De slow roast gebeurt elke keer bij onze koffiebranders. En om ook steeds weer dezelfde smaak te krijgen, wordt per blend heel nauwkeurig het brandprofiel bepaald. De Lento is daardoor een ‘goed doordrinkbare koffie met een stevige body en een zuurtje’. De Lento wordt gemaakt van 100% ongewassen Arabica bonen.

Bonenkoffie om de hele dag door te drinken

Een bonenkoffie valt vaak wat zwaarder en kan daardoor minder vaak gedronken worden dan bijvoorbeeld een freshbrew- of vriesdroogkoffie. Toch willen ook de liefhebbers van bonenkoffie natuurlijk vaker hun favoriete kopje bonenkoffie pakken. Daarom is de Lento ontwikkeld; een smaakvolle bonenkoffie die goed doordrinkbaar is. Ofwel, geschikt om vaker op de dag te drinken.

Smaaktesten

Om steeds weer echt lekkere koffie te kunnen leveren, blijven we bij Fortune Coffee kieskeurig. We checken bij onze klanten wat zij van de verschillende smaken vinden en onderwerpen de koffieblends aan een smaaktest door onze huisbarista. Hieruit bleek dat de Lento wat te vlak van smaak was; te mild en in combinatie met melk werd de koffiesmaak heel licht. De hoogste tijd voor verandering!

Vernieuwde Lento: koffie met nog meer karakter

Samen met de huisbarista hebben we het smaakprofiel van de Lento opnieuw bepaald. Het karakter moest hetzelfde blijven, maar dan met iets meer pit, iets voller van smaak en iets minder zuur. De vernieuwde Lento is dit allemaal; een milde koffie met een prettig krachtige smaak. En deze Lento smaakt nu ook heel goed in alle koffiesoorten met melk. Zoals een cappuccino, een latte macchiato of een flat white.

Nieuwe koffiesmaak = aanpassing aan de koffieautomaat

De vernieuwde Lento wordt vanaf nu uitgeleverd door de regionale koffieadviseurs. Drink jij op je werk de Lento bonenkoffie? Dan zul je straks op de nieuwe pakken koffie een sticker zien. Zo weet je meteen welke Lento de verbeterde smaak heeft. Zodra iedereen de nieuwe Lento in het keukenkastje of in de koffieautomaat heeft, verdwijnen de stickers weer en zien de pakken er net zo uit als nu. Dezelfde verpakking, een nieuwe smaak. Onze koffieadviseurs houden dat voor je in de gaten. Ook regelen zij de aanpassing van jullie koffiemachine. Want om de nieuwe smaak echt goed te ervaren, moet de koffiemachine weer even opnieuw worden ingesteld. Ook dit regelt jouw koffieadviseur zodat je binnenkort de nieuwe Lento echt kunt ervaren.

Proef de Lento nu zelf, vraag het je regionale koffieadviseur!

Wil je meer weten over de vernieuwde Lento bonenkoffie? Of wil je deze zelf wel eens proeven? Dan kan dat. Vraag ernaar bij jouw regionale Fortune koffieadviseur. Hij of zij staat voor je klaar!

46 gerelateerde resultaten gevonden
blog-05-01-2024-teaser

Koffie van Fortune Coffee is meer dan goede koffie alleen. Het verbindt collega’s, klanten en medewerkers met het bedrijf of de organisatie. Van de koffiecorner tot de vergaderzaal, en van de sportkantine tot in de lerarenkamer.