Nationale Koffiedag ook dit jaar weer geslaagd

Leestijd: 3,5 minuten

Je hebt de derde dinsdag van september, dan is het Prinsjesdag. Maar op de vierde dinsdag van september is het Nationale Koffiedag en dat was in 2018 op 25 september. Een dag door Fortune in het leven geroepen, want koffie is hét smeermiddel van de economie. Rondom de koffieautomaat ontstaan nieuwe verbindingen. Ook de mooiste en meest innoverende ideeën ontstaan onder het genot van een goede kop koffie. Reden genoeg om een feestje te vieren op Nationale Koffiedag! Bij verschillende Fortune regio’s vonden evenementen plaats waarbij een aantal gewaardeerde klanten en relaties aanwezig waren.

Op de Solex in regio Lansingerland

Een grote groep klanten en relaties uit de regio verzamelden ’s ochtends vroeg op het hoofdkantoor in Zoetermeer voor een goede kop koffie. Hierna stapten ze op een Solex en toerden ze door de regio, met tussenstops bij de relaties van Fortune, namelijk VanderHelm in Berkel en Rodenrijs en Houweling in Bleiswijk. Na de tour stond er een heerlijke lunch klaar op het hoofdkantoor. Fortune-ondernemer Diederik: “Het was een geslaagde ochtend. We hadden prachtig weer en in combinatie met het programma werden onze verwachtingen overtroffen.”

Test je kennis in regio Zaanstreek-Waterland

Henk van Fortune Coffee regio Zaanstreek-Waterland is elke dinsdagochtend aanwezig bij BNI Zaansupport. Ondernemers uit de regio komen daar samen om te sparren en kennis uit te wisselen. Hoe kon het dan ook anders dat Henk op Nationale Koffiedag de groep in het zonnetje zette met een mooie presentatie over (h)eerlijke koffie én een echte koffiequiz om de kennis te testen! Hierbij werd gestreden om een stedentrip naar Londen. “We zijn allemaal weer wat wijzer geworden,” was de conclusie van de ochtend.

Lachspieren aan het werk in regio Valkenswaard

Koffie verbindt, daarom gaat netwerken ook zo goed tijdens een goed ontbijt mét koffie. Zo dacht Fortune-ondernemer Freddy er ook over. ‘Tonprater’ Arian Compen zette tijdens het netwerkontbijt de gasten aan het werk met een quiz. De hoofdprijs was ‘een weekend Wenen.’ De winnaar ging dan ook naar huis met een zak uien ;-). Aan een flinke dosis Brabantse gezelligheid ontbrak het deze ochtend in elk geval niet!

Klanten in het zonnetje in regio Wageningen-Veluwe

Job, van regio Wageningen-Veluwe ging met de Koffietrailer op pad om een aantal van zijn oudste klanten in het zonnetje te zetten. LMB C van Os, Doornenbal Reinigingssystemen, Timmerfabriek ‘De Grebbe’ B.V. en Agro de Arend zijn al 15 jaar klant en werden verrast met een heerlijke Fortune slagroomtaart en een Pineutje. Hier werd erg positief op gereageerd. “Zelfs medewerkers die niet op de zaak waren en ervan hoorden, vonden het een superactie!” vertelt Dita, medewerker van Fortune Coffee regio Wageningen-Veluwe.

Op naar volgend jaar!

Het was een dag waarbij verbinding het sleutelwoord was. Met evenementen door heel het land stonden wij stil bij het leggen van nieuwe verbindingen, maar benadrukten we ook hoe blij we zijn met onze bestaande klanten en fijne relaties. Allemaal dankzij (en onder het genot van) een goede kop koffie!

Schrijf het in je agenda: de vierde dinsdag van september, Nationale Koffiedag!

Hoe vierde jij Nationale Koffiedag dit jaar? Of ben je geïnspireerd om er volgend jaar iets aan te doen? Wij zijn benieuwd naar je ideeën!

 

Meer over Nationale Koffiedag:

Nationale Koffiedag 2018; een dag vol verbinding en koffie!

Vierde dinsdag van septemer wordt Nationale Koffiedag

Labels: