Beter werken met water op kantoor

Leestijd: 3 minuten

Een kantoor of bedrijfshal zonder koffie is niet voor te stellen. Maar voldoende water om tussendoor te drinken, is toch ook heel erg aan te raden. Water is namelijk heel belangrijk om het lichaam te hydrateren en goed te functioneren. Eigenlijk werken we allemaal beter als we voldoende water drinken

Hoeveel water?

De richtlijn is om zo’n 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Wie veel of intensief sport, zwanger is, borstvoeding geeft of zout of eiwitrijk voedsel neemt, heeft meer vocht nodig. En natuurlijk is het op warme dagen sowieso nodig om meer water te drinken.

Suf of dorst? Drink snel water!

Dat water belangrijk is om goed te functioneren, heeft te maken met de hoeveelheid vocht die wij in ons lichaam hebben. Doordat wij voor meer dan de helft uit vocht bestaan, maar we dit ook steeds verliezen, moeten we dit door de dag heen voldoende aanvullen. Doe je dat niet, dan kun je uitdrogen. Een aanwijzing dat je uitdroogt is bijvoorbeeld sufheid. Maar ook dorst is al een indicatie dat je te weinig vocht hebt genomen.

Alerter, fitter en productiever

Een plek waar je niet suf wilt zijn, is natuurlijk op het werk. Of je nu scherp moet zijn in een vergadering of omdat je alert moet zijn omdat je met machines werkt, het is altijd belangrijk om helder te zijn. Door voldoende te drinken, blijf je alert, fitter en productiever. Bovendien denk je sneller en helpt het tegen een concentratie-dip.

Stuiteren

Vooral het drinken van water helpt om beter te functioneren. Koffie kan natuurlijk ook, maar met teveel espresso’s op een dag loop je het risico dat je over de afdeling stuitert en ’s avonds niet in slaap valt. Daarom is het goed om tussendoor voldoende water te drinken of thee zonder suiker.

Water met een smaakje

Trekt water je niet zo omdat je het nogal saai vindt? Dan maak je het smaakvoller door ’s ochtends een grote kan koud te zetten met wat fruit of kruiden erin. Water met een smaakje dus. Zo kent iedereen de flessen water met daarin munt en limoen. Maar wist je dat water met aardbeien en basilicum ook heel lekker is? Of water met een paar schijfjes komkommer of wat sinaasappel en een paar gekneusde bosbessen? En op warme dagen is een tropisch watertje met ananas, mango en een paar muntblaadjes heel lekker. Deze watercombi’s zijn heel smaakvol en bevatten geen suiker, zoals frisdrank of vruchtensap.

Water op de zaak? Vraag het de koffieleverancier!

Wil je als werkgever jouw medewerkers ook voldoende laten drinken zodat ze gezonder blijven en optimaal kunnen functioneren? Dan zorg je dat ze constant lekker koud water kunnen pakken. En dat kan heel gemakkelijk met een waterkoeler op de zaak. Vraag jouw koffieleverancier maar eens om advies. Want behalve dat hij kennis van koffie heeft, is hij ook heel helder over waterkoelers. Zou dat zijn omdat hij vaak koffie drinkt? Of ook vaak water…?

 

Meer blogs over water:

Waterfilter voor lekkerdere koffie en thee

De beste koffie met het beste water, gefilterd water dus