Waterfilter voor lekkerdere koffie en thee

Leestijd: 3 minuten

Eerder schreven we er al over; de beste koffie krijg je met het beste water. Waterfilters zorgen voor een koffieautomaat die veel minder snel verkalkt, minder storingen heeft en minder energie verbruikt. Daarbij zorgen ze ook voor een smaak en geur van het kopje koffie zoals dat bedoeld is. En dat geldt ook voor de thee. Wil je dus nog lekkerdere koffie of thee? Plaats dan een waterfilter achter de koffieautomaat.

Uitstekend drinkwater

Het drinkwater in Nederland is uitstekend en toch is het niet optimaal als je er koffie of thee van wilt zetten. Dat komt doordat het water onder andere chloor, kalk, mineralen en vaak ook roestdeeltjes bevat. Behalve dat dit niet zo smakelijk klinkt, beïnvloedt het ook de smaak en kwaliteit van je kop thee of koffie..

Krijtachtige koffiesmaak

Voor een goede kop heeft de koffie mineralen nodig waaraan ze zich kan hechten. De balans van die mineralen moet echter wel juist zijn; teveel waterstofcarbonaat zorgt voor een flauwe smaak, teveel sulfaat geeft de koffie een krijtachtige smaak en teveel organische stoffen zorgen juist voor een muffe koffie. Een optimaal mineralengehalte in het water is dus nodig voor een echt lekker kopje koffie. En zo’n uitgekiende balans in het water, die krijg je met een waterfilter.

Mooie crèmelaag op de koffie

Behalve de smaak zorgt gefilterd water ook voor een mooier kopje koffie of een helder kopje thee doordat het alle ongewenste stoffen uit het water wegfiltert. Zo krijg je met dit water die mooie crèmelaag op de koffie. En troebele thee die weleens geschonken wordt? Dat is met gefilterd water verleden tijd. Ook zorgt dit water ervoor dat de bekers of glazen geen vieze bruine randen meer hebben. En, niet onbelangrijk, de geur van de drankjes is hiermee precies zoals het hoort te zijn.

Milieuvriendelijk gefilterd water

Dat gefilterd water dus beter is voor de smaak en geur van koffie en thee mag duidelijk zijn. Ook legden we eerder uit dat het beter is voor de koffieautomaat. Maar weet je dat het ook nog eens milieuvriendelijk is? Je gebruikt er namelijk gewoon kraanwater voor en hoeft geen water in PET-flessen aan te schaffen. De filters worden gerecycled tot onder andere tuinmeubilair of onderdelen van nieuwe waterfilters. En de koolstof die in het waterfilter zelf zit, wordt van het afval gescheiden en hergebruikt in andere non-food branches.

Klein waterfilter, groot verschil voor de koffie en koffieautomaat!

Ben je benieuwd naar de smaak van zo’n kopje koffie of thee dat gezet is met gefilterd water? Vraag dan aan de koffieleverancier bij jou in de buurt om het zelf te proeven. Want ook al is het maar een klein koppelstuk dat tussen de koffieautomaat en de waterleiding wordt geplaatst, dat waterfilter maakt een groot verschil in smaak en geur van de koffie en thee én in de levensduur van de koffieautomaat.

 

 Meer blogs over water:

Beste koffie met het beste water, gefilterd water dus

Beter werken met water op kantoor