Vriesdroogkoffie, de lekkerste koffie voor een drukke werkplek

Vriesdroogkoffie, de lekkerste koffie voor een drukke werkplek

Waar het druk is en veel mensen tegelijk koffie willen hebben, is bonenkoffie minder snel. Want zo’n heerlijk kopje koffie van versgemalen bonen heeft echt wel even tijd nodig. Vriesdroogkoffie daarentegen gaat razendsnel. En de Classic Risoluto heeft daarbij ook nog de smaak én geur van bonenkoffie. Ideaal dus voor een drukke werkplek waar je eigenlijk het liefst toch bonenkoffie wilt serveren. Hoogste tijd dus om deze ‘koning’ onder de vriesdroogkoffie even in het zonnetje te plaatsen.

Supersnel uit de koffieautomaat

Vriesdroogkoffie klinkt misschien niet hetzelfde als bonenkoffie. Toch is het dat eigenlijk wel; de naam refereert aan een uniek proces waarmee deze koffie voorbereid wordt om het later met een koffieautomaat supersnel te kunnen zetten en zo een heel smakelijke koffie te creëren die je de hele dag door kunt blijven drinken.

Koffie vriesdrogen 

Voor de vriesdroogkoffie wordt eerst heel veel sterke koffie gezet om direct daarna in te vriezen. De dikke plakken koffie die daardoor ontstaan worden vermalen tot fijne korrels. Deze korrels worden vervolgens weer in een speciale vacuüm ruimte een klein beetje verwarmd. De combinatie van vacuüm en warmte zorgt ervoor dat het bevroren water dat in de koffiekorrels zit, snel wordt omgezet naar gas. Doordat dit heel snel gebeurt, blijven alle smaakstoffen en aroma`s intact en zijn de vriesdroogkorrels sterk geconcentreerd.

Kopje koffie in 1, 2, 3… 8 seconden!

Juist door die sterke concentratie is er per kopje vriesdroogkoffie niet zo heel veel nodig en kan het zetten van zo’n kopje koffie ook razendsnel gebeuren; in maar 8 seconden. Ideaal dus als je snel veel kopjes koffie moet zetten in bijvoorbeeld een sportkantine of in de kantine op het werk.

Classic Risoluto; de topper onder de vriesdroogkoffie

Ondanks dat er veel koffie in korte tijd gezet moet worden, heeft bonenkoffie meestal de voorkeur. En natuurlijk, zo’n kopje bonenkoffie is ook heerlijk; het ruikt lekker, smaakt goed én heeft ook nog eens zo’n luxe crèmelaagje. Om die koffiebeleving te evenaren hebben wij vorig jaar een nieuwe koffie in ons assortiment opgenomen: de Classic Risoluto. Een volle, aromatische vriesdroogkoffie van overwegend Arabicabonen die smaakt en ruikt naar bonenkoffie. Een echte topper dus!

Voor liefhebbers van espresso

Wie houdt van een geurige ietwat frissige espresso zal zeker ook de Classic Risoluto kunnen waarderen en het met veel plezier aan zijn klanten, bezoekers of collega’s serveren. Koffie verbindt immers, en helemaal als het niet te lang duurt en wel heerlijk smaakt. En daar voldoet deze vriesdroogkoffie helemaal aan.

Mogen we jou op een kopje Classic Risoluto-koffie trakteren?

We kunnen nog veel meer over de Classic Risoluto vertellen, maar je moet het eigenlijk gewoon zelf maar eens proeven. En dat kan natuurlijk. Vraag het aan de koffieleverancier bij jou in de buurt en kijk zelf eens hoe snel de koffieautomaat deze koffie zet en laat je verrassen door de smaak. Mogen we jou op een kopje vriesdroogkoffie trakteren?