Warme drank: chocolademelk uit de koffieautomaat!

Leestijd: 4 minuten

 

Chocolademelk is natuurlijk geen kop koffie, maar het is wel een van de keuzes op een koffieautomaat. Daarom in deze reeks over de koffiesoorten alle aandacht voor de zoetste traktatie uit de koffieautomaat; het warme kopje chocolademelk!

Koffiemachine met chocolademelk

Iedereen vindt het heel normaal, een koffiemachine met chocolademelk. Terwijl dit natuurlijk helemaal geen koffie is. Waarom het dan toch een optie in de automaat is? Het is een warme drank die heel goed in zo’n koffieautomaat gemaakt kan worden. En omdat er altijd wel mensen zijn die liever een warme choco drinken. Wil jij de volgende keer een warme chocolademelk uit de automaat? Dan kan dat dus heel gemakkelijk bij de koffieautomaat!

Duurzame chocomelk uit een automaat

Chocolademelk uit de koffieautomaat wordt gemaakt door heet water en soms een melktopping toe te voegen aan een kant-en-klare chocolademix. Dat gebeurt in de automaat zodat jij alleen maar een kopje onder de uitgifte hoeft te plaatsen. De chocolademix zelf bestaat uit een mix van cacao, melk en suiker. Onze cacaomixen worden gemaakt met UTZ Certified en Rainforest Alliance gecertificeerde cacao. Dat is duurzaam genieten dus van een kopje warme chocolademelk!

Vegan chocolademelk

Wil of mag je geen melkproducten drinken? Dan kies je voor een vegan chocolademelk uit de koffieautomaat. De chocolademelk wordt dan gemaakt met een 100% plantaardige cacaomix waar geen melk aan te pas is gekomen. Deze cacaomix wordt aangemaakt met heet water dus ook na bereiding is het nog helemaal vegan. En wil je een romige, vegan chocolademelk? Dan hebben we daarvoor de vegan topping gemaakt van havermelk. De Natulatte cacaomix heeft het Rainforest Alliance certificaat. Vegan en duurzaam, dat is dubbel genieten!

Chocolademelk of cacao?

Op veel koffieautomaten kun je kiezen tussen chocolademelk en cacao. Het verschil zit in de toevoeging van een melktopping bij chocolademelk. Allebei worden ze namelijk gemaakt van een cacaomix waar al melk aan toegevoegd is, tenzij je natuurlijk de vegan cacaomix in de automaat hebt. Aan de optie chocolademelk wordt nog een melktopping toegevoegd. Dat maakt het warme drankje een stuk romiger dan een bekertje cacao dat alleen met warm water wordt gemaakt.

Koffie met chocolademelk

Zie je op de koffieautomaat “koffiechoc” staan? Dan hoef jij niet te kiezen tussen een beker koffie of een beker chocolademelk, koffiechoc is het namelijk allebei! Je krijgt dan koffie met daarbij een vleugje cacao. Een variant op de koffiechoc is de Wiener melange. Dat is een mix van koffie, warme chocolademelk en melk waardoor die romiger is dan de koffiechoc.

Zelf warme chocolademelk maken

Hebben jullie een koffieautomaat zonder de optie voor chocolademelk? Dan kun je altijd nog van die handige zakjes nemen met daarin een cacaomix. Daarmee maak je in twee tellen jouw beker chocolademelk:

• Leeg zo’n zakje cacaomix in je beker

• Zet je beker onder de uitgifte

• Kies de optie ‘heet water’

• Even roeren, en klaar!

Deze zakjes van Van Houten Cacao zijn superhandig en bevatten gecertificeerd cacao.

Ook chocolademelk op het werk? Vraag het je koffieleverancier!

Wil je jouw klanten en collega’s ook zo’n zoete traktatie kunnen aanbieden als afwisseling van de kopjes koffie of cappuccino? Vraag dan aan de koffieleverancier bij jou in de buurt naar de mogelijkheden van cacaomixen voor jouw koffieautomaat.