Wat koffie jou vertelt over jouw collega's

Wat koffie jou vertelt over jouw collega’s

Ga je met jouw collega’s een dagje naar de hei om te ontdekken of je rood, groen, geel of blauw bent? Of voor een andere persoonlijkheidstest voor het hele team? Dan kun je dat nu gewoon overslaan. Kijk gewoon eens goed rond bij de koffieautomaat. Want de soort koffie die iemand drinkt, verraadt alles over zijn of haar persoonlijkheid…

Koffie op het werk

Op het werk halen we allemaal wel eens koffie voor de hele afdeling, en meestal is dat dezelfde standaard bestelling. Een zwarte koffie voor je buurman, twee lattes voor de secretaresse en de projectmanager en natuurlijk een espresso voor de collega die zoveel overuren maakt. Je weet het waarschijnlijk met je ogen dicht, maar wist je ook dat het je heel veel vertelt over wie jouw collega’s in werkelijkheid zijn?

1.000 koffiedrinkers

Een onderzoek door klinisch psycholoog Dr. Durvasula* onder 1.000 koffiedrinkers gaf heel interessante en verrassende inzichten die wij natuurlijk graag met je delen:

Cappuccino – controlfreak

Een dwangmatige controlfreak. Creatief, eerlijk, motiverend en zeker ook gemakkelijk in de omgang. Maar wees geen saaie collega want deze extraverte en optimistische perfectionist is dan snel verveeld.

Zwarte koffie – no-nonsense

Net als de koffie is deze collega recht door zee. No-nonsense en rustig maar wel wat kortaf en ongeduldig. Franjes en fratsen interesseren hem of haar niet en veranderingen worden ook niet enthousiast ontvangen.

Latte – besluiteloos

Heb jij een lichtelijk neurotische collega? Dan haal je daarvoor vaak een latte. Warme melk met wat koffie, of is het nou een übertrendy drankje ? Precies zo besluiteloos maar wel modieus, is ook de lattedrinker.

Espresso – echte leiders

De krachtige, pure koffie wordt gedronken door krachtige, effectieve leiders. Zij die hard werken en doelgericht zijn, kiezen voor espresso. Niet zo raar natuurlijk, want deze ambitieuze toppers moeten wel wakker blijven!

Frappuccino – avonturier

Heb jij een collega die altijd in is voor iets nieuws? Misschien wat oppervlakkig, maar wat geeft het. Hij of zij is spontaan, ondernemend én een echte avonturier. Wedden dat hun favoriete drankje de ijskoude frappuccino is?

Koffie met sojamelk – veeleisend

En dan die collega die alleen koffie (of een latte of cappuccino) met sojamelk wenst… Een veeleisend type waarvoor de koffie precies goed moet zijn. Misschien is het beter om deze lichtelijk zelfingenomen en veeleisende medewerker zelf de koffie te laten halen??

Zoveel meer dan koffie

Zo zie je, koffie op het werk is zoveel meer dan even wat drinken. En ga je toch nog zo’n heidag doen met het hele team? Let dan maar goed op welke koffie je kiest ;-).


*)Bron: http://psychcentral.com/blog/archives/2013/09/11/what-does-your-coffee-reveal-about-you/

Labels: