5 goede redenen voor goede koffie

5 goede redenen voor goede koffie op het werk

Goede koffie op het werk, het zou standaard moeten zijn voor elk bedrijf dat meer wilt bereiken. Bij Fortune Coffee geloven we dat koffie verbindt, maar het doet nog veel meer. Wat? Dat zetten wij hier voor je op een rij; de 5 goede redenen voor goede koffie op het werk.

Een uitstekende eerste indruk met een goed kopje koffie

Of je nu een sollicitant aan tafel krijgt of een nieuwe klant. Je wilt een uitstekende indruk maken zodat die klant voor jou kiest en je de beste medewerkers in jouw bedrijf krijgt. Een goed kopje koffie breekt het ijs, zorgt voor een goede sfeer en laat de ander met een prettig gevoel op jou en jouw bedrijf terugkijken. En dat is natuurlijk heel handig als ze een besluit moeten nemen over een samenwerking, aanschaf van producten of het verstrekken van een opdracht!

Actieve, productieve en alerte medewerkers met koffie

Dat heel veel mensen pas echt actief worden na een kop koffie is niets nieuws. Maar door de dag heen wil je ook dat jouw medewerkers actief, productief en alert zijn. En dat doet cafeïne. En wist je ook dat door de cafeïne mensen geconcentreerder zijn en sneller nieuwe informatie opslaan? Koffie maakt jouw medewerkers dus effectiever en zorgt voor inspiratie.

Koffie verbindt, steeds weer

Koffie verbindt en dat zie je steeds weer rond de koffieautomaat. Daar vinden de ontmoetingen plaats en wordt even bijgepraat. Dat is dus de plek waar samenwerkingen ontstaan, nieuwe contacten worden gelegd en ideeën worden geboren. Koffie (en natuurlijk de koffieautomaat) zijn dus reuzebelangrijk voor een goede sfeer op de werkvloer!

Gezonde onderbreking van het werk 

Onafgebroken achter een beeldscherm zitten is heel ongezond en vermindert de productiviteit. Regelmatig even rondlopen en de aandacht verleggen voorkomt dat. Een rondje naar de koffieautomaat is dan een prima excuus om even rond te lopen. En richt je een nieuw kantoor in? Kijk dan eens of je een tussenetage kunt creëren waar de koffieautomaat kan staan, of dat je die automaat plaatst op een andere verdieping vlakbij de trap. Zo stimuleer je de mensen om de trap te nemen als ze koffie gaan halen.

Goede sfeer en betere prestaties met goede koffie

De sfeer in een bedrijf heeft invloed op de tevredenheid van werknemers. En dat is niet onbelangrijk want tevreden medewerkers presteren beter, voelen zich meer verbonden met het bedrijf en zetten zich meer in. En is er een jarige collega of een mijlpaal die gevierd wordt met gebak? Dan gebeurt dat altijd ‘bij de koffie’. Goede koffie in een bedrijf is dus een belangrijke basis voor een goede sfeer!

En vooral; goede koffie is gewoon heel erg lekker

Behalve dat het dus slim, efficiënt en verantwoord is om voor goede koffie op de werkvloer te zorgen, is het natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. En dat is minstens zo belangrijk. Wat dan echt lekker is? Dat is aan jou om te besluiten. Vandaar dat je bij ons altijd de kans hebt om de koffie zelf te proeven en de koffieautomaat met een proefplaatsing  uit te proberen. Maak daarvoor een afspraak met een koffieleverancier bij jou in de buurt en voor je het weet, drink jij ook echt lekkere koffie op het werk.

 

Labels: