Bamboe en koffie, een kwestie van goede smaak

Leestijd: 3,5 minuut

Natuurlijk kies je voor koffie die je lekker vindt. En vul je dat aan met accessoires die verantwoord én mooi zijn, dan heb je een uitstekende combi. Zoals onze bamboe accessoires, dat staat goed en voelt veel beter dan de plastic alternatieven. Bamboe en koffie? Dat is dus echt een kwestie van goede smaak.

Alternatief voor plastic

Het plastic roerstaafje bij de koffie was nog niet zo heel lang geleden vrij standaard. Inmiddels weten we wat de impact van plastic op het milieu is en dat we beter voor iets anders kunnen kiezen. Maar goede alternatieven voor de verschillende plastic accessoires, zijn niet altijd zo snel gevonden. Toch lukt ons dat steeds vaker. Met de bamboe accessoires bijvoorbeeld. Die zijn duurzaam, staan heel trendy en stijlvol en zijn geen belasting voor het milieu. Een prima keuze dus.

Veel voordelen

Bamboe groeit razendsnel. Als het eenmaal goed geworteld is, kan het tot wel 30 meter in een half jaar groeien. De kap die nodig is voor bamboeproducten, is dus geen probleem. Het groeit daarna net zo hard door en er hoeven niet steeds nieuwe plantages aangelegd te worden om in de vraag naar bamboe te voorzien. Ook hoeven er geen pesticiden gebruikt te worden, neemt bamboe koolstofdioxide op én produceren ze tot wel een derde meer zuurstof dan andere bomen. Een fijne plant dus die ook nog eens hele fijne producten levert!

Bamboe bij de koffieautomaat

Bij Fortune hadden we al een aantal bamboe producten in ons assortiment. Zoals een dienblad, roerstaafjes en theekisten van bamboe. Inmiddels is dit aanbod weer uitgebreid met onder andere een bamboe dispenser en afvalbakje van bamboe. Met elkaar vormt dat nu een hele mooie collectie om de koffiecorner of vergadertafel geheel duurzaam in te richten.

Dispenser van bamboe

De bamboe dispenser is een robuust item met 4 vakjes om bijvoorbeeld roerstaafjes, suikerzakjes, melk- en zoetstofstaafjes netjes bij elkaar te houden. Het mooie van deze dispenser is dat de originele vorm van bamboe nog heel duidelijk zichtbaar is; elk vakje is eigenlijk een grote bamboestengel. Authentiek en stoer staat dit heel mooi en opgeruimd in elke koffiecorner!

Bamboe afvalbakje

Het bamboe afvalbakje is een slim en duurzaam alternatief voor het bekende rvs bakje. Ook dit is mooi rond vormgegeven met een handige duwklep bovenop. Die klep kan overigens makkelijk eruit gehaald worden als je dat liever wil. Maar het slimme van dit afvalbakje is wat je niet ziet; een metalen binnenbak. In zo’n afvalbakje komen immers gebruikte theezakjes (nat), geopende melkcupjes (drupt nog door) en lege suikerzakjes (met altijd nog wat korreltjes suiker). Doordat in het bamboe een metalen bakje zit, trekt het vocht niet in het hout en blijft de viezigheid er niet aan plakken. Alles zit in dat metalen binnenbakje dat je er gemakkelijk uithaalt, leeg kiepert en schoonmaakt. En dat kan ook in de vaatwasser.

Ook bij jullie op de zaak?

Met de bamboe accessoires in jouw koffiecorner of bij jouw bedrijf, kies je niet alleen voor hele mooie, stijlvolle en trendy producten. Je geeft ook een duidelijk statement af dat jullie duurzaamheid heel belangrijk vinden. Wil je ook deze bamboe items bij jullie koffieautomaat op de zaak? Je bestelt ze gemakkelijk bij ons online of gewoon via de koffieadviseur bij jou in de buurt.

Labels: