De meest geliefde warme dranken bij het lezen van een boek

Leestijd 5 minuten

 

De Boekenweek van 2022 staat het in het teken van de ‘eerste liefde’. Een thema dat zich geweldig leent voor boeken. Wat ook heel goed past bij boeken, zijn warme dranken. Op een bank wegkruipen in een hoekje met een boek en een beker warm drinken… De warmte omhult je en maakt het lezen nog fijner. Niet zo raar dus dat koffie, thee en andere warme dranken populair zijn bij het lezen!

Comfort en ontspanning bij een goed boek

Koffie, thee, cappuccino… het zal niet je eerste liefde zijn geweest maar velen zijn wel dol op een bepaalde warme drank. De combinatie van tijd voor jezelf, ontspanning en warmte geeft een gevoel van comfort. Wat dan het liefst gedronken wordt bij het lezen van een goed boek? Wij hebben een paar warme dranken voor je op een rij gezet.

Groene thee en zwarte thee

Thee en een boek, dat is altijd goed. Groene thee is lekker om overdag bij je boek te drinken, zwarte thee wordt vaker ’s avonds gekozen. Tenzij je ook gevoelig bent voor de theïne die daarin zit, dan is groene thee ook dan een betere keuze. Er zijn talloze variaties met groene en zwarte thee. Tijdens een gure dag is een winterthee met warme kruiden een echte aanrader. Of kies een groene thee met sinaasappel en gember. Wat jouw voorkeur ook is, met een warme kop thee bij je boek geniet je nog meer van je me-time!

Cappuccino, latte macciato of een koffie verkeerd?

Puur genieten? Dat kan zeker ook met een cappuccino of een latte macchiato bij je boek. Of je dat nu thuis in je eigen stoel drinkt tijdens het lezen of dat je dit bestelt in jouw favoriete koffietentje, zo’n luxere koffie laat je nog meer genieten van jouw leesmoment. Weet je trouwens dat het woord cappuccino in de lijst1 van de meest fout geschreven woorden staat? Capucino, capuccino of capuchino, de variaties hierop zijn eindeloos. Een koffie verkeerd zeg maar. Het geeft niet, als het maar goed gespeld in je boek staat en goed gezet voor jou op tafel!

Koffie, ook handig als je een saai, taai boek moet lezen

Gewone koffie blijft natuurlijk ook altijd favoriet. Als het boek zelf al spannend genoeg is, waarom zou je de koffie dan nog spannender maken dan nodig is? Heb je een espresso nodig om door je boek te komen, dan raden we je aan om een ander boek uit te kiezen. Dat is eerder een teken dat het boek echt heel saai of taai is. Moet je het boek toch lezen, bijvoorbeeld voor je studie? Dan kan zo’n espresso je juist helpen om geconcentreerd te blijven. En weet je dat koffie sowieso handig is als je moet leren? Door de cafeïne krijgen je hersenen een boost waardoor je geheugen langer en beter werkt.

Kinderen laten lezen? Probeer het met warme chocomel!

Die Boekenweek is er natuurlijk niet voor niets. Steeds vaker horen we dat kinderen minder enthousiast zijn over lezen dan vorige generaties. Terwijl goed kunnen lezen voor iedereen en op elke leeftijd heel erg nuttig en belangrijk is. Wil je jouw kinderen motiveren om eens een goed boek te pakken? Probeer ze dan te verleiden met een beker warme chocolademelk. Net zoals jij je boek graag leest met een cappuccino of kop groene thee, kunnen zij vast ook genieten van hun momentje met zo’n beker chocomel. Kies samen eerst een leuk boek voor ze uit, maak die beker chocolademelk lekker warm en geef ze hun plekje om ongestoord te genieten van de warme drank en een boek. Wie weet ontdekken zij juist dan wel hoe fijn het lezen van een boek kan zijn!

Warme dranken op het werk, zonder kleine lettertjes

Wil jij dat ook je medewerkers op het werk kunnen genieten van hun warme drank? Of dat nu tijdens een vergadering is, gedurende de koffiepauze of als ze beleidsstukken of contracten moeten doorlezen? Dan helpen wij je daar graag bij. Neem eens contact op met de koffieleverancier bij jou in de buurt. Hij regelt dat graag voor je. Zonder ellenlange contracten trouwens, want we laten je liever een goed boek lezen dan kleine lettertjes.

 

 

Bronvermelding:

1) https://www.obi4wan.com/nl/blog/taalfoutenonderzoek-2019/

Labels: