Een echt aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde? Lekkere koffie op het werk!

Leestijd 4 minuten

 

De arbeidsmarkt is best krap momenteel en goed personeel vinden is daardoor soms een lastige klus. Zorg dus dat je het goede personeel dat je al hebt, behoudt en maak het aantrekkelijk voor nieuw personeel om bij jou te komen. Hoe? Met interessante arbeidsvoorwaarden en natuurlijk lekker koffie. Wat ons betreft is dat nog wel de meest aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde!

Lager personeelsverloop

Goede arbeidsvoorwaarden creëren een hoge betrokkenheid, en met betrokken personeel is het verloop in de organisatie weer lager. Het is dus zaak om te zorgen dat die voorwaarden aantrekkelijk genoeg zijn.

Pensioen of auto van de zaak

Waarschijnlijk denk je bij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden aan een goede pensioenvoorziening of een auto van de zaak. En wellicht ook aan een opleidingsbudget, een 13e maand of juist de mogelijkheid dat werknemers flexibel hun tijd kunnen indelen of thuis kunnen werken met de juiste tools.

Goede sfeer op de werkvloer

Al die extra’s zijn belangrijk en een goede manier om werknemers aan je te binden. Maar net zo belangrijk is het om een goede sfeer op de werkvloer en tussen de werknemers onderling te faciliteren. En waar kan dat beter mee dan met goede koffie en een uitstekende koffieautomaat?

Werkgever met bakkie prut of met uitstekende koffie?

Koffie op de werkvloer is zoiets dat er gewoon bij hoort. En omdat lekkere, goede koffie helaas nog niet in elke organisatie vanzelfsprekend is, wordt het juist gewaardeerd in de bedrijven waar ze dat wel aan hun werknemers aanbieden! In plaats van personeel dat steeds weer baalt van een ‘bakkie prut’, kun je maar beter te boek staan als een goede werkgever die zijn personeel van uitstekende koffie voorziet.

Koffie verbindt, ook bij de koffieautomaat

Bovendien fungeert de koffieautomaat of koffiecorner vaak als dé sociale ontmoetingsplek van het bedrijf. De plek waar je je collega’s even spreekt, andere collega’s leert kennen en ‘tussen de bedrijven door’ zaken kan regelen. Koffie verbindt, zoals we vaker zeggen, en dat werkt ook zo voor de werknemers in een bedrijf.

Tevreden

Door te zorgen dat jouw werknemers alle dagen kunnen rekenen op goede koffie , laat je zien dat ze ook kunnen rekenen op jou. Je creëert er tevreden werknemers mee, ook al is daar natuurlijk meer voor nodig dan alleen koffie. Maar echt lekkere koffie draagt wel bij aan meer saamhorigheid onderling, meer loyaliteit naar de werkgever en meer betrokkenheid bij de organisatie.

Boost voor concentratie en productiviteit

Natuurlijk zijn er ook nog hele praktische voordelen aan goede koffie. Zoals dat je er je beter door kunt concentreren en dat het de productiviteit een boost kan geven. Zet naast die koffieautomaat nog een mooie waterkoeler en je helpt je werknemers ook om gedurende de dag gehydrateerd te blijven. Een ideale combi voor op de werkvloer!

Zorg jij goed voor je medewerkers? Zorgen wij goed voor jou!

Wil jij lekkere koffie toevoegen aan het pakket secundaire arbeidsvoorwaarden? Dan regelen we dat voor je! Er zit altijd een koffieleverancier bij jou in de buurt. Vraag hem eens om informatie en hij laat je graag kennismaken met onze koffieautomaten, de smakelijke koffie en vooral ook onze persoonlijke service. Want zoals jij goed voor jouw medewerkers wilt zorgen, zorgen wij graag heel goed voor onze klanten!

Labels: