Freshbrewkoffie tot en met Latte Macchiato: Fortune’s ABC...

Leestijd: 6 minuten

Over koffie, koffiesoorten en koffieautomaten kunnen wij de hele dag praten. En dat doen we ook, net als dat we het produceren, verkopen, onderhouden en nog veel meer. Zo zorgen we dat elke ondernemer zijn medewerkers en klanten heerlijke kopjes koffie kan aanbieden. En al die weetjes en feiten die we over koffie te vertellen hebben? Die delen we met je in ons Fortune’s ABC. Deze keer het tweede deel, met de koffieweetjes van F t/m L.

F = Freshbrewkoffie: snelle koffie met een bekende smaak

De F staat voor Freshbrewkoffie. Een term die misschien niet zo bekend is, maar de koffiesmaak herken je vast wel. Het lijkt namelijk heel veel op filterkoffie. Je kunt freshbrewkoffie dan ook wel ‘koffie zoals thuis’ noemen! Toch is deze koffie juist geschikt voor locaties buiten de deur als je razendsnel heel veel kopjes koffie moet zetten. Bijvoorbeeld in sportkantines tijdens de rust of na de wedstrijd. Of in bedrijven waar grote groepen tegelijk koffiepauze houden. Deze koffie kan zo snel gezet worden doordat het tijdens het productieproces intensief gebrand is. De maling is dus vele malen sterker waardoor de smaak en aroma’s ook veel sneller vrijkomen. Dit betekent overigens niet dat een kopje freshbrewkoffie ook altijd heel sterk is. Ze zijn er in verschillende melanges; van mild tot krachtig.

G = Get fortuned!: de koffieautomaat in jullie huisstijl

Get fortuned! Dat is wat wij doen om de Passio koffieautomaat te personaliseren zodat die helemaal past bij jullie bedrijf en uitstraling. Een leuke tekst op de zijkant, jullie logo op het scherm of hulp bij de aankleding van de koffiecorner, het kan allemaal! Maatwerk dus voor een unieke koffieautomaat. Dat maakt van de koffiecorner een opvallende plek die helemaal past bij jullie bedrijf. Superleuk, in een kantine, op een afdeling maar zeker ook in een showroom of andere plek waar jullie klanten komen!

Er zijn verschillende Passio koffieautomaten zoals de vernieuwde Passio’s Solo en Maestro. Een nieuw design en nieuwe technieken maar met dezelfde kwaliteit en natuurlijk de optie om de automaat te personaliseren. Een aantal voorbeelden van koffieautomaten met unieke zijplaten staan op onze online Wall of Fame. Wil je weten hoe een koffieautomaat met jullie logo of motto eruit ziet? Probeer dat dan eens uit met de online configurator!

H = Hand erop: onze 5 beloftes aan jou

Een belofte bekrachtig je met een handdruk, en dat doen wij hierbij. Wij willen dat iedereen van onze koffie kan genieten, altijd. En daar doen we ons uiterste best voor, in alles wat we doen. Om dat kort samen te vatten, hebben we 5 beloftes. Kies jij voor Fortune, dan beloven wij jou het volgende, hand erop:

1. Een vast contactpersoon, voor al jouw vragen, bestellingen, service en natuurlijk als er onverhoopt een storing is. Die persoon kent jou, jullie bedrijf en is er altijd en altijd dichtbij.
2. Een persoonlijke relatie waarmee we jullie echt goed van dienst zijn. Zo helpen we mensen verbinden en organisaties groeien. Dat doen we met heldere afspraken en eerlijk advies, beloofd.
3. Kwaliteit, in koffie, koffieautomaten en service. Dat garanderen we doordat we de meeste koffieautomaten zelf maken, enkel koffie van kwaliteit selecteren en 60 maanden gratis service bieden.
4. MVO: dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we heel belangrijk. Want pas als de koffie echt eerlijk is, is het ook echt lekker. Dat doen we met onder andere gecertificeerde producten, gerecyclede koffieautomaten en natuurlijk ons Oegandaproject.
5. We doen meer dan koffie; we bieden altijd meer voor hetzelfde. Omdat het onze passie is om via koffie mensen te verbinden. Die passie en onze service delen we met al onze klanten.

I = Intenso koffie: pittige koffieblend

De naam zegt het al: Intenso koffie is een pittige koffie met intense smaak. Deze koffieblend bevat Robusta- en Arabicabonen die medium gebrand zijn. De Intenso koffie is verantwoord, want UTZ gecertificeerd, en kan snel voor grote groepen gezet worden. Deze koffie is namelijk een freshbrewkoffie.

K = Kalimi: eerlijke en heerlijke koffie uit ons Oegandaproject

De K is niet voor koffie zoals misschien verwacht, maar voor Kalimi. En dat staat eigenlijk voor alles wat we bij Fortune Coffee doen: Kalimi is namelijk een van de koffieboeren uit ons Oegandaproject en inmiddels ook een koffiesoort in ons assortiment. Betty Kalimi is weduwe, moeder van zes en runt nu met succes haar eigen koffieplantage dankzij het Oegandaproject. Een succesvol project dat Robusta koffiebonen levert die sinds 2018 verwerkt worden in de Kalimi koffie. Deze heerlijke espressokoffie heeft een zachte karamelsmaak en verfijnde frisheid. Maar het is ook een eerlijke koffie omdat de koffieboeren naast onze ondersteuning een eerlijke prijs van ons krijgen voor de koffiebonen. Een prijs waarmee ze het leven voor hun gezinnen verbeteren.

L = Latte Macchiato: koffie als feestje in een glas

De L is natuurlijk voor de Latte Macchiato, het feestje in een glas! Deze koffie ziet er het mooist uit van allemaal, zeker als je het serveert in een glas! De latte macchiato is een mix van espresso, melk en melkschuim. Maar… mix het niet letterlijk. Zorg dat het netjes en voorzichtig in het glas gegoten wordt zodat je die mooie lagen blijft zien. Behalve dat het er heel mooi uitziet, is het natuurlijk ook heel erg lekker. Als je het tenminste van een goede espresso maakt en met stevig melkschuim. Hoe je dat het beste doet, hebben we eerder verteld in dit blog.

Nu zin in koffie? Vraag het de koffieleverancier bij jou in de buurt!

Al die informatie over koffie, je zou er spontaan zin in krijgen… En laat dat bij ons nou net geen probleem zijn. Er is namelijk altijd wel een koffieleverancier bij jou in de buurt die de koffie ook bij jouw bedrijf persoonlijk kan verzorgen.

In het derde deel Fortune's ABC lees je alles van M t/m R: https://bit.ly/fortuneabc-deel3

En ben je benieuwd naar de koffieweetjes A t/m E? Dan lees je die hier in dit eerdere blog.

Labels: