Goede koffie op het werk is echt mogelijk!

Leestijd: 4,5 minuten

Koffie vindt je op ieder kantoor. Uiteraard, want koffie is tegenwoordig één van de meest populaire dranken. En een brandstof voor ieder bedrijf. Dan hebben we het wel over goede koffie, want slechte koffie is juist killing voor alle coffeeholics op de werkvloer. En toch kan het zomaar gebeuren dat je de koffie op het werk minder lekker vindt.

Waar we vroeger allemaal koffie dronken uit een eenvoudige koffiekan en het zelf op smaak brachten met suiker en melk, daar kunnen we nu kiezen uit ontzettend veel varianten en smaken. Niet alleen in de horeca, maar ook thuis proberen we de lekkerste espresso’s, cappuccino’s en latte’s te maken. Is het mogelijk dat we hierdoor verwend zijn, waardoor we de koffie op het werk anders ervaren? Waarschijnlijk niet; met de koffieautomaten op het werk kun je ook een goed kopje koffie zetten. En geloof ons, dat kan echt nét zo lekker smaken als thuis. Toch klaagt een groot deel van Nederland over de kwaliteit van de koffie op het werk. Hoe dat kan? Wij zetten de belangrijkste redenen én oplossingen voor je op een rij!

De automaat wordt nooit of niet vaak genoeg schoongemaakt

Wanneer de koffieautomaten niet goed worden gereinigd, ontstaan er schimmels in de leidingen en mengers. Dit geeft muffe koffie. De automaten vragen om een kort dagelijks onderhoud en om een iets uitgebreider wekelijks onderhoud. Lijkt dat onderhoud je maar veel gedoe? Het valt best mee! Wij hebben onderhoudsvideo’s gemaakt waarin we laten zien hoe het moet. Zo wordt het reinigen een fluitje van een cent! Bij Fortune neemt de koffieleverancier het technisch onderhoud voor zijn rekening, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Het water is te hard

Wist je dat koffie voor 98% uit water bestaat? Hoe zachter het water, hoe beter de smaak van de koffie en hoe langer je koffieautomaat meegaat. Om het water te verzachten zijn goede koffieautomaten daarom voorzien van een waterfilter. Nu verschilt de waterhardheid per regio. Onze koffieleveranciers meten daarom het water en installeren vervolgens een geschikt filter. Dit filter wordt ook jaarlijks vervangen.

Het water is niet warm genoeg

Een ander voordeel van minder of geen kalk in de automaat is dat het veel efficiënter werkt. Door kalkafzetting moet de boiler bijvoorbeeld harder werken om het water op temperatuur te krijgen. Hierdoor is ook je energieverbruik hoger. Na een tijdje zal de boiler het water niet eens meer op de ideale temperatuur krijgen, waardoor dat ook nog eens nadelig is voor de smaak van je koffie.

De automaat is niet goed ingesteld

Er zijn nog een aantal instellingen belangrijk om ervoor te zorgen dat er lekkere koffie in je kopje wordt geschonken. Denk aan de hoeveelheid water en koffie per kopje. Je kunt ook niet zomaar overstappen op andere bonen, ook hierbij moet de automaat opnieuw worden ingesteld op de grootte van de boon. Wij stellen de koffieautomaat af naar jouw smaak en wens met de juiste materialen en ingrediënten. Wil je een andere koffie proberen? Dan passen wij de instellingen weer aan!

De koffie is niet van goede, consequente kwaliteit

Of je nu kiest voor een bonenkoffie, freshbrew- of vriesdroogkoffie; de smaak wordt bepaald door de kwaliteit van de boon, de samenstelling van de koffie en de mate van branding. Een nauwgezet proces waarbij de kwaliteit van begin tot einde geborgd moet zijn. Onze melangeur is constant bezig met het bewaken van kwaliteit, omdat de koffiebonen per oogst van smaak kunnen verschillen.

Get fortuned!

We begrijpen bij Fortune hoe belangrijk koffie is. Daarom leveren wij goede, duurzame koffie uit representatieve automaten die passen bij jouw bedrijf. En natuurlijk bieden wij ook een goede service, zodat je nooit zonder koffie zit. Met een koffieleverancier bij jou in de buurt zorgen we dat bedrijven in heel Nederland goede koffie en andere warme dranken kunnen drinken. Meer weten? We komen graag met je in contact!

Meer lezen over lekkere koffie op het werk?

Elke dag lekkere koffie op het werk

De juiste koffiesoort voor de beste koffieautomaat op kantoor

Labels: