Hebben jullie de koffiecorner van het jaar?

Leestijd 4 minuten

 

Dat de koffiecorner meer is dan alleen de plek waar je je kopje koffie haalt, bleek de afgelopen twee jaar wel. Thuiswerken en afstand houden maakten ineens pijnlijk duidelijk hoezeer ons gevoel van geluk en welbevinden samenhangt met het werk en de collega’s die je daar spreekt en tegenkomt. Maar, we mogen weer naar het werk! We kunnen elkaar weer ontmoeten. En dat willen we extra feestelijk maken met de verkiezing ‘Koffiecorner van het jaar – Back to work’. Doe ook mee en win een gezellig moment met je collega’s.

Koffiecorner: de sociale ontmoetingsplek van het bedrijf

In de coronaperiode zijn we het werk gaan zien als veel meer dan alleen ‘de werkplek’. Het is de plek waar je elkaar ontmoet. Waar je bij de koffieautomaat elkaar onverwachts tegenkomt en even een praatje maakt. Gesprekken die misschien niet veel om het lijf hebben, maar die wel heel belangrijk zijn voor die onderlinge verbinding.

Echte verbinding

Koffie verbindt, echt. Onderzoek uit 2008 van William en Bargh toont aan dat de warmte van een kop koffie in je handen tijdens een gesprek, ervoor zorgt dat je van de ander een warmer beeld krijgt. Zo zorgt koffie voor echte verbinding. En precies dat is ook waar we zoveel behoefte aan hebben, nu misschien nog wel meer dan ooit.

Back to work: weer echt contact

Bij de koffieautomaat of in de koffiecorner vindt die verbinding vaak plaats. Reden genoeg dus om met de jaarlijkse verkiezing ‘Koffiecorner van het jaar’ nu nog meer aandacht te vestigen op de belangrijke functie die deze plek heeft: de sociale ontmoetingsplek. Back to work betekent dat we elkaar weer ontmoeten en dat we weer echt contact hebben met elkaar. Vaak in de koffiecorner. En is dat een fijne, gezellige, mooie, inspirerende of bijzondere plek? Dan kun je daar nu nog mee winnen ook!

Zo doe je mee

Meedoen aan de verkiezing voor de Koffiecorner van het jaar is heel eenvoudig:

  1. Vul het formulier in op fortune.nl/koffiecorner/.
  2. Stuur daarbij een foto op van de favoriete ontmoetingsplek in het bedrijf waar collega’s graag een praatje maken met elkaar. Dit kan van alles zijn; een zithoek, staplaats bij de koffieautomaat of iets anders.
  3. Vertel waarom je blij bent dat je daar weer met je collega’s kunt koffiedrinken. En wat heb je gemist aan deze koffiemomenten?
  4. Verstuur het ingevulde formulier uiterlijk 30 mei 2022.

Regiowinnaars en een landelijke winnaar

Per regio wordt een winnaar gekozen. Uit die 26 regiowinnaars kiest de jury vervolgens één landelijke winnaar. De winnaars krijgen een echt moment om met de collega’s te verbinden: voor de regiowinnaars een verrassingsmoment voor alle medewerkers. De landelijke winnaar wint een geheel verzorgde lunch voor het hele bedrijf. De actievoorwaarden vind je hier.

Inspiratie voor jullie koffiecorner

Is de koffieplek in jouw bedrijf nu nog niet meer dan een koffieautomaat in een hoekje? Laat je dan inspireren door de inzendingen van deze actie! Binnenkort delen we verschillende inzendingen zodat je ideeën kunt opdoen om ook bij jouw bedrijf een sfeervolle, fijne ontmoetingsplek te creëren. En heb je daar nog extra materialen voor nodig? Dan kunnen wij je daar natuurlijk bij helpen. Van koffieautomaten met gepersonaliseerde zijplaten of handige onderkasten tot mooie accessoires en servies. Vraag het de koffieleverancier bij jou in de buurt, hij helpt je hier graag bij!

Labels: