Het geheim van goede koffie? Een goede boon!

Dat je lekkere koffie kunt drinken, daar staan we niet zo vaak bij stil. Het lijkt vanzelfsprekend dat je de dag start met een heerlijke kop koffie, thuis en op het werk. Maar toch is er al heel wat gebeurd voordat zo’n mooie cremalaag zich op jouw espresso vormt. Wat het geheim is van goede koffie? Een goede boon natuurlijk!

Koffieketen

Die goede koffieboon is de basis van alles. Maar daar houdt het niet mee op. Want een verkeerde branding maakt zelfs van een goede boon, een slechte koffiemelange. Daarom is die hele koffieketen essentieel; vanaf de koffieplantjes tot de verpakking en de zetmethode.

Oprecht genieten van duurzame koffie

Goede koffie betekent voor ons ook koffie waar je oprecht van geniet. Omdat je weet dat het voor de koffieboer en de omgeving waar die koffieplant staat, goed geregeld is. Door eerlijk zaken te doen en door milieubewust te zijn. Duurzame koffie dus, daar letten we sterk op bij onze inkoop van koffiebonen. En we stimuleren het, zoals met ons Oegandaproject.

Constante kwaliteit

Zijn de koffieplanten goed geteeld en de koffiebonen geoogst, dan is het de beurt aan de koffie-melangeur. Deze ‘neus’ voor de koffie bewaakt constant de kwaliteit omdat koffiebonen per oogst van smaak verschillen. Zij ontwikkelen nieuwe koffiemelanges, maar staan ook borg voor een constante kwaliteit van bestaande koffiemelanges. Ze doen dit door per maling alles nauwkeurig te controleren, zoals de maalgraad en de brandkleur.

Vriesdroog of bonenkoffie

Natuurlijk worden niet alle bonen fijngemalen; bonenkoffie brandt men volgens het recept van de gewenste koffiemelange. Maar voor vriesdroogkoffie en freshbrew koffie is gemalen koffie de basis. Bij vriesdroog zet men koffie die daarna volgens een uniek proces gevriesdroogd wordt. Hierdoor ontstaat een koffiesoort die gezet wordt met een koffieautomaat en een uitstekende smaak heeft. Bij sommige melanges lijkt de smaak zelfs op bonenkoffie!

Freshbrew koffie

De andere koffievariant die van gemalen bonen wordt gemaakt, is freshbrew koffie. Een ideale koffiesoort als je snel veel koppen koffie moet zetten. Kenmerkend van deze koffiesoort is ook dat het smaakt en ruikt naar de koffie van thuis; naar de bekende snelfiltermaling dus.

Enkel goede koffie

Binnen de koffiesoorten zijn vervolgens weer vele koffiemelanges. Zoals die bij de koffiebonen door variaties in de verhouding tussen Arabica- en Robustabonen. Maar ook door verschillen in branding. Of je nu kiest voor een bonenkoffie, freshbrew- of vriesdroogkoffie, de basis van de smaak bepaalt men door de kwaliteit van de boon, de samenstelling van de koffie en de mate van branding. Een nauwgezet proces waarbij de kwaliteit van begin tot einde geborgd moet zijn. En dat doen we dus ook bij Fortune Coffee, zodat we enkel echt goede koffie aanbieden, goed op elk vlak dus!

Proef het eens zelf!

Welke koffie vind jij het lekkerst op het werk? Je kunt ze bij ons proeven. Vraag ernaar bij jouw koffieleverancier en hij helpt je een goede keus te maken uit ons ruime aanbod van goede koffie!

Labels: