Kwaliteit en koffie in de kapsalon

“Aandacht, kwaliteit en beleving staan centraal in onze kapsalon, en dat merken onze klanten ook met de koffie die ze hier krijgen.” Alexander Gravemaker van Alexander Hairstylers uit het bruisende Amsterdam-Oost is sinds 2013 klant bij Fortune regio Amsterdam-Zuid. Bij zijn vorige koffieleverancier werd het contact te onpersoonlijk. Tijd voor een ander dus…

Persoonlijke service

Wie zelf zijn klanten met aandacht behandelt, verwacht dat natuurlijk ook van zijn leveranciers. En daarnaast geeft deze kapsalon de voorkeur aan mkb’ers die ook nog eens maatschappelijk verantwoord ondernemen. Jeroen Siekman, Fortune’s koffieleverancier uit Amsterdam-Zuid, voldeed daar meteen aan. Na de eerste klik merkten ze hier meteen dat de persoonlijke, snelle service en het eerlijke ondernemen bij Fortune niet alleen maar een belofte is. Het wordt ook steeds weer waargemaakt.

Vertrouwen

“Jeroen schat in wanneer de voorraad aangevuld moet worden. Hij komt dan zelf en plaatst wat nodig is. Dat is nooit teveel en ik word nooit verrast met een te grote order of ineens dure ingrediënten. Ik accepteer klakkeloos wat hij neerzet, want ik weet dat het goed is. Dat ik mijn leverancier zo kan vertrouwen, is fijn samenwerken.”

Duurzame keuze

In de kappersbranche wordt veel water en elektra gebruikt. En er gaat ook best wat ‘minder goeds’ door onze wasbakken. Om deze belasting op het milieu te compenseren maakt Alexander heel bewust zo duurzaam mogelijk keuzes. Van de wasmachine, gasgestookte wasdroger en handdoeken tot de specifieke keuze van een Zeeuwse windenergie-aanbieder. Maar ook dus voor Fortune waar we de ingrediënten zo duurzaam mogelijk verpakken, koffieautomaten op zonne-energie produceren en zo min mogelijk kilometers maken door vlakbij onze klanten gevestigd te zijn.

Bonenkoffie

In veel kapsalons wordt nog altijd koffie en thee geschonken die niet al te best is. Dat was bij Alexander Hairstylers zeker niet het geval. De koffie van Fortune moest dus aan pittige verwachtingen voldoen en deed dat ook glansrijk. De klanten zijn nog positiever over de koffie en over het assortiment dat is uitgebreid. Was er voorheen alleen filterkoffie en gewone thee, nu is er een keuze uit 6 koffiesoorten van versgemalen bonen en meerdere smaken thee. Een belangrijk element in een kapsalon vindt Alexander: “Bij de totale beleving hoort ook een goede kop koffie waar aandacht aan is besteed.”

Een koffieleverancier bij jouw kapsalon

Als andere kappers om tips vragen over koffieautomaten, beveelt Alexander steeds weer Jeroen van Fortune aan. En wie niet in de regio Amsterdam-Zuid een kapsalon heeft, kan voor de koffie natuurlijk altijd terecht bij een van zijn collega-ondernemers in Nederland. Met bijna 30 koffieleveranciers is er altijd een bij jouw salon in de buurt. Lever jij jouw klanten service en aandacht? Dan weten wij een koffieleverancier vlakbij die jou dat ook levert. Zullen we eens koffie drinken ?


Met dank aan: Alexander Gravemaker van Alexander Hairstylers, Amsterdam.