Melk tot en met Robusta: Fortune’s ABC…

Leestijd: 5 minuten

Van koffieautomaten tot koffiekoekjes, wij zijn gek op alles wat met koffie te maken heeft. En soms zijn dat ook producten of onderwerpen die niet uitsluitend met koffie te maken hebben, zoals een aantal in het ABC van dit blog. Toch noemen we ze hier, en waarom wordt vanzelf duidelijk.

M = Melk: van koffiemelk tot magere topping

Veel mensen die aan koffie denken, denken ook gelijk aan melk. Melk en koffie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als ‘wolkje’ in een koffie maar ook als stevige schuimlaag voor een mooie latte of cappuccino. Met de steeds populairder wordende koffiesoorten is melk onmisbaar in elke koffiebar of koffiecorner! Toch zijn er meer verschillen in melk dan vol en halfvol. Zo is er naast de bekende koffiemelk uit cupjes of een flesje ook koffiemelk die in de automaat al wordt toegevoegd. Dat is de creamer, een melkvervanger. En de mooie schuimlaag op koffie uit de automaat wordt gemaakt met een topping die bestaat uit melkpoeder met lactose. Dat laatste is melksuiker en hoe meer daarvan in de topping zit, hoe zoeter het wordt. Als gezonder alternatief hebben we daarom ook een topping ontwikkeld van magere melk zonder toegevoegd lactose.

N = Nationale Koffiedag: de vierde dinsdag van september

Koffie is het smeermiddel van de economie. Ondernemers breiden hun netwerk uit tijdens een kop koffie en komen tot nieuwe ideeën en samenwerkingen. Bij de koffieautomaat ontmoeten mensen elkaar en ontstaan nieuwe verbindingen. Kortom, koffie is essentieel in het bedrijf. Vandaar dat wij de Nationale Koffiedag in het leven hebben geroepen. Elke vierde dinsdag van september organiseren wij een dag waar we ondernemers bij elkaar brengen. Precies een week na Prinsjesdag, een uitgelezen moment om de plannen voor het komende jaar te vormen. Hoe we Nationale Koffiedag invullen, verschilt van jaar tot jaar. Maar altijd maken we er een bijzonder moment van, op verschillende plekken in het land en samen met onze klanten, koffieleveranciers en andere ondernemers. Wie weet zien we er jou ook eens bij!

O = Ondernemers: altijd een koffieleverancier dichtbij

Fortune Coffee is een franchiseorganisatie met ondernemers door heel het land. Die ondernemers zijn onze koffieleveranciers met elk een eigen regio. In die regio zijn zij het aanspreekpunt voor hun klanten. Dat maakt onze dienstverlening zo persoonlijk, de koffieleverancier kent jou en jouw bedrijf en is zelf ook ondernemer. Dat praat toch net wat anders en zorgt voor net wat meer meedenken en begrip. Een belangrijk pluspunt blijkt steeds weer, want van onze klanten horen we steeds weer dat ze die persoonlijke aanpak en het meedenken van de ondernemers enorm waarderen! Een overzicht van al onze ondernemers staat hier op de site, zo kun je ze alvast ontmoeten. Maar nodig die bij jou in de buurt vooral eens persoonlijk uit voor een kop koffie. Die neemt hij dan voor je mee, beloofd!

P = Passio: koffieautomaten voor nu en de toekomst

Een speciale lijn koffieautomaten in ons assortiment zijn de Passio’s. Diverse koffieautomaten die stuk voor stuk uniek zijn doordat ze aangepast kunnen worden naar jouw wens. In de huisstijl, met een logo, foto of spreuk, het is allemaal mogelijk. Maar ook qua techniek zijn het unieke koffieautomaten. Maar sinds kort is er ook een nieuwe serie Passio’s, helemaal klaar voor de toekomst. Duurzaam, energiezuinig, meer opties, eenvoudiger bediening en natuurlijk een aantrekkelijk design. Met zo’n Passio koffieautomaat van nu, ben je klaar voor de toekomst!

R = Robusta: de stoere krachtpatser onder de koffiebonen

De naam verraadt het eigenlijk al; Robusta is een stoere koffieboon. Deze koffieboon heeft meer cafeïne dan andere koffiebonen en een sterke, wat bittere smaak. De reden daarvoor is heel simpel; de Robustaplant groeit op plekken tot 600 meter hoogte. Daar komen meer ziektes voor en met de extra cafeïne is die plant daartegen beschermd. Die extra cafeïne geeft deze koffiebonen ook een sterkere smaak. Vandaar dat het veel gebruikt wordt in Italiaanse koffieblends en oploskoffie. Overigens is elke koffie vrijwel altijd een melange van de koffiebonen Arabica en Robusta waarbij smaakverschillen ook nog beïnvloed worden door de intensiteit en duur van branding. Een heel proces dus, waarmee steeds weer een andere koffiesmaak wordt ontwikkeld. Met Robusta daarin als pittige smaakmaker.

Ook zin in koffie? De koffieleverancier vlakbij jou regelt het graag voor je!

Na zo’n blog krijg je toch echt zin in koffie?! Dat regelen we graag voor je. Zoals net geschreven is er een koffieleverancier in vrijwel elke regio, dus ook een vlakbij jouw bedrijf. Neem eens contact met hem op en hij laat je graag kennismaken met de vele koffiesoorten uit ons assortiment. En wil je meer over koffie weten? Lees dan eens onze eerdere blogs met koffieweetjes van A t/m E of van F t/m L. Of lees het vervolg van S t/m Z.

Labels: