Schaatsteam tot en met Zakelijk: Fortune’s ABC…

Leestijd: 5,5 minuut

Koffie verbindt. Bij de koffieautomaat, een vergadering of gewoon tijdens een kopje koffie om met iemand kennis te maken. Vandaar dat wij ervoor zorgen dat er altijd koffie is; goede en duurzame uit betrouwbare en uitstekende koffieautomaten. Maar ook op andere manieren willen we mensen en ondernemers helpen te verbinden. Een aantal voorbeelden daarvan komen langs in dit laatste deel van ons ABC.

S = Schaatsteam: sponsoring van de damesteams

Bij koffie denk je vast niet meteen aan schaatsen. Maar sta je eenmaal op de schaats, dan word je wel vrolijk bij de gedachte aan een warme kop koffie of chocolademelk! Bij Fortune worden we ook vrolijk van sport en sporters, zeker als ze ambitieus zijn en hard werken aan hun sportcarrière. Daarom sponsoren wij twee damespelotons van het marathonschaatsteam. Zij schaatsen in de Topdivisie en de beloftendivisie. Met onze sponsoring en de natuurlijke energieboost die ze van hun kopje koffie krijgen, hopen we dat ze ook het komende seizoen weer mooie resultaten laten zien! Wil je op de hoogte blijven van dit team? Volg ze dan via Facebook of Instagram.

T = Thee: heerlijk en eerlijk

Zeg je koffie, dan volgt automatisch thee. Niet zo raar dus dat je bij Fortune Coffee ook thee in het assortiment vindt. Fairtrade thee om precies te zijn. Zodat het niet alleen lekker smaakt, maar ook goed voelt. Onze thee is van Tea of Life, een verantwoord theemerk dat biologisch afbreekbare en recyclebare verpakkingsmaterialen gebruikt, met biologische en gecertificeerde ingrediënten werkt en aandacht heeft voor de werk- en leefomstandigheden op de theeplantages. Een eerlijke en heerlijke thee dus die we in heel veel verschillende smaken aanbieden. Regelmatig komt er weer een nieuwe theesoort bij of is er een seizoenssmaak. Houd je onze blogs in de gaten, dan weet je het als eerste als je weer een nieuwe thee kunt proberen!

U = UTZ Certified: koffie die goed is voor iedereen

UTZ Certified is een belangrijke en erkende certificering dat een duurzame landbouw garandeert en staat voor een betere toekomst voor de boeren. Sinds 1 juli 2020 is het samengegaan met Rainforest Alliance, ook een belangrijk keurmerk dat zich richt op eerlijke handel uit landenuit het regenwoud. Veel koffie en vrijwel alle thee in ons assortiment, is gecertificeerd. Voor jou betekent dat je van een eerlijke koffie geniet waarbij wij natuurlijk ook op de kwaliteit en goede smaak letten. Voor de koffieboeren en hun medewerkers betekent het certificaat dat ze kunnen rekenen op een eerlijke prijs. Bovendien wordt het milieu niet onnodig belast. Reden genoeg dus om voor een gecertificeerd kopje koffie te kiezen!

V = Vriesdroogkoffie: lekkere, snelle koffie

Vriesdroogkoffie klinkt misschien wat anders, maar het smaakt net zo goed! Deze koffiesoort wordt gemaakt door bonen fijn te malen en daar koffie van te zetten. Vervolgens wordt die koffie gevriesdroogd. De kleine korreltjes die dan overblijven, is de vriesdroogkoffie waarvan een koffieautomaat razendsnel koffie zet. Die koffie smaakt verrassend goed en er is zelfs een melange die ruikt en smaakt als verse bonenkoffie! Een voordeel van vriesdroogkoffie is dat het heel snel veel kopjes koffie kan zetten, per kopje kan het al in 8 (!) seconden. En de koffieautomaat produceert haast geen afval waardoor er weinig onderhoud nodig is. Een makkelijke koffie dus die niet zo zwaar is en daardoor de hele dag door gedronken kan worden.

W = Waterkoelers: verfrissend, schoon en energiezuinig

Hoe lekker een kop koffie ook kan zijn, een glas koel water is minstens zo fijn. Zoals bij een sterke espresso waar het dient om de smaak te neutraliseren. Je geniet dan extra van de koffie. Maar ook gewoon een glas water is aan te bevelen. Het houdt je fris, gehydrateerd en je blijft alert. Wel zo handig als je aan het werk bent! Met een waterkoeler heb je direct fris water. Let daarbij wel op dat je een gesloten systeem hebt zonder stilstaand water. Daarmee ben je gegarandeerd van water zonder algen of bacteriën. En is het een waterkoeler met slaapstand, dan bespaart het ook nog eens op de energie. Zulke waterkoelers, dat zijn dus eigenlijk hele slimme keuzes.

Z = Zakelijk: een menselijke aanpak voor ondernemers en organisaties

Geen zakelijk gesprek zonder een goede kop koffie, toch? Vandaar dat wij ondernemers graag van goede koffie, uitstekende koffieautomaten en een persoonlijke, snelle service van de koffieleveranciers voorzien. Met Fortune Coffee zijn wij er namelijk voor de zakelijke markt. Van de kapper op de hoek of een school tot een groot distributiecentrum. En van een sportkantine of familiebedrijf tot een grote woningcorporatie, overal waar wij de koffie leveren helpen we de ondernemer met onze persoonlijke service en hoge kwaliteit in koffie. Want we richten ons wel op de zakelijke markt, maar we zijn vooral van de menselijke aanpak!

Ook goede koffie met uitstekende service in jullie organisatie? Dat kan!

Met Z als laatste was dit ook het laatste blog van ons ABC. Maar de koffie blijft lopen en de service blijft persoonlijk. Wil je daar ook van genieten in jullie organisatie? Vraag dan de koffieleverancier bij jou in de buurt eens op de koffie. Hij vertelt je alles over onze service en laat je natuurlijk onze koffie graag proeven!

Heb jij de eerste drie delen nog niet gelezen? Hier vind je A t/m EF t/m L en M t/m R.

Labels: