Van fruit op festivals naar een drive in waar het hele land op afkomt

Leestijd: 4,5 minuut

Aardbeien Drive In Hazerswoude: een inspirerend ondernemersverhaal in Fortune’s Koffiecorner

Dagenlang doorwerken op Zwarte Cross veranderde in lange files op een industrieterrein. Voor Inge en Arnold van de Vitaminebar betekende corona een grote switch; van het land doorreizen om op evenementen te cateren naar een drive-in waar mensen uit het hele land naartoe rijden om geëntertaind te worden. Wat wel hetzelfde bleef waren het fruit en de wafels maar verder is hun Aardbeien Drive In Hazerswoude een typisch en succesvol staaltje omdenken. Vandaar dat zij ook het nieuwe, inspirerende ondernemersverhaal zijn in deze Fortune’s koffiecorner.

Fruit- en wafelwagens op evenementen en festivals

Vitaminebar is al jaren een bekende op veel evenementen en festivals. Van de Zwarte Cross en Pinkpop tot de Formule 1 op Zandvoort en Bevrijdingsfestivals, ze staan er met hun fruit- en wafelwagens en een grote ploeg medewerkers. Zo reizen Inge en Arnold het land door en brengen een gezonde, smakelijke hap op al die plekken met onder meer fruitsnacks, sapjes, smoothies, verse wafels en natuurlijk ook lekkere koffie.

Ondernemend na de persconferenties

Net als voorgaande jaren stond ook alles in maart ’20 in de startblokken om te beginnen. Tot de eerste persconferentie, toen hoorden ze dat Paaspop niet doorging. Bij de tweede was het ze duidelijk; dit seizoen konden ze afschrijven. “Maar we zijn geen ondernemer geworden om niets te doen, dus zochten we iets dat nu wel kon.” Inge vertelt dat de aardbei altijd al centraal staat in hun bedrijf: “Het is ons logo en we hebben altijd verse, Hollandse aardbeien. Vandaar dat we op het idee van de Aardbeien Drive In kwamen.”

Tent, website, … Viral!

De locatie was snel geregeld en na een paar weken was ook de vergunning rond. Op een groot industrieterrein werd een tent neergezet waar auto’s doorheen rijden, de bestelling wordt doorgegeven en aan het eind het lekkers klaarstaat. Een website werd gemaakt en foto’s van al het heerlijks werden via social media gedeeld. Vanaf dat moment ging de Aardbeien Drive In Hazerswoude viral.

TikTok-filmpjes

De Aardbeien Drive In werd een bekend uitje dat niet beperkt bleef tot Hazerswoude en omgeving. “Je moet er schijnbaar geweest zijn” zegt Inge. “We zetten zelf de foto’s op social media en die moeten ook precies zo zijn zoals je het als klant ontvangt, dat vind ik heel belangrijk.” En die foto’s beloven nogal wat: aardbeienspiesjes met chocola, wafels met fruit en slagroom, de mooiste chocoladeappels en nog veel meer. “Onze producten zijn heel Instagramwaardig en al snel kwamen er influencers die ook TikTok-filmpjes maakten met wat ze in onze drive-in kochten. En toen ging het heel snel.”

Lange files en een verkeersregelaar

Inmiddels is er standaard in het weekend een verkeersregelaar aan het werk. En een uur in de file staan voor een mooie lekkernij is geen uitzondering. “Eigenlijk is het een soort Efteling: je staat een uur in de rij en gaat dan 3 minuten door een attractie” lacht Inge, “maar dan kom je er wel met iets heel lekkers uit!” De Aardbeien Drive In stopte even in september maar toen de nieuwe lockdown kwam bedachten ze de Winter Drive In; een Winter Wonderland drive-in met warme lekkernijen van fruit, wafels, chocomelk en meer. En ook deze wintereditie was een groot succes met bezoekers uit heel Nederland.

Vanaf Pasen: de Voorjaars Drive In

Half maart was de Winter Drive In voor het laatst geopend, maar met Pasen zijn ze alweer terug met de Voorjaarseditie; dezelfde drive-in, dezelfde locatie maar een nieuwe kaart. Met natuurlijk weer aardbeien in allerlei smakelijke varianten, wafels en nog meer lekkers. En koffie. Want net als dat de koffieautomaten van Fortune naar de meeste evenementen meegingen, staan ze ook in deze drive-in en kun je ze bestellen bij je wafel of gechocolateerde aardbeien.

Ook een andere koers gekozen door corona? Meld je aan voor Fortune’s Koffiecorner!

Vanuit het regiokantoor van Fortune Coffee zien we regelmatig de lange files voor de Aardbeien Drive In staan, een bewijs van echt ondernemerschap in deze lastige tijd. Heeft de coronacrisis ook tot zo’n verandering van jouw bedrijf geleid? Dan delen we graag ook jouw verhaal in deze Fortune’s Koffiecorner. Want inspirerende ondernemersverhalen zijn er nooit genoeg. Laat het je koffieleverancier weten en wie weet sta jij binnenkort op deze plek!