Geniet van een coole zomer met ijskoffie en koffiemilkshake

Leestijd: 5 minuten

Het is weer zomer! Tijd om heerlijk buiten te genieten. En wordt het je toch daar te warm? Dan helpen wij je afkoelen met deze heerlijke, coole drankjes. Stuk voor stuk lekkere recepten, natuurlijk van koffie maar dan wel ijskoud.

IJskoffie, cold brew, koffiemilkshake of een frappé?

Koffie drink je warm, tenzij het warm weer is! Er zijn inmiddels talloze varianten gemaakt op ijskoffie, cold brew coffee, frappés en koffiemilkshakes. Wij hebben er een paar voor je uitgekozen die je zelf kunt maken. Zo geniet je ook op warme zomerdagen van lekkere koffie!

Koffiemilkshake original

Een originele koffiemilkshake, dat is altijd lekker, altijd machtig en altijd zoet. Zo maak je zo’n milkshake:

Ingrediënten (1 pers.):
• 100 ml melk
• 45 ml espresso
• 4 bollen vanille-ijs
• 2 el chocoladesaus
• Slagroom

Bereiding:
Zet de espresso en laat deze afkoelen. Meng vervolgens het ijs, de koffie en de melk in een blender. Schenk het in een mooi, hoog glas met een dot slagroom en een scheutje chocoladesaus. Geniet ervan!!

Fortune’s Frappé

Wil je soms echt even een moment voor jezelf? Maak dan deze Fortune’s Frappé, een echte verwenkoffie om op warme dagen even rustig mee te gaan zitten.

Ingrediënten (1 pers.):
• 1 dubbele espresso (bijvoorbeeld van Gustoso koffiebonen)
• 150 ml melk (vol, mager of soja)
• 150 gr. ijsklontjes
• 20 gr. suiker of zoetstof
• Slagroom
• Saus naar smaak als topping (bijvoorbeeld chocoladesaus of karamelsaus)

Bereiding:
Zet eerst de espresso en laat die afkoelen. Mix vervolgens op de hoogste stand in een blender deze espresso met het ijs, de suiker en de melk. Giet de koffie-ijsmix in een hoog glas en serveer het met een toef slagroom en een topping van saus. Je hebt nu de unieke Fortune’s Frappé gemaakt!

IJskoffie Bananensplit

Een tropische maar machtige koffie met banaan. Neem dit rond lunchtijd en je kunt de rest van de middag ‘uitbuiken’ ;-).

Ingrediënten (1 glas):
• 150 ml afgekoelde koffie
• 100 ml melk
• 1 bol vanille- of karamelijs
• 1 rijpe banaan geprakt
• IJsklontjes
• Eventueel: slagroom en chocoladeschaafsel (zoals vlokken)

Bereiding:
Meng de koffie, melk, het ijs en de geprakte banaan in een blender. Mix het op een hoge stand en giet het vervolgens in een groot glas. Kan het jou niet romig genoeg zijn? Dan serveer je het nog met een toef slagroom en eventueel wat chocoladeschaafsel.

Nutty IJskoffie

Hazelnoten, Nutella en koffie is al een droomtrio. Wij voegen er nog wat ijs aan toe en je hebt een koffie waarvoor ze je zelfs van je strandbedje mogen halen!

Ingrediënten (2 glazen):
• 100 ml sterke koffie of espresso
• 165 ml plantaardige hazelnootdrank
• 30 gram ongebrande hazelnoten
• 5 el Nutella
• 15 ijsklontjes

Bereiding:
Zet eerst de koffie en laat het afkoelen. Hak dan de hazelnoten in kleine stukjes en rooster ze in een pan voor zo’n 2 minuten. Je hoeft geen olie of boter toe te voegen. Houd de hazelnoten goed in de gaten, je wilt niet dat ze verbranden! Laat ze afkoelen op een bord en meng vervolgens de sterke koffie, hazelnootdrank, ijsklontjes en Nutella in een blender. Mix het op de hoogste stand totdat het mooi schuimt en verdeel deze ijskoffie over de glazen. Strooi de geroosterde hazelnoten over de koffie en serveer het direct.

Iced caramel flat white

Ben jij normaal gesproken een liefhebber van flat whites? Dan drink je die op warme dagen toch ook? Wij hebben het recept voor je:

Ingrediënten (2 glazen):
• 350 ml halfvolle melk
• 60 ml espresso
• 2 el karamelsiroop
• 8 ijsblokjes

Bereiding:
Zet eerst de espresso en laat deze afkoelen. Meng het dan samen met de melk, siroop en de ijsblokjes in een cocktailshaker. Schud het goed en schenk het in hoge glazen. Wil je liever een flat white met crushed ice? Meng het dan in een blender.

Dame Blanche IJskoffie

De klassieker op de dessertkaart is toch wel de Dame Blanche. Maar waarom zou je daarop wachten tot na het eten? Wij hebben de Dame Blanche IJskoffie voor je, heerlijk op elk moment van de dag!

Ingrediënten (1 glas):
• 100 ml sterke koffie
• 1 bolletje vanille-ijs
• Pure chocolade (1 reep)

Bereiding:
Zet eerst de koffie en schenk het in een laag, breed glas. Schep dan voorzichtig het bolletje ijs erin. Rasp snel nog wat pure chocolade eroverheen en serveer direct.

Geniet van een warme zomer met coole koffie!

We hopen dat je van een heerlijke, warme zomer gaat genieten met daarin tijd voor lekkere, coole koffies! Wil je ook lekkere koffie voor op de zaak? Vraag dan aan de koffieleverancier bij jou in de buurt welke je echt eens moet proberen. Weet wel, de koffie uit onze automaten is wel altijd warm!

Labels: