Bamboe accessoires bij de koffieautomaat, voor koffie met een goed gevoel

Leestijd: 3 minuten

Nee, dit is geen ultrahip recept voor een kopje bamboekoffie. Het gaat om een paar nieuwe accessoires voor bij de koffie die van bamboe gemaakt zijn, zodat er weer minder plastic in de wereld komt. Want als je van een lekker kopje koffie wilt genieten, smaakt het toch beter als je weet dat het ook verantwoord is. En dat gaat beter met een houten roerstaafje dan met de plastic variant. Of met een bamboe dienblad in plaats van een plastic tray.

Bamboe is booming

Bamboe is namelijk booming als het op duurzaamheid aankomt. Dat komt vooral door de snelheid waarmee bamboe groeit. Wist je dat dat wel 30 meter in een half jaar kan zijn!?! Dit is weliswaar pas nadat het wortelstelsel ontwikkeld is en daarna moet zo’n bamboehalm, het deel dat gekapt wordt, nog 5 jaar uitharden*. Maar als het wortelstelsel er eenmaal is, dan blijft het nieuwe scheuten produceren. Dus ook na de kap groeit het weer vrolijk verder en is er dus geen boskap nodig om nieuwe bamboeplantages aan te leggen.

Tot 35% meer zuurstof

Ook heeft de bamboeplant geen pesticiden nodig ter bestrijding van schimmels of insecten. Zonlicht en water, dat is alles wat ze nodig hebben! Bovendien absorbeert bamboe koolstofdioxide wat natuurlijk heel gunstig is voor het milieu én ze produceren tot wel 35% meer zuurstof dan andere bomen.

Kritisch op de productieketen

Het gebruik van bamboe voor producten is dus niet schadelijk voor het milieu. Wel wordt er kritisch gekeken naar de productieketen van bamboe. Want met het transport, productie en de afvalverwerking kan er natuurlijk nog een flinke bijdrage aan onze voetafdruk gegeven worden. Een voordeel van bamboe is dan wel weer dat het recyclebaar is waardoor de hoeveelheid afval van bamboeproducten beperkt zou moeten zijn.

Minder plastic met meer bamboe in de koffiecorner

Als Fortune Coffee zoeken we steeds weer naar manieren om verantwoord met onze wereld om te gaan. Vandaar dat we voor bamboeproducten kiezen om zo het plastic terug te dringen. En kijken we samen met onze leveranciers hoe we in de productieketen de meest verantwoorde keuzes kunnen maken om de milieubelasting in dat deel van het proces te verminderen.

Duurzame keuzes

En dus voegen we nu theekisten van bamboe, een 6-vaks en een 12-vaks, een groot bamboe dienblad en houten (FSC) roerstaafjes aan ons assortiment toe. Hiermee zetten we weer een stapje naar een betere wereld. En maken we het voor onze Fortune-klanten makkelijker om ook duurzame keuzes te maken.

Lekker kopje koffie met een goed gevoel

Wil jij op het werk ook met een goed gevoel een lekker kopje koffie drinken? Dan kies je voor de duurzame accessoires in ons assortiment. De koffieleverancier bij jou in de buurt brengt ze graag naar je. En doordat hij al vlakbij jou gevestigd is, worden er geen onnodige kilometers gereden. Want ook dat scheelt weer voor het milieu!

 *via http://www.probos.nl/images/pdf/bosberichten/bosberichten2013-05.pdf

 

Meer lezen over MVO:

MVO in ons ondernemers-dna

Koffielanden voor duurzame koffie